• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Avokádo s krevetami
Napište svůj komentář k receptu

Avokádo s krevetami

autor: danek-uk
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Avokádo s krevetami
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • avokádo dostatečně uzrálé, měkké
    • krevety
    • tatarská omáčka
    • kečup - jemný
    • citronová šťáva

Postup přípravy receptu

1
Měkké avokádo rozdělíme na dvě části tak, že do něj zařízneme nůž, až narazíme na velkou pecku uprostřed. Tento řez pak provedeme po celém obvodu. Rozříznuté avokádo vezmeme do obou rukou a obě půlky oddělíme. Vyjmeme pecku. (Pokud ji zasadíme do hlíny, vyroste malý avokádový stromeček).
2
Dužinu avokáda vydlabeme malou lžičkou a nasekáme nožem na malé kousky. Dáme do misky spolu s krevetami. Krevety NEVAŘÍME.
3
V České republice v běžných obchodech jsou k dostání krevety zmražené, ale již vařené. Mají červeno-bílou barvu. Další tepelnou úpravou krevety pouze "zgumovatí". Krevety syrové mají barvu šedo-bílou.
4
V misce krevety s avokádem promícháme a přidáme tatarskou omáčku, do které jsme před tím přidali trochu kečupu. Správně by se měla přidávat omáčka určená speciálně ke krevetám a mořským produktům, ale žiju v Anglii a nevím, jestli je tato omáčka k dostání i v Česku. Chutí se ale velmi blíží právě tatarce s kečupem.
5
Můžete do ní přidat truchu citronové šťávy. Celou směs dobře promícháme, (podle chuti osolíme) a vložíme zpět do vydlabaných slupek od avokáda.
6
Angličané tento pokrm používají jako starter před hlavním jídlem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Avokádo s tvarohem

Avokádo s tvarohem

Zapečené avokádo

Zapečené avokádo

Avokádo zapečené se sýrem

Avokádo zapečené se sýrem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Greguša | 17. 11. 2012 21:27

    V Itálii se tato omáčka ke krevetám nazýva Calipso = majonéza, kečup, sladká paprika, pepř, sůl, (špetka podle chuti) a pár kapek Worcestrový omáčky. :-)

  • Alena | 5. 11. 2007 08:53

    Také jsem pecku z avokáda zasadila, vyrostl mi strom,který dosáhl již výšky 2 metrů.Rozvětvuje se, je to krásná rostlina. Má pouze zelené listy, v našich podmínkách prý nekvete. Mám ho asi 5 let.Pecku musíte zasadit do vodorovné polohy a jen půl pecky do zeminy,protože nevíte z které strany vypustí stvol, aby pak nezapustil do země.

  • Jana Speck | 30. 7. 2007 23:13

    A jen tak mimochodem, tato zvlastni vzacna Coctail Sauce, je normalni Heinz Ketchup smichany s majonezou....:-)

  • Katerina Millerova | 10. 9. 2006 17:22

    V ceskych hypermarketech se uz ta zminovana omacka, "coctail sauce", da dostat napr. pod nazvem "koktejlova omacka" od Spaku.

  • Barbora Polakova | 7. 5. 2006 20:50

    Davam 1 celej rodine chutilo.

  • Michaela Atherton | 12. 3. 2006 15:10

    Urcite brzy dojde i do ceskych obchodnich siti. Vetsina veci je uz u nas bezna. Pamatuji si, kdyz jsem poprve privezla mame mango chutney a lime pickle a ruzne veci na poradnou indickou kuchyni... dnes uz si to koupi v Tescu sama. Jsem ale prekvapena, ze vase deti jsou odrostle na vegemite. Nase deti to naprosto nesnasi... i kdyz oni vlastne tak trochu neveri nicemu co ja varim:o] naprosto nechapou, jak muzu jist toast s osmazenou cibuli a kecupem. Ja zase nesnasim jejich peanut butter nebo beans on toast.... a fazole vubec:o] kazdy je jiny, kazdy ma rad neco jineho a to je vlastne dobre. Jinak by nebylo proc vymyslet nove recepty!

  • luckymili | 12. 3. 2006 09:51

    V Austrálii vyrůstají děti na vegemite. I můj syn si mazal toasty, nebo jen tak prstem vybíral ze sklenice, já jsem tomu nepřišla nikdy nachuť, ale doma ho máme pořád. Jediný problém je, že ho musím kupovat v Anglii nebo Německu, tady běžně není.

  • Michaela Atherton | 11. 3. 2006 18:36

    Uplne jste mi vehnala sliny na jazyk.. jen si na ty zavitky vzpomenu:o] ja marmite pouzivam denodenne, ale spis nez na vareni, ja to piju jako horky napoj. Pred par lety mi doktori nasli, ze me telo ma nedostatek vitaminu B a dostala jsem spoustu prasku. Nikdy nebyli s mymi krevnimi vysledky spokojeni... do te doby, nez jsem nasla marmite[bovril.Oxo]. Ted uz neberu ani ty prasky, pouze vypiji 3-4 napoje denne a me krevni testy se vyrazne zlepsili. Je to vazne "zazracny" extrakt!

  • luckymili | 9. 3. 2006 16:41

    Ano je to něco jako marmite, nazývám to tajnou ingredienci, přidávám to do hovězích vývarů, který potom dostává etra silnou chuť. Takže třeba ráno po náročném večeru působí jako balzám na žaludek i hlavu. Šunkové závitky mám také ráda, obzvlášť ty plněné křenovou pěnou.

  • Michaela Atherton | 7. 3. 2006 15:20

    To s tou chuti hoveziho taky nechapu. Nepripada mi, ze by anglicke kravy chutnali jinak nez kravy ceske:o] Cerstve morske plody jsou vzdycky spatne k dostani ve vnitrozemi. Ale to je to same, jako ja tu postradam muj milovany sunkovy zavitek, ktery tu nemohu sehnat:o[ budu se muset naucit recept a vyzkouset ho:o]Luckymili> tim vegemite jste myslela neco jako marmite ci bovril?

  • luckymili | 6. 3. 2006 18:53

    Davide, nevím sice jak to myslíš, s tou jinou chuti. Já jsem se vrátila po 15 létech z Austrálie a guláš mám pořád stejný. V ČR mi akorát chybí čerstvý seafood a vegemite, jinak už tu je opravdu asi vše.Samozřejmě když příjdu v Anglii do řeznictví nebo vidím ovoce a zeleninu, potom příjdu tady do obchodu, tak chce se mi plakat. Tak si prosím neztěžuj. Já to beru jako výzvu a zatím se mi daří.

  • Helena | 6. 3. 2006 10:02

    Mozna,ze pouzivate skutecne jine hovezi.Tady v UAE,byvale britske kolonii v UK obchodech buvolimu masu rikaji indicke hovezi(viz muj komentar k reeptu Zimni musaka) a pouzivaji je na kari a dalsi recepty.Jestli maji nase hovezi nevim.Patrejte dal.

  • David B | 5. 3. 2006 13:21

    Díky všem za připomínky a rady. Nechť si každý upraví recept dle své chuti. Každý jeden recept má vždy více modifikací, otázkou je, do jaké míry se potom dá hovořit o původním receptu.Já tu v Anglii musím taky recepty hodně měnit a někdy i improvizovat. Například typické české jídlo - guláš - ať se snažím sebevíc, nikdy se mi nepovede guláš stejné chuti jako v Česku. Že by měli jiné krávy? Šíleně by mě to zajímalo :o)

  • luckymili | 4. 3. 2006 09:29

    Nesouhlasím s Michaela. Avokado je skvělý předkrm, hlavně pro slavnostní příležitosti. Neobsahuje cholesterol a je zdrojem vitamínů, minerálů, protejnů a vlákniny.Davide, já bych snad jen nahradila tatarku částečně majonézou /výborná je od Heinz - light salad cream/ a částečně zakysanou smetanou a čerstvými bylinkami, dochutit soli a citr. šťávou. A než mražené krevety, tak spíše v přírodním nálevu. Dresink na dary moře je i v ČR /tady už je skoro vše/, ale ten mám raději ke smaženým potvůrkám. Dnes posílám jednoduchý recept na avokado, tak se podívej.

  • Michaela Atherton | 2. 3. 2006 14:58

    Nevim v ktere casti Anglie zijete Davide, ale my toto avokado jime jako hlavni jidlo. Prevazne dietari, nebot avokado je tezke a zasyti, ale neni tolik kaloricke. Jako predkrm bych zminila spise Seafood salad, kdy misto avokada ke krevetam pridavame krabi tycinky a hlavkovy salat se zminovanou seafood sauce, spolu s kouskem citronu.

  • Pavlína Svitáková | 2. 3. 2006 11:38

    Tedy těch kalorií a jako starter?No nic proti,ale u mne by to byl s bagetkou celý oběd.Vypadá to ale hodně chutně!!Vyzkouším.Krevety mám,jen musím koupené avokádo nechat uzrát :( Děkuji za tip s těmi krevetami !!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny
Chuťovky Spojené království Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Avokádo Citronová šťáva Kečup - jemný Krevety Tatarská omáčka
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí prsa plněná bylinkovým sýrem

Kuřecí prsa plněná bylinkovým sýrem

Pomazánka z cizrny

Pomazánka z cizrny

Široké nudle s kuřecím masem a nivou

Široké nudle s kuřecím masem a nivou

Čínské rizoto

Čínské rizoto

Smaženky s mladými cuketami

Smaženky s mladými cuketami

Česneková pomazánka s mascarpone

Česneková pomazánka s mascarpone

Dušené vepřové maso s hlívou

Dušené vepřové maso s hlívou

Dušené mleté maso se žampióny

Dušené mleté maso se žampióny

Francouzské brambory

Francouzské brambory

Doporučujeme

20 minut
Marinované řecké kuře

Marinované řecké kuře

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

40 minut
Kofty s tzatziki

Kofty s tzatziki

80 minut
Cheesecake s třešněmi a drobenkou

Cheesecake s třešněmi a drobenkou

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

100 minut
Jahodové nanuky

Jahodové nanuky

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

20 minut
Koláč s ricottou a bílou čokoládou

Koláč s ricottou a bílou čokoládou

Poslední sledované recepty

83
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
78
Dýňová tortila
Dýňová tortila
61
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
46
Máslové řízky
Máslové řízky
44
Třešňová marmeláda
Třešňová marmeláda

Zajímavé články

Perfektní ledová káva: Návod, jak ji připravit, a nejčastější chyby, které ji mohou pokazit
Perfektní ledová káva: Návod, jak ji připravit, a…
V hlavní roli sladká drobenka: Upečte si ovocný koláč, bublaninu, crumble, šneky nebo palačinky
V hlavní roli sladká drobenka: Upečte si ovocný…
Tortilla 5x jinak: S masovými kuličkami, pečenou zeleninou nebo v mexickém stylu
Tortilla 5x jinak: S masovými kuličkami, pečenou…
Ryby na grilu: Jak nejlépe připravit lososa, pstruha, makrelu nebo tuňáka?
Ryby na grilu: Jak nejlépe připravit lososa,…
3x moučník na víkend: Bleskový kelímkový koláč, rybízový koláč s tvarohem a luxusní roláda s třešněmi
3x moučník na víkend: Bleskový kelímkový koláč,…
AHA.cz Gregorová už nevydržela mlčet: Pravda o Ondřeji Brzobohatém

Gregorová už nevydržela mlčet: Pravda o Ondřeji Brzobohatém

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Blesk pro ženy Když podprsenka překáží: Tejpovací pásky na prsa jsou řešením nejen nevzhledných ramínek!

Když podprsenka překáží: Tejpovací pásky na prsa jsou řešením nejen nevzhledných ramínek!

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Má nejhorší suvenýr ze Španělska: Tereza Kerndlová přišla o přední zub!

Má nejhorší suvenýr ze Španělska: Tereza Kerndlová přišla o přední zub!

SportRevue.cz FOTO: Paulina Gretzky a 25 dalších půvabných dcer bývalých slavných sportovců

FOTO: Paulina Gretzky a 25 dalších půvabných dcer bývalých slavných sportovců

Maminka.cz Zdravotní sestra adoptovala 14letou maminku i s jejími trojčaty: 'Je to ta nejlepší teenagerská máma!'

Zdravotní sestra adoptovala 14letou maminku i s jejími trojčaty: 'Je to ta nejlepší teenagerská máma!'

Blesk Horoskopy Nejšikovnější znamení zvěrokruhu: Kdo má ruce ze zlata? A kdo naopak nevymění ani žárovku?

Nejšikovnější znamení zvěrokruhu: Kdo má ruce ze zlata? A kdo naopak nevymění ani žárovku?

  • Recepty.cz
  • Avokádo s krevetami
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact