• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Avignonský Rumpsteak s cibulí
Napište svůj komentář k receptu

Avignonský Rumpsteak s cibulí

autor: Smith-P.
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Avignonský Rumpsteak s cibulí
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      plátek hovězí roštěná
    • 2
      cibule
    • 1
      bobkový list
    • 0,50
      lžička tymián
    • 125
      ml bílé víno - suché
    • 0,50
      kostka hovězí vývar
    • 125
      ml horká voda
    • kopr
    • sůl
    • pepř mletý
    • máslo
    • špagety

Postup přípravy receptu

1
Cibule nakrájíme na spíše tenké kolečka, které ve velké těžké pánvi osmahneme na másle do sklovita. Přidáme na malé kousky roztrhaný bobkový list, tymián a řádně opepříme. Přilijeme víno a vývar (z půl kostky rozpuštěné ve 125 ml vroucí vody). Dusíme, až než se vypaří většina tekutiny, přidáme trochu kopru, promícháme a obsah pánve dáme stranou, udržujeme v teple. Pánev opláchneme, osušíme, a rozpustíme v ní na velkém plameni asi 3 lžíce másla (kdo se bojí přepalování může nakombinovat s arašídovým či kukuřičným olejem). Mezitím omyjeme maso, osušíme a z obou stran jen velmi krátce a mírně naklepeme maso (spíš je to takové poklepání). Opékáme po dobu, která odpovídá oblíbenému stupni propečení (viz. dole), až nyní steak z obou stran osolíme a opepříme, položíme na talíř, na maso dáme větší část cibulové směsi, zbytek dáme na špagety, které jsme zvolili jako přílohu.
2
Poznámky: kdo chce může jako variaci použít místo bílého vína i červené, např. Brodeaux. Doba úpravy masa dle stupně propečenosti: (Uvedené časy se vztahují na dobu, po kterou musí být každá strana opékaná)
3
Blue rare/very rare/blood rare/Black and Blue/Pittsburgh Rare: maso má uvnitř teplotu 37,8 °C - je zvenku jen mírně opečené, uvnitř červené a sotva ohřáté - doba úpravy 1 - 1,5 min. na max. plameni
4
Rare: teplota uvnitř 48,9 °C - vnější strany jsou šedohnědé, vnitřek je červený a mírně teplý - 1,5 - 2 min. na velkém plameni
5
Medium rare: teplota uvnitř 52,2 °C - pokud jinak nespecifikováno se jedná o minimální stupeň úpravy ve Steak Housech, maso má celočervený teplý prostředek - 2,5 min. na středním plameni
6
Medium: teplota uvnitř 57,2 °C - prostředek masa je horký a červený, obklopený růžovou - 3 min. na středním plameni
7
Medium well done:teplota uvnitř 62,8°C - maso je kolem prostředku světle růžové - 4 min. na středním plameni
8
Well done: teplota uvnitř 73,9 °C - maso je skrz naskrz šedohněde a mírně připálené - 5 min. na středním až malém plameni (pro dolnění: tepelně neupravenému stavu se odborně říka raw (angl. pro syrový), využívá se např. při výrobě tataráků, většinou pak ale z pravé svíčkové).
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Smažené vepřové kousky s cibulí na citrusech

Smažené vepřové kousky s cibulí na…

Slané máslo s cibulí a hořčicí

Slané máslo s cibulí a hořčicí

Kmínové plecko na česneku a cibuli se sýrovou šťávičkou

Kmínové plecko na česneku a cibuli se…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Poschtak | 30. 1. 2011 20:57

    Jednim slovem - shit.

  • Martin | 12. 11. 2010 09:55

    Přesně. Připravit dobrý vývar, ať hovězí, drůběží či zeleninový, je časově náročné, ale pokud chci vařit kvalitně, bohatě se to vyplatí a navíc je možné ho dost dlouho nechat na mrazáku pro pozdější použití. Já sám vařím drubeží vývar 6 hodin, ovšem musím si vyčíhnout, kdy má paní nebude doma, protože mi za to vždycky nadává.

  • Libor | 26. 10. 2010 22:02

    Zcela nachápu použití tzv. "kostkového bujonu." Proč přidaváte k roštěné vývar z kostky? Tu chuť masa to totálně přebije a zničí. To bych to radši podlil zeleninovým vývarem než tímto. Ale pokud to má někdo rád, stejně jako používáni "veget" do vávarů, tak proč ne.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Hovězí
Maso Hovězí Večeře Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé víno - suché Bobkový list Cibule Horká voda Hovězí roštěná Hovězí vývar Kopr Máslo Pepř mletý Špagety Sůl Tymián
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Gratinovaný květák

Gratinovaný květák

Hovězí maso na pepři

Hovězí maso na pepři

Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

Marináda na steaky

Marináda na steaky

Dort srdce

Dort srdce

Srnčí maso na smetaně

Srnčí maso na smetaně

Makové koláčky

Makové koláčky

Uzený losos na grilu

Uzený losos na grilu

Těstoviny se sýrovou omáčkou zapečené

Těstoviny se sýrovou omáčkou zapečené

Doporučujeme

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

44
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
36
Výborný a rychlý borůvkový koláč s drobenkou
Výborný a rychlý…
34
Rizoto zeleninové s kuřecím masem
Rizoto zeleninové s…
34
Klasické lečo
Klasické lečo
24
Cuketové bramboráky
Cuketové bramboráky

Zajímavé články

Lžícový švestkový koláč podle Stelly Zázvorkové: Rychlý recept na víkend, který vám zmizí pod rukama
Lžícový švestkový koláč podle Stelly Zázvorkové:…
Dokonalé letní guacamole: Připravte si klasiku nebo variantu s pečenými rajčaty, mangem či slaninou
Dokonalé letní guacamole: Připravte si klasiku…
Salát, který miluje princezna Kate: Je ideální do horkých letních dní
Salát, který miluje princezna Kate: Je ideální do…
Pozor na jedovaté cukety! Podle čeho poznáte, že se jim máte vyhnout?
Pozor na jedovaté cukety! Podle čeho poznáte, že…
Grilovací sezóna zahájena: 6 nezbytných pomůcek pro každého gril mistra
Grilovací sezóna zahájena: 6 nezbytných pomůcek…
AHA.cz Ivana Gottová před komisí: Boj o manžela!

Ivana Gottová před komisí: Boj o manžela!

Mimibazar Román Návrat do zátoky: Ideální kniha pro letní dny. Prožijte příběh plný lásky a romantiky!

Román Návrat do zátoky: Ideální kniha pro letní dny. Prožijte příběh plný lásky a romantiky!

Dáma.cz Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Blesk pro ženy Styl Wednesday ovládne podzim! Temná estetika jako nová posedlost

Styl Wednesday ovládne podzim! Temná estetika jako nová posedlost

Ženy.cz Namísto rovnocennosti válka pohlaví. Kam až zajde moderní feminismus?

Namísto rovnocennosti válka pohlaví. Kam až zajde moderní feminismus?

Blesk.cz Moderátor Evropy 2 Cerha a Tess Lojkásková: Tajuplná svatba

Moderátor Evropy 2 Cerha a Tess Lojkásková: Tajuplná svatba

SportRevue.cz FOTO: 24 fotbalových děv, které jsme mohli vidět v roce 2016 na Euru ve Francii

FOTO: 24 fotbalových děv, které jsme mohli vidět v roce 2016 na Euru ve Francii

Maminka.cz Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Blesk Horoskopy Pijavice, vůdkyně nebo hasička konfliktů? Co prozradí den, kdy jste se narodila?

Pijavice, vůdkyně nebo hasička konfliktů? Co prozradí den, kdy jste se narodila?

Další doporučené recepty:

Atreyova Bašta
Atreyova Bašta
Australská čokoládová buchta z červené řepy
Australská čokoládová buchta z červené…
Autíčka k snídani
Autíčka k snídani
Avokádo s tvarohem
Avokádo s tvarohem
Avokádo zapečené se sýrem
Avokádo zapečené se sýrem
Avokádová omáčka
Avokádová omáčka
  • Recepty.cz
  • Avignonský Rumpsteak s cibulí
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact