• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Avignonský Rumpsteak s cibulí
Napište svůj komentář k receptu

Avignonský Rumpsteak s cibulí

autor: Smith-P.
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Avignonský Rumpsteak s cibulí
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      plátek hovězí roštěná
    • 2
      cibule
    • 1
      bobkový list
    • 0,50
      lžička tymián
    • 125
      ml bílé víno - suché
    • 0,50
      kostka hovězí vývar
    • 125
      ml horká voda
    • kopr
    • sůl
    • pepř mletý
    • máslo
    • špagety

Postup přípravy receptu

1
Cibule nakrájíme na spíše tenké kolečka, které ve velké těžké pánvi osmahneme na másle do sklovita. Přidáme na malé kousky roztrhaný bobkový list, tymián a řádně opepříme. Přilijeme víno a vývar (z půl kostky rozpuštěné ve 125 ml vroucí vody). Dusíme, až než se vypaří většina tekutiny, přidáme trochu kopru, promícháme a obsah pánve dáme stranou, udržujeme v teple. Pánev opláchneme, osušíme, a rozpustíme v ní na velkém plameni asi 3 lžíce másla (kdo se bojí přepalování může nakombinovat s arašídovým či kukuřičným olejem). Mezitím omyjeme maso, osušíme a z obou stran jen velmi krátce a mírně naklepeme maso (spíš je to takové poklepání). Opékáme po dobu, která odpovídá oblíbenému stupni propečení (viz. dole), až nyní steak z obou stran osolíme a opepříme, položíme na talíř, na maso dáme větší část cibulové směsi, zbytek dáme na špagety, které jsme zvolili jako přílohu.
2
Poznámky: kdo chce může jako variaci použít místo bílého vína i červené, např. Brodeaux. Doba úpravy masa dle stupně propečenosti: (Uvedené časy se vztahují na dobu, po kterou musí být každá strana opékaná)
3
Blue rare/very rare/blood rare/Black and Blue/Pittsburgh Rare: maso má uvnitř teplotu 37,8 °C - je zvenku jen mírně opečené, uvnitř červené a sotva ohřáté - doba úpravy 1 - 1,5 min. na max. plameni
4
Rare: teplota uvnitř 48,9 °C - vnější strany jsou šedohnědé, vnitřek je červený a mírně teplý - 1,5 - 2 min. na velkém plameni
5
Medium rare: teplota uvnitř 52,2 °C - pokud jinak nespecifikováno se jedná o minimální stupeň úpravy ve Steak Housech, maso má celočervený teplý prostředek - 2,5 min. na středním plameni
6
Medium: teplota uvnitř 57,2 °C - prostředek masa je horký a červený, obklopený růžovou - 3 min. na středním plameni
7
Medium well done:teplota uvnitř 62,8°C - maso je kolem prostředku světle růžové - 4 min. na středním plameni
8
Well done: teplota uvnitř 73,9 °C - maso je skrz naskrz šedohněde a mírně připálené - 5 min. na středním až malém plameni (pro dolnění: tepelně neupravenému stavu se odborně říka raw (angl. pro syrový), využívá se např. při výrobě tataráků, většinou pak ale z pravé svíčkové).
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Slané máslo s cibulí a hořčicí

Slané máslo s cibulí a hořčicí

Smažené vepřové kousky s cibulí na citrusech

Smažené vepřové kousky s cibulí na…

Zázvorová žebírka na cibuli

Zázvorová žebírka na cibuli

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Poschtak | 30. 1. 2011 20:57

    Jednim slovem - shit.

  • Martin | 12. 11. 2010 09:55

    Přesně. Připravit dobrý vývar, ať hovězí, drůběží či zeleninový, je časově náročné, ale pokud chci vařit kvalitně, bohatě se to vyplatí a navíc je možné ho dost dlouho nechat na mrazáku pro pozdější použití. Já sám vařím drubeží vývar 6 hodin, ovšem musím si vyčíhnout, kdy má paní nebude doma, protože mi za to vždycky nadává.

  • Libor | 26. 10. 2010 22:02

    Zcela nachápu použití tzv. "kostkového bujonu." Proč přidaváte k roštěné vývar z kostky? Tu chuť masa to totálně přebije a zničí. To bych to radši podlil zeleninovým vývarem než tímto. Ale pokud to má někdo rád, stejně jako používáni "veget" do vávarů, tak proč ne.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Hovězí
Maso Hovězí Večeře Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé víno - suché Bobkový list Cibule Horká voda Hovězí roštěná Hovězí vývar Kopr Máslo Pepř mletý Špagety Sůl Tymián
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Carpaccio z lososa

Carpaccio z lososa

Hned měkké vánoční perníčky

Hned měkké vánoční perníčky

Bavorské vdolky z domácí pekárny

Bavorské vdolky z domácí pekárny

Domácí pizza koláč

Domácí pizza koláč

Perníkový koláč s ovocem a žmolenkou

Perníkový koláč s ovocem a žmolenkou

Kořeněné špízy s pórkem

Kořeněné špízy s pórkem

Jednoduché piškotové kornoutky

Jednoduché piškotové kornoutky

Pečené sladké brambory s řepou

Pečené sladké brambory s řepou

Spaghetti aglio olio e peperoncino

Spaghetti aglio olio e peperoncino

Doporučujeme

30 minut
Polévka z pečeného květáku

Polévka z pečeného květáku

20 minut
Dýňová polévka s hruškami

Dýňová polévka s hruškami

40 minut
Houbová omáčka II.

Houbová omáčka II.

40 minut
Lamington

Lamington

30 minut
Topinky se smaženicí

Topinky se smaženicí

40 minut
Nepečený jablkový dort

Nepečený jablkový dort

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

623
Smoothie bowl čokoládová s kokosovým mlékem a banánem
Smoothie bowl čokoládová…
310
Citronové orzo se špenátem
Citronové orzo se…
148
Dýňová tortila
Dýňová tortila
146
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
131
Máslové řízky
Máslové řízky

Zajímavé články

Štrúdl a cheesecake v jednom? Upečte si výborný jablečný koláč podle Viki z Masterchefa
Štrúdl a cheesecake v jednom? Upečte si výborný…
KVÍZ: Jak dobře znáte české houby? Otestujte se!
KVÍZ: Jak dobře znáte české houby? Otestujte se!
Ideální moučník do deštivého počasí? Upečte si Dutch baby!
Ideální moučník do deštivého počasí? Upečte si…
Tortilla wrap hack: Naučte se populární trik, jak složit naplněnou tortillu
Tortilla wrap hack: Naučte se populární trik, jak…
Jablečný štrúdl 4x jinak: Výborný je z listového, taženého, pivního i mrkvového těsta
Jablečný štrúdl 4x jinak: Výborný je z listového,…
AHA.cz Charlotte Gottová a syn Mareše? Zamilovaný pohled mluví za vše

Charlotte Gottová a syn Mareše? Zamilovaný pohled mluví za vše

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Velký test menstruačních kalhotek: Které zvládly celý pracovní den i pětihodinovou cestu autem uprostřed nejsilnější menstruace?

Velký test menstruačních kalhotek: Které zvládly celý pracovní den i pětihodinovou cestu autem uprostřed nejsilnější menstruace?

Ženy.cz Microcheating ve vztahu. Jaké chování už je za hranou?

Microcheating ve vztahu. Jaké chování už je za hranou?

Blesk.cz Velká zpověď Jany Adamcové: Adamce unesla Maschková!  A pravda o rakovině

Velká zpověď Jany Adamcové: Adamce unesla Maschková! A pravda o rakovině

SportRevue.cz FOTO: Sexy tanečnice z palubovek. Krásky, které rozpalují diváky v NBA

FOTO: Sexy tanečnice z palubovek. Krásky, které rozpalují diváky v NBA

Maminka.cz Princ Harry prozradil pikantnosti z porodů Archieho a Lilibet: Ukradl Meghan rajský plyn a byl u vyvolávaného porodu do vany

Princ Harry prozradil pikantnosti z porodů Archieho a Lilibet: Ukradl Meghan rajský plyn a byl u vyvolávaného porodu do vany

Blesk Horoskopy Psychologický test: Ve svém podvědomí najdete odpověď na to, co vás trápí!

Psychologický test: Ve svém podvědomí najdete odpověď na to, co vás trápí!

Další doporučené recepty:

Atreyova Bašta
Atreyova Bašta
Australská čokoládová buchta z červené řepy
Australská čokoládová buchta z červené…
Autíčka k snídani
Autíčka k snídani
Avokádo s tvarohem
Avokádo s tvarohem
Avokádo zapečené se sýrem
Avokádo zapečené se sýrem
Avokádová omáčka
Avokádová omáčka
  • Recepty.cz
  • Avignonský Rumpsteak s cibulí
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact