• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Avignonský Rumpsteak s cibulí
Napište svůj komentář k receptu

Avignonský Rumpsteak s cibulí

autor: Smith-P.
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Avignonský Rumpsteak s cibulí
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      plátek hovězí roštěná
    • 2
      cibule
    • 1
      bobkový list
    • 0,50
      lžička tymián
    • 125
      ml bílé víno - suché
    • 0,50
      kostka hovězí vývar
    • 125
      ml horká voda
    • kopr
    • sůl
    • pepř mletý
    • máslo
    • špagety

Postup přípravy receptu

1
Cibule nakrájíme na spíše tenké kolečka, které ve velké těžké pánvi osmahneme na másle do sklovita. Přidáme na malé kousky roztrhaný bobkový list, tymián a řádně opepříme. Přilijeme víno a vývar (z půl kostky rozpuštěné ve 125 ml vroucí vody). Dusíme, až než se vypaří většina tekutiny, přidáme trochu kopru, promícháme a obsah pánve dáme stranou, udržujeme v teple. Pánev opláchneme, osušíme, a rozpustíme v ní na velkém plameni asi 3 lžíce másla (kdo se bojí přepalování může nakombinovat s arašídovým či kukuřičným olejem). Mezitím omyjeme maso, osušíme a z obou stran jen velmi krátce a mírně naklepeme maso (spíš je to takové poklepání). Opékáme po dobu, která odpovídá oblíbenému stupni propečení (viz. dole), až nyní steak z obou stran osolíme a opepříme, položíme na talíř, na maso dáme větší část cibulové směsi, zbytek dáme na špagety, které jsme zvolili jako přílohu.
2
Poznámky: kdo chce může jako variaci použít místo bílého vína i červené, např. Brodeaux. Doba úpravy masa dle stupně propečenosti: (Uvedené časy se vztahují na dobu, po kterou musí být každá strana opékaná)
3
Blue rare/very rare/blood rare/Black and Blue/Pittsburgh Rare: maso má uvnitř teplotu 37,8 °C - je zvenku jen mírně opečené, uvnitř červené a sotva ohřáté - doba úpravy 1 - 1,5 min. na max. plameni
4
Rare: teplota uvnitř 48,9 °C - vnější strany jsou šedohnědé, vnitřek je červený a mírně teplý - 1,5 - 2 min. na velkém plameni
5
Medium rare: teplota uvnitř 52,2 °C - pokud jinak nespecifikováno se jedná o minimální stupeň úpravy ve Steak Housech, maso má celočervený teplý prostředek - 2,5 min. na středním plameni
6
Medium: teplota uvnitř 57,2 °C - prostředek masa je horký a červený, obklopený růžovou - 3 min. na středním plameni
7
Medium well done:teplota uvnitř 62,8°C - maso je kolem prostředku světle růžové - 4 min. na středním plameni
8
Well done: teplota uvnitř 73,9 °C - maso je skrz naskrz šedohněde a mírně připálené - 5 min. na středním až malém plameni (pro dolnění: tepelně neupravenému stavu se odborně říka raw (angl. pro syrový), využívá se např. při výrobě tataráků, většinou pak ale z pravé svíčkové).
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Smažené vepřové kousky s cibulí na citrusech

Smažené vepřové kousky s cibulí na…

Slané máslo s cibulí a hořčicí

Slané máslo s cibulí a hořčicí

Kmínové plecko na česneku a cibuli se sýrovou šťávičkou

Kmínové plecko na česneku a cibuli se…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Poschtak | 30. 1. 2011 20:57

    Jednim slovem - shit.

  • Martin | 12. 11. 2010 09:55

    Přesně. Připravit dobrý vývar, ať hovězí, drůběží či zeleninový, je časově náročné, ale pokud chci vařit kvalitně, bohatě se to vyplatí a navíc je možné ho dost dlouho nechat na mrazáku pro pozdější použití. Já sám vařím drubeží vývar 6 hodin, ovšem musím si vyčíhnout, kdy má paní nebude doma, protože mi za to vždycky nadává.

  • Libor | 26. 10. 2010 22:02

    Zcela nachápu použití tzv. "kostkového bujonu." Proč přidaváte k roštěné vývar z kostky? Tu chuť masa to totálně přebije a zničí. To bych to radši podlil zeleninovým vývarem než tímto. Ale pokud to má někdo rád, stejně jako používáni "veget" do vávarů, tak proč ne.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Hovězí
Maso Hovězí Večeře Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé víno - suché Bobkový list Cibule Horká voda Hovězí roštěná Hovězí vývar Kopr Máslo Pepř mletý Špagety Sůl Tymián
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Krůtí stehno trochu na divoko

Krůtí stehno trochu na divoko

Medové řezy s Lučinou a mrkví

Medové řezy s Lučinou a mrkví

Smažený sýr v těstíčku

Smažený sýr v těstíčku

Přírodní maso s cuketou - minutka

Přírodní maso s cuketou - minutka

Domácí snickers

Domácí snickers

Žemlovka s brusinkami

Žemlovka s brusinkami

kuřecí pilaf s kari

kuřecí pilaf s kari

Čočkové ragú

Čočkové ragú

Cibulové kroužky

Cibulové kroužky

Doporučujeme

30 minut
Krémové lečo

Krémové lečo

40 minut
Polévka z pečených rajčat

Polévka z pečených rajčat

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

95 minut
Brownies s ostružinovým pyré

Brownies s ostružinovým pyré

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

40 minut
Quiche s červenou řepou a sýrem

Quiche s červenou řepou a sýrem

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

58
Celozrnné těstoviny s kuřecím masem, špenátem, hráškem a kukuřicí sypané sýrem
Celozrnné těstoviny s…
34
Klasické lečo
Klasické lečo
32
Kynutý švestkový závin (štrůdl)
Kynutý švestkový závin …
32
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
26
Domácí šťáva z josty
Domácí šťáva z josty

Zajímavé články

Znáte pide? Turecká pizza ve tvaru loďky je hitem pouličních bister
Znáte pide? Turecká pizza ve tvaru loďky je hitem…
Školní svačiny podle znamení zvěrokruhu: Beran ocení něco zajímavého, malého Štíra budete muset trochu obelstít
Školní svačiny podle znamení zvěrokruhu: Beran…
4 nejlepší snídaně plné bílkovin: Zasytí vás, nepřiberete po nich a ještě si pochutnáte
4 nejlepší snídaně plné bílkovin: Zasytí vás,…
Nejlepší domácí kečupy, díky kterým zpracujete úrodu ze zahrádky a ulevíte tak své peněžence
Nejlepší domácí kečupy, díky kterým zpracujete…
Od pondělí do pátku: Zářijové večeře, které budete mít do 30 minut na stole
Od pondělí do pátku: Zářijové večeře, které…
AHA.cz Meghan porušila všechny zásady! Ukázala děti

Meghan porušila všechny zásady! Ukázala děti

Mimibazar Jak vést politickou diskuzi a nezničit si rodinné a přátelské vztahy

Jak vést politickou diskuzi a nezničit si rodinné a přátelské vztahy

Dáma.cz Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Blesk pro ženy Poznáte české celebrity podle fotek z dětství? Někteří vás překvapí!

Poznáte české celebrity podle fotek z dětství? Někteří vás překvapí!

Ženy.cz Záhada jménem intuice. Jak vlastně funguje? A lze ji trénovat?

Záhada jménem intuice. Jak vlastně funguje? A lze ji trénovat?

Blesk.cz Trošku (72) zradilo zdraví: Nález na zádech! Bude to běh na dlouhou trať

Trošku (72) zradilo zdraví: Nález na zádech! Bude to běh na dlouhou trať

SportRevue.cz FOTO: Jaromír Jágr a jeho 6 bejvalek. Která z nich byla nejhezčí?

FOTO: Jaromír Jágr a jeho 6 bejvalek. Která z nich byla nejhezčí?

Maminka.cz Princezna Kate se pochlubila zbrusu novými snímky ze soukromí. Podívejte se, jak dovádí s dětmi

Princezna Kate se pochlubila zbrusu novými snímky ze soukromí. Podívejte se, jak dovádí s dětmi

Blesk Horoskopy Velký horoskop zdraví na září: Komu hrozí nachlazení a záněty a kdo bude trpět na migrény?

Velký horoskop zdraví na září: Komu hrozí nachlazení a záněty a kdo bude trpět na migrény?

Další doporučené recepty:

Atreyova Bašta
Atreyova Bašta
Australská čokoládová buchta z červené řepy
Australská čokoládová buchta z červené…
Autíčka k snídani
Autíčka k snídani
Avokádo s tvarohem
Avokádo s tvarohem
Avokádo zapečené se sýrem
Avokádo zapečené se sýrem
Avokádová omáčka
Avokádová omáčka
  • Recepty.cz
  • Avignonský Rumpsteak s cibulí
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact