• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Australský ovocný dort - koláč
Napište svůj komentář k receptu

Australský ovocný dort - koláč

autor: zdravy mlsal
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Australský ovocný dort - koláč
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Na krustu
    • 45
      g hladká mouka
    • 1
      špetka sůl
    • 2
      ml skořice
    • 60
      g cukr
    • 50
      g mandle
    • 85
      g hera
  • Náplň
    • broskvový kompot hrušky, meruňky, třešně, maliny, rybíz
    • 3
      ks žloutek
    • 80
      g hnědý cukr
    • 3
      lžička citronová kůra
    • 30
      ml pomerančová šťáva
  • Na pomazání
    • 100
      g meruňkový džem (150 ml)
    • 1
      lžíce citronová šťáva
    • 3
      ks bílek
    • sůl
    • 20
      g cukr Jemný
    • mandlové lupínky - loupané Na posypání

Postup přípravy receptu

1
Ze surovin na krustu uděláme drobenku. 250 ml ji odebereme stranou, zbytek namačkáme na dno a stěny otevírací dortové formy o průměru 23 cm. Nastavíme rozehřátou troubu na 180 °C a pečeme asi 20 min, do zlatava. Vyndáme a necháme chladnout.
2
Nakrájíme broskve, 3-4 plátky dáme stranou na ozdobu středu dortu. Umixujeme žloutky s hnědým cukrem, citronovou kůrou a pomerančovou šťávou do světlé nadýchané pěny. Dno krusty poklademe ovocem, zalijeme umixovanou pěnou a zasypeme drobenkou. Vrátíme do trouby na asi 20 minut, krusta má mít světle hnědou barvu.
3
Ušleháme bílky se solí, přidáme cukr a ušleháme do tuhé pěny. Potřeme meruňkovou zavařeninou rozředěnou citronem, završíme bílkovou pěnou, uhladíme do rovna, posypeme mandlovými lupínky a vrátíme do trouby asi na 15 minut. Mering má na povrchu zezlátnout, mandle mají zlatavě zhnědnout.
4
Necháme chladnout alespoň 15 minut, pak rozevřeme formu, lehce posypeme práškovým cukrem, do středu dáme kousek ovoce, které je uvnitř, popřípadě do uplného středu kousky meduňky. Nejlepší je podávat ještě vlažné jako domácí čtyřhvězdičkový dort. Jakmile se dostane do ledničky, bílková pěna zesedne, je z toho ovocný koláč.
5
Doba přípravy: 1 hodina, uděláme-li si krustu předem, 45 minut. Konzumenti nikdy nešetří chválou a citoslovci.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Ovocný dort

Ovocný dort

Osvěžující ovocný dort

Osvěžující ovocný dort

Vynikající nepečený ovocný dort

Vynikající nepečený ovocný dort

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Zdena z JM | 30. 11. 2010 07:51

    Ladio,myslím,že "je to marný, je to marný, je to marný".

  • Ladia
    Ladia | 29. 11. 2010 22:46

    Není pro děti a <BR><BR><BR><BR><BR><BR><BR><BR>

  • Barbora Polakova | 27. 1. 2007 23:22

    Kombinacia broskyne a skorica je neskutocne dobra!!Je to trochu narocne na cas ale stoji to za to.

  • Lenka Kaňová | 17. 11. 2006 12:50

    Paní Heleno, píšu z Austrálie a háčky a čárky jsem si našla. Ráda totiž používám své jméno v kompletní české podobě:-). V nástrojích (tools) si nastavíte češtinu a je to. Akorát si musíte pamatovat, kde na klávesnici je které písmenko, což u mě je zatím kámen úrazu, ale lepším se! Díky za recept, vyzkouším.

  • Alexandra | 25. 8. 2006 15:13

    Zvláštní recept-rozhodla jsem se ho vyzkoušet. Jen jsem se chtěla zeptat, zda-li mouka má být polohrubá. No co, jdu na to dám polohrubou a potom se uvidí. Napíšu jak to dopadlo. :-)

  • Kuchařka on-line | 14. 1. 2006 10:01

    Odpoved mate v e-mailu.

  • Helena | 14. 1. 2006 09:32

    Dekuji za upzorneni,zkusila jsem to a mate pravdu.Moje recepty vsak takto najit nemuzu.Mozna proto,ze u nich neni jmeno autora?Nevim jestli to neni hloupy zaver,bohuzel nejsem zadne komputerove lumen.

  • Kuchařka on-line | 9. 1. 2006 15:29

    Vyhledávání funguje i bez diakritiky ;)

  • Helena | 9. 1. 2006 15:25

    Pani Airan,jsem rada,ze Vam to chutnalo,vase recepty u nas maji uspech.Jen nekdy nemam cas napsat komentar,protoze bych musela pracne vyhledavat(nemam hacky carky).

  • Airan | 9. 1. 2006 13:43

    Pani Heleno, nakonec jsem se k tomu v sobotu dostala a muzu jen potvrdit - VYTECNY KOLAC!!! Delala jsem to s brosvovym kompotem a pomerancovym dzemem.Vrele doporucuji, je naprosto uzasny! Snedl se jeste skoro teply:-))

  • Alena Tulpová | 21. 6. 2005 22:13

    Tak tenhle recept určitě vyzkoušejte, paní doktorka je odbornice nejen ve svém oboru ale i v oblasti vaření a pečení - mohu osobně potvrdit. Vše co jsem podle ní zkusila, bylo výtečné, tenhle koláč je s rybízem a borůvkami absolutně nepřekonatelný!

  • Helena Abouzeidova Mudr | 21. 6. 2005 16:21

    K poznamce anonyma:Zalezi zde na presnem postupu,vzdy hned zapeci to co jsme naslehali,tim dosahneme nadychanosti.Vim,ze ma kazdy jinou troubu,moje nastaveni na 180 je u jineho 160,proto udavam cas,i to jake barvy se ma dosahnout a sikovna kucharka si prikon tepla snizi,jestlize poprrve dosahla pozadovane barvy driv.Po prvnim upeceni si muzete recept zkratit a uvidite,ze je vlastne jednoduchy. Helena.

  • Alena | 20. 6. 2005 13:46

    No to je velmi zajímvý receptík pro šikovné hospodyňky jako dělané, můžou se u toho vyblbnout.... jako např, Já... dík za recept. Líbí se mi

  • Anonym | 20. 6. 2005 13:38

    No jo ale kdo to má číst, je to strašně dlouhý

  • Airan Novakova | 20. 6. 2005 13:23

    Tak tohle vypada velice zajimave, stalo by to za hrich vyzkoset:-)) Davam do oblibenych!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Dopolední svačina Svačina Pečení Výjimečný den Posvícení Oslava Návštěva Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Broskvový kompot Citronová kůra Citronová šťáva Cukr Hera Hladká mouka Hnědý cukr Mandle Mandlové lupínky - loupané Meruňkový džem Pomerančová šťáva Skořice Sůl Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Párky v listovém těstě

Párky v listovém těstě

Ananasová čína

Ananasová čína

Brambory s tvarohem

Brambory s tvarohem

Kokosky II.

Kokosky II.

Tvarohový lehký koláč II.

Tvarohový lehký koláč II.

Mňamková pomazánka z Nivy

Mňamková pomazánka z Nivy

Majonéza ze zakysané smetany

Majonéza ze zakysané smetany

Nejlehčí pečené kuře a brambory

Nejlehčí pečené kuře a brambory

Pařížský dort Eli

Pařížský dort Eli

Doporučujeme

15 minut
Penne s tuňákem a kukuřicí

Penne s tuňákem a kukuřicí

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

50
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
37
Sirup ze smrkových výhonků
Sirup ze smrkových…
32
Jahodovorebarborový sypaný koláč
Jahodovorebarborový…
32
Red velvet dort
Red velvet dort
28
Penne s tuňákem a kukuřicí
Penne s tuňákem a…

Zajímavé články

Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v čem je lepší než ta klasická?
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v…
Proč nevylévat vodu z těstovin? 5 skvělých způsobů, jak ji můžete využít
Proč nevylévat vodu z těstovin? 5 skvělých…
Mraky, mořské vlny nebo bouřka: Poznáváte dezert s tajuplným názvem?
Mraky, mořské vlny nebo bouřka: Poznáváte dezert…
Chcete mít větší úrodu? Pěstujte zeleninu společně s bylinkami. Které vysázet k paprikám, okurkám nebo mrkvi?
Chcete mít větší úrodu? Pěstujte zeleninu…
Jídlo jako kosmetický pomocník: 11 potravin, které vám zajistí krásnou pleť
Jídlo jako kosmetický pomocník: 11 potravin,…
AHA.cz Pastrňák pryč z domu! Zvláštní krok manželky Rebeccy

Pastrňák pryč z domu! Zvláštní krok manželky Rebeccy

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Blesk pro ženy Jak vypadá dokonalé ženské tělo? Těchto 8 slavných dam k němu podle vědců nemá daleko

Jak vypadá dokonalé ženské tělo? Těchto 8 slavných dam k němu podle vědců nemá daleko

Ženy.cz Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Blesk.cz Poctivá Halle Berryová (58): Kvůli zákazu nahoty mění šatník!

Poctivá Halle Berryová (58): Kvůli zákazu nahoty mění šatník!

SportRevue.cz Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy 7 nejhorších manželů zvěrokruhu: Na tyhle muže si dejte pozor!

7 nejhorších manželů zvěrokruhu: Na tyhle muže si dejte pozor!

  • Recepty.cz
  • Australský ovocný dort - koláč
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact