Rýži nasypeme do vývaru, osolíme a vaříme doměkka. Vejce s citronovou šťávou ušleháme do pěny, po částech vmícháme do vroucího vývaru a dále šleháme. Poté necháme vychladnout a uložíme do chladničky. Před podáváním zamícháme a ozdobíme plátky citronu.
Podělte se s přáteli o recept
Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
miluska
|19. 7. 2007 06:15
zni to nedobre ale muze to chutnat dobre
Lenka Kristová
|20. 2. 2007 20:20
Ty cukety avgolemono jsou úžasné, máte pravdu, nebo i zelné listy plněné ml. masem a rýží....mňam
Papakonstantinou
|20. 2. 2007 19:09
tak avgolemono, tim se zahustuji i ruzne omacky. Tedy alespon tady. Zkuste kureci polevku tim zahustenou, nebo cukety plnene ml.masem a ryzi. Neni treba slehat zvlast, ale cele vajicko s citronem. Pote prilit varici polevku. a vratit do hrnce!