• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Avokádo s krevetami
Napište svůj komentář k receptu

Avokádo s krevetami

autor: danek-uk
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Avokádo s krevetami
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • avokádo dostatečně uzrálé, měkké
    • krevety
    • tatarská omáčka
    • kečup - jemný
    • citronová šťáva

Postup přípravy receptu

1
Měkké avokádo rozdělíme na dvě části tak, že do něj zařízneme nůž, až narazíme na velkou pecku uprostřed. Tento řez pak provedeme po celém obvodu. Rozříznuté avokádo vezmeme do obou rukou a obě půlky oddělíme. Vyjmeme pecku. (Pokud ji zasadíme do hlíny, vyroste malý avokádový stromeček).
2
Dužinu avokáda vydlabeme malou lžičkou a nasekáme nožem na malé kousky. Dáme do misky spolu s krevetami. Krevety NEVAŘÍME.
3
V České republice v běžných obchodech jsou k dostání krevety zmražené, ale již vařené. Mají červeno-bílou barvu. Další tepelnou úpravou krevety pouze "zgumovatí". Krevety syrové mají barvu šedo-bílou.
4
V misce krevety s avokádem promícháme a přidáme tatarskou omáčku, do které jsme před tím přidali trochu kečupu. Správně by se měla přidávat omáčka určená speciálně ke krevetám a mořským produktům, ale žiju v Anglii a nevím, jestli je tato omáčka k dostání i v Česku. Chutí se ale velmi blíží právě tatarce s kečupem.
5
Můžete do ní přidat truchu citronové šťávy. Celou směs dobře promícháme, (podle chuti osolíme) a vložíme zpět do vydlabaných slupek od avokáda.
6
Angličané tento pokrm používají jako starter před hlavním jídlem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Avokádo s tvarohem

Avokádo s tvarohem

Zapečené avokádo

Zapečené avokádo

Avokádo zapečené se sýrem

Avokádo zapečené se sýrem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Greguša | 17. 11. 2012 21:27

    V Itálii se tato omáčka ke krevetám nazýva Calipso = majonéza, kečup, sladká paprika, pepř, sůl, (špetka podle chuti) a pár kapek Worcestrový omáčky. :-)

  • Alena | 5. 11. 2007 08:53

    Také jsem pecku z avokáda zasadila, vyrostl mi strom,který dosáhl již výšky 2 metrů.Rozvětvuje se, je to krásná rostlina. Má pouze zelené listy, v našich podmínkách prý nekvete. Mám ho asi 5 let.Pecku musíte zasadit do vodorovné polohy a jen půl pecky do zeminy,protože nevíte z které strany vypustí stvol, aby pak nezapustil do země.

  • Jana Speck | 30. 7. 2007 23:13

    A jen tak mimochodem, tato zvlastni vzacna Coctail Sauce, je normalni Heinz Ketchup smichany s majonezou....:-)

  • Katerina Millerova | 10. 9. 2006 17:22

    V ceskych hypermarketech se uz ta zminovana omacka, "coctail sauce", da dostat napr. pod nazvem "koktejlova omacka" od Spaku.

  • Barbora Polakova | 7. 5. 2006 20:50

    Davam 1 celej rodine chutilo.

  • Michaela Atherton | 12. 3. 2006 15:10

    Urcite brzy dojde i do ceskych obchodnich siti. Vetsina veci je uz u nas bezna. Pamatuji si, kdyz jsem poprve privezla mame mango chutney a lime pickle a ruzne veci na poradnou indickou kuchyni... dnes uz si to koupi v Tescu sama. Jsem ale prekvapena, ze vase deti jsou odrostle na vegemite. Nase deti to naprosto nesnasi... i kdyz oni vlastne tak trochu neveri nicemu co ja varim:o] naprosto nechapou, jak muzu jist toast s osmazenou cibuli a kecupem. Ja zase nesnasim jejich peanut butter nebo beans on toast.... a fazole vubec:o] kazdy je jiny, kazdy ma rad neco jineho a to je vlastne dobre. Jinak by nebylo proc vymyslet nove recepty!

  • luckymili | 12. 3. 2006 09:51

    V Austrálii vyrůstají děti na vegemite. I můj syn si mazal toasty, nebo jen tak prstem vybíral ze sklenice, já jsem tomu nepřišla nikdy nachuť, ale doma ho máme pořád. Jediný problém je, že ho musím kupovat v Anglii nebo Německu, tady běžně není.

  • Michaela Atherton | 11. 3. 2006 18:36

    Uplne jste mi vehnala sliny na jazyk.. jen si na ty zavitky vzpomenu:o] ja marmite pouzivam denodenne, ale spis nez na vareni, ja to piju jako horky napoj. Pred par lety mi doktori nasli, ze me telo ma nedostatek vitaminu B a dostala jsem spoustu prasku. Nikdy nebyli s mymi krevnimi vysledky spokojeni... do te doby, nez jsem nasla marmite[bovril.Oxo]. Ted uz neberu ani ty prasky, pouze vypiji 3-4 napoje denne a me krevni testy se vyrazne zlepsili. Je to vazne "zazracny" extrakt!

  • luckymili | 9. 3. 2006 16:41

    Ano je to něco jako marmite, nazývám to tajnou ingredienci, přidávám to do hovězích vývarů, který potom dostává etra silnou chuť. Takže třeba ráno po náročném večeru působí jako balzám na žaludek i hlavu. Šunkové závitky mám také ráda, obzvlášť ty plněné křenovou pěnou.

  • Michaela Atherton | 7. 3. 2006 15:20

    To s tou chuti hoveziho taky nechapu. Nepripada mi, ze by anglicke kravy chutnali jinak nez kravy ceske:o] Cerstve morske plody jsou vzdycky spatne k dostani ve vnitrozemi. Ale to je to same, jako ja tu postradam muj milovany sunkovy zavitek, ktery tu nemohu sehnat:o[ budu se muset naucit recept a vyzkouset ho:o]Luckymili> tim vegemite jste myslela neco jako marmite ci bovril?

  • luckymili | 6. 3. 2006 18:53

    Davide, nevím sice jak to myslíš, s tou jinou chuti. Já jsem se vrátila po 15 létech z Austrálie a guláš mám pořád stejný. V ČR mi akorát chybí čerstvý seafood a vegemite, jinak už tu je opravdu asi vše.Samozřejmě když příjdu v Anglii do řeznictví nebo vidím ovoce a zeleninu, potom příjdu tady do obchodu, tak chce se mi plakat. Tak si prosím neztěžuj. Já to beru jako výzvu a zatím se mi daří.

  • Helena | 6. 3. 2006 10:02

    Mozna,ze pouzivate skutecne jine hovezi.Tady v UAE,byvale britske kolonii v UK obchodech buvolimu masu rikaji indicke hovezi(viz muj komentar k reeptu Zimni musaka) a pouzivaji je na kari a dalsi recepty.Jestli maji nase hovezi nevim.Patrejte dal.

  • David B | 5. 3. 2006 13:21

    Díky všem za připomínky a rady. Nechť si každý upraví recept dle své chuti. Každý jeden recept má vždy více modifikací, otázkou je, do jaké míry se potom dá hovořit o původním receptu.Já tu v Anglii musím taky recepty hodně měnit a někdy i improvizovat. Například typické české jídlo - guláš - ať se snažím sebevíc, nikdy se mi nepovede guláš stejné chuti jako v Česku. Že by měli jiné krávy? Šíleně by mě to zajímalo :o)

  • luckymili | 4. 3. 2006 09:29

    Nesouhlasím s Michaela. Avokado je skvělý předkrm, hlavně pro slavnostní příležitosti. Neobsahuje cholesterol a je zdrojem vitamínů, minerálů, protejnů a vlákniny.Davide, já bych snad jen nahradila tatarku částečně majonézou /výborná je od Heinz - light salad cream/ a částečně zakysanou smetanou a čerstvými bylinkami, dochutit soli a citr. šťávou. A než mražené krevety, tak spíše v přírodním nálevu. Dresink na dary moře je i v ČR /tady už je skoro vše/, ale ten mám raději ke smaženým potvůrkám. Dnes posílám jednoduchý recept na avokado, tak se podívej.

  • Michaela Atherton | 2. 3. 2006 14:58

    Nevim v ktere casti Anglie zijete Davide, ale my toto avokado jime jako hlavni jidlo. Prevazne dietari, nebot avokado je tezke a zasyti, ale neni tolik kaloricke. Jako predkrm bych zminila spise Seafood salad, kdy misto avokada ke krevetam pridavame krabi tycinky a hlavkovy salat se zminovanou seafood sauce, spolu s kouskem citronu.

  • Pavlína Svitáková | 2. 3. 2006 11:38

    Tedy těch kalorií a jako starter?No nic proti,ale u mne by to byl s bagetkou celý oběd.Vypadá to ale hodně chutně!!Vyzkouším.Krevety mám,jen musím koupené avokádo nechat uzrát :( Děkuji za tip s těmi krevetami !!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny
Chuťovky Spojené království Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Avokádo Citronová šťáva Kečup - jemný Krevety Tatarská omáčka
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Hovězí maso na zelenině

Hovězí maso na zelenině

Chorvatský bramborový salát z Dolače

Chorvatský bramborový salát z Dolače

Rychlé ořechové řezy s pudinkem

Rychlé ořechové řezy s pudinkem

Smažená hlíva

Smažená hlíva

Buchty - těsto z domácí pekárny

Buchty - těsto z domácí pekárny

Dietní rychlá jakočína

Dietní rychlá jakočína

Pařížské rohlíčky IV.

Pařížské rohlíčky IV.

Chili (chilli) con carne

Chili (chilli) con carne

Výborný jahodový dort

Výborný jahodový dort

Doporučujeme

30 minut
Šťavnaté masové koule s parmazánem a rajčaty

Šťavnaté masové koule s parmazánem a…

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

60 minut
Makový dort s malinami

Makový dort s malinami

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

Poslední sledované recepty

235
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
79
Jindřiščin perník
Jindřiščin perník
75
Vepřové s cibulí na černém pivu
Vepřové s cibulí na…
60
Kuřecí maso ve sladko-kyselé omáčce
Kuřecí maso ve sladko…
55
Šťavnatý mrkvový koláč (buchta) s ořechy - hrnková buchta podle Lidky
Šťavnatý mrkvový koláč …

Zajímavé články

Dorty ke Dni matek: Nechte se inspirovat těmi nejkrásnějšími
Dorty ke Dni matek: Nechte se inspirovat těmi…
Kvíz: Legrační názvy jídel. Jestlipak víte, co se za nimi skrývá?
Kvíz: Legrační názvy jídel. Jestlipak víte, co se…
Recept na nakládané ředkvičky. Užijte si křupavou superpotravinu po celý rok
Recept na nakládané ředkvičky. Užijte si křupavou…
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
AHA.cz Životní změna u Leoše Mareše: Končí!

Životní změna u Leoše Mareše: Končí!

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Blesk pro ženy Květnový úplněk ve Štíru zacílí na oblast vztahů, sexu a emocí. Nezadaní se mají na co těšit!

Květnový úplněk ve Štíru zacílí na oblast vztahů, sexu a emocí. Nezadaní se mají na co těšit!

Ženy.cz Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Blesk.cz Poslední filmové Vary Jiřího Bartošky: Mrazivá slova o loučení!

Poslední filmové Vary Jiřího Bartošky: Mrazivá slova o loučení!

SportRevue.cz FOTO: 50 (ex)sportovkyň, které vypadají v bikinách zatraceně dobře

FOTO: 50 (ex)sportovkyň, které vypadají v bikinách zatraceně dobře

Maminka.cz Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Blesk Horoskopy Květnový úplněk ve Štíru zacílí na oblast vztahů, sexu a emocí. Nezadaní se mají na co těšit!

Květnový úplněk ve Štíru zacílí na oblast vztahů, sexu a emocí. Nezadaní se mají na co těšit!

  • Recepty.cz
  • Avokádo s krevetami
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact