• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Australský česnekový chléb
Napište svůj komentář k receptu

Australský česnekový chléb

autor: cubr
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 9
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Australský česnekový chléb
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks bílá veka
    • 125
      g máslo
    • 5
      česnek
    • sůl
    • petrželka

Postup přípravy receptu

1
Veku nakrájíme na plátky. Máslo, česnek se solí a nakrájenou zelenou petrželkou utřeme do pěny a potřeme plátky veky z obou stran.
2
Veku spojíme a zabalíme do alobalu a pečeme ve vyhřáté troubě asi 20 minut. Pak rozbalíme a ještě 5 minut opékáme volně.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Nivovo-česnekový chléb

Nivovo-česnekový chléb

Bílý superrychlý česnekový chléb

Bílý superrychlý česnekový chléb

Česnekový chléb z pekárny

Česnekový chléb z pekárny

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • RichardP | 12. 10. 2010 16:55

    Vypadá to že mám tip na rychlou večeři :-)

  • Lenka Kaňová | 17. 11. 2006 12:28

    Také tento česnekový chleba připravuji podobně. Celozrnnou bagetu pouze nakrojím na plátky, ale nedokrojím, a namažu každý plátek z obou stran česnekem s máslem, petrželkou najemno a solí (jestliže je bageta dost slaná sama o sobě, tak už sůl nedávám). Peču jen tak na plechu nebo na grilu, aby chleba zkřupovatěl, zhruba 5-10 minut. Klasicky se podává k italským jídlům z těstovin. Znám to tak jak z USA, tak UK i Austrálie.

  • Lukas | 30. 6. 2006 08:51

    Pratele a co takovy "Herb bread"...postup uplne stejny, ale misto cesneku bylinky (bazalka a nebo co je pri ruce). Doporucuji jako "antre" k testovinam!

  • Ludmila Horáková | 18. 4. 2006 14:14

    Moc dobré. Dělala jsem na grilu a jen se zaprášilo

  • Martina Kaščáková | 13. 4. 2006 18:04

    Dělám tuto veku jako pí Veselá a opravdu výborné.

  • Airan | 13. 4. 2006 16:01

    Neda mi to abych se s tim nepodelila - nedavno jsem pripravila tu vybornou bagetku a trochu jsem prehnala s cesnekem. Bylo to citit po celym byte:-) Zazvoila sousedka a vnucka ji prez dveri sdelila: "Prosim te, muzes prijd zitra, my dneska smrdime"

  • Michaela Atherton | 13. 4. 2006 15:17

    hmmm... pravy Garlic Bread. V Anglii velice oblibeny pri bufetech a k Bolonskym spagetam. Posledni dobou je oblibeny i Cheese Bread a Chilli break.

  • Martina Veselá | 13. 4. 2006 15:10

    Výborné. Jen to dělám trochu jinak. Veku jen naříznu a do zářezů dám směs rozpuštěného másla smíchaného s česnekem a lžičkou bylinkové soli - používám 12-bylinnou sůl bio. Dělám na grilu a většinou to zmizí dřív než maso. Takže dávám 1

  • Tomáš Vaňáček | 5. 3. 2006 18:46

    Je to fakt dobré,místo petrželky jsem dal na jemno nakrájený pórek a můžu doporučit.

  • Věra | 13. 1. 2006 08:08

    Arian těší mě že Vám chutná, já zase z vašich receptů zblbla natolik, ze mám doma stále zeli, jak celou hlavu a to červenou a zelenou, tak kysané zelí ... Všechny recepty jsou ŇAM

  • Airan | 12. 1. 2006 20:15

    Mila Verko, recepty na sobotu a nedeli ode mne nepotrebujete, jsou vylozene " česke" :-)) Pondeli az ctvrtek varim nejradeji neco z madarske, francouzke nebo mexicke kuchyni:-)) Dnes jsem ten Vas australsky chleb opet delala ale z bagetek misto veky a zda se mi to jeste lepsi. Je to tak dobry, ze se da jist i samotne k caji. VYBORNÝ!

  • Věra | 11. 1. 2006 12:00

    Trobu mám obyčejnou plynovou. Do trouby se to dá spíše prohřát, aby se veka s máslem a bylinkami propojila a při dokončení , když se alobal odkryje jde o to, aby veka byla křupavá, ne aby se spálila, to můžete troubu vypnout a nechat dojít. Ale to si asi každý pak dělá dle svým zkušeností. Přeji Vám, ať se daří.Arian díky za recepty na pátky...MOOOC dobrý !!!Ještě mi od vás chybí na sobotu, neděli a pondělí až čtvrtek :))

  • Miroslav Johan | 11. 1. 2006 10:07

    Na koľko stupňov, ak sa môžem spýtať, máte pri tomto recepte "troubu vyhřátou"? Hmm?A ešte niečo - rúru máte elektrickú? Horkovzdušnú?Ďakujem.

  • Pavlína Svitáková | 11. 1. 2006 06:22

    Toto děláme v létě na grilu.Zkoušela jsem nahradit máslo Ramou nebo Herou,ale není to tak fajn.Přidávám i jiné rozsekané bylinky-dobromysl,rozmarýn,bazalku apod.

  • Airan | 10. 1. 2006 16:50

    Tak tohle NEMA CHYBU!!! Rodina si to uz vyzaduje pomalu ke vsemu:-)) Chodi se k jakykoli zeleninove nebo lusteninove polevce ale taky k salatu jako lehkou veceri, diky Verko.

  • blabla bla bla | 30. 9. 2005 13:02

    velmi chuťově dobré

  • Marcela Sandtnerová | 30. 9. 2005 12:06

    Tento recept znám od své babičky která žila v Austráliji a je to opravdu moc dobré

  • Lena Halsová | 5. 4. 2005 19:04

    Je to fakt dobrý!!!!!!!!!

Vyberte, co chcete vytisknout
Pokrmy Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílá veka Česnek Máslo Petrželka Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Plněná krůtí pečeně

Plněná krůtí pečeně

Jablkový koláč se zakysanou smetanou

Jablkový koláč se zakysanou smetanou

Barevné bramborové knedlíky (noky)

Barevné bramborové knedlíky (noky)

Čokoládové fondue

Čokoládové fondue

Sójové kostky na kari

Sójové kostky na kari

2 x Diviznový sirup + macerát (nejen) proti kašli

2 x Diviznový sirup + macerát (nejen)…

Avokádová pomazánka na toasty

Avokádová pomazánka na toasty

Buřty na pivě

Buřty na pivě

Hrachová polévka

Hrachová polévka

Doporučujeme

30 minut
Cuketové stripsy s parmazánem

Cuketové stripsy s parmazánem

55 minut
Švestkové knedlíky z bramborového těsta

Švestkové knedlíky z bramborového…

20 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

Domácí kečup

Domácí kečup

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Poslední sledované recepty

53
Máslové řízky
Máslové řízky
49
Dýňová tortila
Dýňová tortila
44
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
36
Česnekové kotlety na špeku
Česnekové kotlety na…
35
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou

Zajímavé články

Moderní zavařování: Top 5 receptů, které letos musíte vyzkoušet
Moderní zavařování: Top 5 receptů, které letos…
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát, září jako duha a je doslova nabitý živinami
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát,…
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři suroviny!
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři…
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které připravíte do půl hodiny
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které…
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na recepty pro zoufalé babičky
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na…
AHA.cz Luxusní život dcery Karla Gotta: Budete zírat!

Luxusní život dcery Karla Gotta: Budete zírat!

Mimibazar Jak a proč rozvíjet dovednosti u předškoláků?

Jak a proč rozvíjet dovednosti u předškoláků?

Dáma.cz Zlatokopky podle zvěrokruhu: Ženám v těchto znameních jde často jen o peníze

Zlatokopky podle zvěrokruhu: Ženám v těchto znameních jde často jen o peníze

Blesk pro ženy Denní horoskop na středu 6. 8. 2025: Kdo dokončí dlouho odkládané úkoly a kdo bude vystaven zkoušce?

Denní horoskop na středu 6. 8. 2025: Kdo dokončí dlouho odkládané úkoly a kdo bude vystaven zkoušce?

Ženy.cz Sex po 40: Unavená, ztracená, nebo právě na startovní čáře?

Sex po 40: Unavená, ztracená, nebo právě na startovní čáře?

Blesk.cz Četařka Babinčáková z Tankového praporu Martina Adamcová (59) v slzách. Krutá smrt manžela!

Četařka Babinčáková z Tankového praporu Martina Adamcová (59) v slzách. Krutá smrt manžela!

SportRevue.cz FOTO: Krásky z bazénů. Simona Baumrtová, Bára Seemanová a 30 dalších nejhezčích (ex)plavkyň světa

FOTO: Krásky z bazénů. Simona Baumrtová, Bára Seemanová a 30 dalších nejhezčích (ex)plavkyň světa

Maminka.cz Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Blesk Horoskopy 5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

  • Recepty.cz
  • Australský česnekový chléb
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact