• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Australský česnekový chléb
Napište svůj komentář k receptu

Australský česnekový chléb

autor: cubr
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 9
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Australský česnekový chléb
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks bílá veka
    • 125
      g máslo
    • 5
      česnek
    • sůl
    • petrželka

Postup přípravy receptu

1
Veku nakrájíme na plátky. Máslo, česnek se solí a nakrájenou zelenou petrželkou utřeme do pěny a potřeme plátky veky z obou stran.
2
Veku spojíme a zabalíme do alobalu a pečeme ve vyhřáté troubě asi 20 minut. Pak rozbalíme a ještě 5 minut opékáme volně.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Nivovo-česnekový chléb

Nivovo-česnekový chléb

Bílý superrychlý česnekový chléb

Bílý superrychlý česnekový chléb

Česnekový chléb z pekárny

Česnekový chléb z pekárny

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • RichardP | 12. 10. 2010 16:55

    Vypadá to že mám tip na rychlou večeři :-)

  • Lenka Kaňová | 17. 11. 2006 12:28

    Také tento česnekový chleba připravuji podobně. Celozrnnou bagetu pouze nakrojím na plátky, ale nedokrojím, a namažu každý plátek z obou stran česnekem s máslem, petrželkou najemno a solí (jestliže je bageta dost slaná sama o sobě, tak už sůl nedávám). Peču jen tak na plechu nebo na grilu, aby chleba zkřupovatěl, zhruba 5-10 minut. Klasicky se podává k italským jídlům z těstovin. Znám to tak jak z USA, tak UK i Austrálie.

  • Lukas | 30. 6. 2006 08:51

    Pratele a co takovy "Herb bread"...postup uplne stejny, ale misto cesneku bylinky (bazalka a nebo co je pri ruce). Doporucuji jako "antre" k testovinam!

  • Ludmila Horáková | 18. 4. 2006 14:14

    Moc dobré. Dělala jsem na grilu a jen se zaprášilo

  • Martina Kaščáková | 13. 4. 2006 18:04

    Dělám tuto veku jako pí Veselá a opravdu výborné.

  • Airan | 13. 4. 2006 16:01

    Neda mi to abych se s tim nepodelila - nedavno jsem pripravila tu vybornou bagetku a trochu jsem prehnala s cesnekem. Bylo to citit po celym byte:-) Zazvoila sousedka a vnucka ji prez dveri sdelila: "Prosim te, muzes prijd zitra, my dneska smrdime"

  • Michaela Atherton | 13. 4. 2006 15:17

    hmmm... pravy Garlic Bread. V Anglii velice oblibeny pri bufetech a k Bolonskym spagetam. Posledni dobou je oblibeny i Cheese Bread a Chilli break.

  • Martina Veselá | 13. 4. 2006 15:10

    Výborné. Jen to dělám trochu jinak. Veku jen naříznu a do zářezů dám směs rozpuštěného másla smíchaného s česnekem a lžičkou bylinkové soli - používám 12-bylinnou sůl bio. Dělám na grilu a většinou to zmizí dřív než maso. Takže dávám 1

  • Tomáš Vaňáček | 5. 3. 2006 18:46

    Je to fakt dobré,místo petrželky jsem dal na jemno nakrájený pórek a můžu doporučit.

  • Věra | 13. 1. 2006 08:08

    Arian těší mě že Vám chutná, já zase z vašich receptů zblbla natolik, ze mám doma stále zeli, jak celou hlavu a to červenou a zelenou, tak kysané zelí ... Všechny recepty jsou ŇAM

  • Airan | 12. 1. 2006 20:15

    Mila Verko, recepty na sobotu a nedeli ode mne nepotrebujete, jsou vylozene " česke" :-)) Pondeli az ctvrtek varim nejradeji neco z madarske, francouzke nebo mexicke kuchyni:-)) Dnes jsem ten Vas australsky chleb opet delala ale z bagetek misto veky a zda se mi to jeste lepsi. Je to tak dobry, ze se da jist i samotne k caji. VYBORNÝ!

  • Věra | 11. 1. 2006 12:00

    Trobu mám obyčejnou plynovou. Do trouby se to dá spíše prohřát, aby se veka s máslem a bylinkami propojila a při dokončení , když se alobal odkryje jde o to, aby veka byla křupavá, ne aby se spálila, to můžete troubu vypnout a nechat dojít. Ale to si asi každý pak dělá dle svým zkušeností. Přeji Vám, ať se daří.Arian díky za recepty na pátky...MOOOC dobrý !!!Ještě mi od vás chybí na sobotu, neděli a pondělí až čtvrtek :))

  • Miroslav Johan | 11. 1. 2006 10:07

    Na koľko stupňov, ak sa môžem spýtať, máte pri tomto recepte "troubu vyhřátou"? Hmm?A ešte niečo - rúru máte elektrickú? Horkovzdušnú?Ďakujem.

  • Pavlína Svitáková | 11. 1. 2006 06:22

    Toto děláme v létě na grilu.Zkoušela jsem nahradit máslo Ramou nebo Herou,ale není to tak fajn.Přidávám i jiné rozsekané bylinky-dobromysl,rozmarýn,bazalku apod.

  • Airan | 10. 1. 2006 16:50

    Tak tohle NEMA CHYBU!!! Rodina si to uz vyzaduje pomalu ke vsemu:-)) Chodi se k jakykoli zeleninove nebo lusteninove polevce ale taky k salatu jako lehkou veceri, diky Verko.

  • blabla bla bla | 30. 9. 2005 13:02

    velmi chuťově dobré

  • Marcela Sandtnerová | 30. 9. 2005 12:06

    Tento recept znám od své babičky která žila v Austráliji a je to opravdu moc dobré

  • Lena Halsová | 5. 4. 2005 19:04

    Je to fakt dobrý!!!!!!!!!

Vyberte, co chcete vytisknout
Pokrmy Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílá veka Česnek Máslo Petrželka Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Chlupaté knedlíky III.

Chlupaté knedlíky III.

Banánky I

Banánky I

Míchaná vejce s avokádem

Míchaná vejce s avokádem

Kapustové karbanátky s uzeninou

Kapustové karbanátky s uzeninou

Barevný kuskusový salát

Barevný kuskusový salát

Polévka z vaječné jíšky

Polévka z vaječné jíšky

Smetanové tvarůžky (syrečky)

Smetanové tvarůžky (syrečky)

Jednoduchá špenátová polévka se sýrem

Jednoduchá špenátová polévka se sýrem

Losos na pomerančích

Losos na pomerančích

Doporučujeme

30 minut
Mexický hrnec s rýží

Mexický hrnec s rýží

55 minut
Švestkové knedlíky z bramborového těsta

Švestkové knedlíky z bramborového…

20 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

Domácí kečup

Domácí kečup

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Poslední sledované recepty

225
Dýňová tortila
Dýňová tortila
159
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
144
Máslové řízky
Máslové řízky
44
Krémová houbová polévka
Krémová houbová polévka
35
Zabijačkové plněné knedlíky prejtem, jelitem, jitrnicí - kynuté
Zabijačkové plněné…

Zajímavé články

Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát, září jako duha a je doslova nabitý živinami
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát,…
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři suroviny!
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři…
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které připravíte do půl hodiny
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které…
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na recepty pro zoufalé babičky
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na…
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch se starou technikou zdobení dortů
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch…
AHA.cz Milenka Vaška od Evy promluvila: Zásnubní prsten a domluvený kostel

Milenka Vaška od Evy promluvila: Zásnubní prsten a domluvený kostel

Mimibazar Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Dáma.cz Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Look Jany Plodkové do chladného léta: Omladí, zeštíhlí a sluší každé věkové kategorii

Look Jany Plodkové do chladného léta: Omladí, zeštíhlí a sluší každé věkové kategorii

Ženy.cz Přemotivovanci, běžte se bodnout! Kvůli vám se cítím neschopná

Přemotivovanci, běžte se bodnout! Kvůli vám se cítím neschopná

Blesk.cz Návrat Jiřího Krampola (†87) k nejmilovanější roli: Naposledy opravdu šťastný...

Návrat Jiřího Krampola (†87) k nejmilovanější roli: Naposledy opravdu šťastný...

SportRevue.cz FOTO: Amálie Švábíková a 35 dalších nejhezčích (ex)atletek posledních sezon

FOTO: Amálie Švábíková a 35 dalších nejhezčích (ex)atletek posledních sezon

Maminka.cz Přiznání moderátorky Lucie Křížkové: 'Nevím, kde se stala chyba, ale moje děti spolu zatím nemají úplně ideální vztah...'

Přiznání moderátorky Lucie Křížkové: 'Nevím, kde se stala chyba, ale moje děti spolu zatím nemají úplně ideální vztah...'

Blesk Horoskopy 5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

  • Recepty.cz
  • Australský česnekový chléb
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact