• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty
  • Recepty.cz
  • Australská čokoládová buchta z červené řepy
Napište svůj komentář k receptu

Australská čokoládová buchta z červené řepy

autor: Lenka ze Sydney
0.0
moje hodnoceni
3.4
hodnotilo: 66
doba přípravy: 120 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Australská čokoládová buchta z červené řepy
Australská čokoládová buchta z červené řepy
Australská čokoládová buchta z červené řepy
Australská čokoládová buchta z červené řepy
Australská čokoládová buchta z červené řepy
Australská čokoládová buchta z červené řepy
Australská čokoládová buchta z červené řepy
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

12 porce
    • 200
      ml slunečnicový olej nebo olivový olej
    • máslo nebo olej na vymazání plechu
    • 3
      ks vejce velká
    • 1
      balíček vanilkový cukr nebo 2 lžíce vanilkové esence
    • 1
      dl hnědý rum nemusí být
    • 180
      g polohrubá mouka nebo celozrnná
    • 1
      balíček prášek do pečiva nebo 2 lžíce baking soda
    • 250
      g červená řepa
    • 75
      g kakao
    • strouhaný kokos nebo mouka na vysypání plechu
    • 250
      g cukr krupice nebo hnědý cukr

Postup přípravy receptu

1
Celé bulvy červené řepy uvaříme ve vodě do měkka. Řepu oloupeme a nastrouháme na jemno (nebo pro pohodlné jako já i nahrubo). Uvařenou řepu lze také i rozmačkat na kaši. Pozor při přípravě řepa barví!

RADA: Červená řepa 7x jinak: Pomazánka, koláč i bramboráky

2
Předehřejeme si troubu na 180 °C.
3
Vymažeme máslem nebo olejem kulatý/hranatý plech, vysypeme kokosem nebo moukou. (Kokosem je to chutnější). Pokud pečeme muffiny, tak nemusíme mazat, ale vyložíme plech na muffins papírovými košíčky na pečení.

RADA: Jak poznat pravé máslo?

4
V míse promícháme suché suroviny (mouku, prášek do pečiva, kakao a oba cukry). V druhé míse lehce promícháme nastrouhanou uvařenou řepu s vajíčky a olejem. Já přilévám ještě asi deci českého rumu.
5
Přimícháme postupně suché suroviny do mokrých, až nám vznikne mokré těžké a červené těsto. Nalijeme na plech a pečeme asi 50-60 minut. Nebo jestliže pečeme muffiny, tak lžící naplníme do plechu na muffins, vyjdou z toho asi 3 plechy po 6 muffinech. Pečou se kratší dobu asi jen 35-40 minut. Těsto nabude, ale ne moc, a na povrchu by mělo být popraskané.
6
Je to dost tmavá buchta, ale to jen díky barvě řepy, proto raději kontrolujte špejlí, ať se nespálí. Když peču na kulatý plech slavnostnější verzi, tak buchtu polévám čokoládovou polevou z másla, cukru, rumu, kakaa a strouhaného kokosu. A ten rum určitě přidejte, dodá českou vůni.

RADA: Jak udělat piškot na dort? Koukněte na video!

7
Tento recept je z Austrálie, originálně se jmenuje chocolate beetroot cake/muffines. Můj australský přítel Paul tyto čokoládové muffins z řepy miluje, proto jsem se je naučila péct. Peču je ale v lehce zdravější verzi, kterou uvádím v závorkách.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Čokoládová buchta s řepou

Čokoládová buchta s řepou

Bábovka z červené řepy

Bábovka z červené řepy

Zdravý kakaový chlebíček z červené řepy

Zdravý kakaový chlebíček z červené…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • resskaM | 17. 3. 2017 07:48

    Buchta je výborná, byla jsem pochválena :-) ukládám mezi oblíbené :-)

  • resskaM | 17. 3. 2017 07:48

    Buchta je výborná, byla jsem pochválena :-) ukládám mezi oblíbené :-)

  • Linka | 13. 11. 2016 13:11

    Buchtu jsem pekla opakovaně, více řepy a méně cukru a měla ohromný úspěch! Se šlehačkou, jemně pocukrované a pikantní marmeláda... Povrch byl jakoby popraskaný efekt, velice efektní!

  • Zzyzi | 10. 10. 2015 22:14

    Dle komentářů jsem vyzkoušela upravenou verzi se 150 g hnedého cukru a 150 ml olivového oleje, celozrnnou mouku jsem nenašla, použila jsem tedy do zdravé varianty špaldovou mouku, a bezva, moc chválím, všem nám chutná, všeho akorát, možná příště přidám nějaké ovoce,

  • Tereza L. | 12. 4. 2015 12:14

    Trošku jsem poupravila - 2/3 mouky nahradila oves.vločkami, nedávala jsem rum a oleje dala 100g (nějak jsem při přípravě popletla ml a g). :-) Pekla jsem v dortové formě, takže koláč byl vyšší. Vrch jsem potřela rybízovou marmeládou a zakysanou smetanou. Bylo to luxusní!! Dnes se chystam na cupcake verzi - budu pect jako muffiny, navech přijde šlehačka a mascarpone <3

  • xxx | 10. 2. 2015 18:52

    Asi jsem slepa, kde je ta cokolada? :-)

  • anděla m. | 14. 10. 2014 11:26

    Upekla jsem ho. Hodně sladký a to jsem ubrala pětinu cukru a taky hodně tučný - i oleje jsem dala méně asi o 50 ml. Do kuchařky si tento recept nepřidám. Budu ještě zkoušet jiné varianty

  • Marie Součková | 28. 1. 2013 14:15

    Vynikající, pekla jsem jak klasickou buchtu, tak muffiny větší i menší velikosti a na všem jsme si pochutnali. A to jsem dala o 100 g méně (třtinového) cukru a 50 g kakaa doplnila 50 g karobu. Navrch doporučuji přelít rozvářkou např. z rybízu, jemně nakyslá chuť ovoce se k té výrazně čokoládové výborně hodí :-)

  • IvkaZ. | 4. 1. 2013 10:24

    Moc dobrá, dělám jí velice ráda, všem chutná, i když jsou překvapení hlavní ingrediencí :-))

  • JSilhavy | 7. 12. 2011 13:22

    Buchtu jsem upekl a byla pochválena. Peču z dvojdávky, protože mám větší plech. Příště ji po upečení pomazu džemem a udělám třaslavý kokosový krém - puding bez vaření,šlehačka atd.

  • Markétka | 15. 3. 2011 16:47

    Buchta je výborná. Dělala jsem z celozrnné mouky, cukr jsem dala půl hnědý a pů světlý a ještě jsem přidala trochu muškátového oříšku :) Jinak také jsem dávala jen dužninu po odšťavňování. :-)

  • marta | 7. 12. 2010 14:12

    Recept mě zaujal-trochu jsem si ho upravila :využila jsem do něj dužinu červené řepy po odšťavňování v odšťavňovači, místo kakaa karob, celozrnnou mouku, trochu perníkového koření. Povrch jsem po upečení potřela pikantní marmeládou a posypala kokosem. Koláč všem velmi chutnal:-)

  • petr pilat | 10. 10. 2008 11:57

    Recept mne zaujal tak jsem včera upekl,nevím jestli se někde stala chyba ,má bejt ta buchta vláčná nebo sušší?nebo péct v menším pekáči?příjde mi dost suchá,nepoléval jsem čokoládou aby byla dietnější,chutná mi ,zbytek rodiny zřejmě odrazuje i dost tmavá barva.příště zkusím i s čokoládou a v menším pekáči.přesto díky za recept.

  • Renata | 23. 4. 2007 21:06

    Včera jsem buchtu upekla,polila čokoládou a posypala kokosem.Je - vlastně - byla vynikající a jen se po ní zaprášilo.Těsto bylo ale dost řídké a musela jsem přidat mouku tak na 250 g. Určitě brzy upeču znovu.

  • Jaroslava Oumarová | 18. 11. 2006 12:17

    Lenko, to je úžasný recept...Červenou řepu mám moc ráda a tohle určitě vyzkouším. Díky za recept:-))

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Nejlepší dezerty Brownies
Moučníky Buchty Pečení Austrálie Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Červená řepa Cukr krupice Hnědý rum Kakao Máslo Polohrubá mouka Prášek do pečiva Slunečnicový olej Strouhaný kokos Vanilkový cukr Vejce

Jak udělat piškot na dort

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Falešný vlašský salát

Falešný vlašský salát

Šunka v listovém těstě

Šunka v listovém těstě

Vepřové maso ve vlastní šťávě

Vepřové maso ve vlastní šťávě

Bezmasé těstoviny - výborné

Bezmasé těstoviny - výborné

Double švestkový koláč

Double švestkový koláč

Raubířovy zapečené těstoviny

Raubířovy zapečené těstoviny

Kuřecí prsa po asijsku

Kuřecí prsa po asijsku

Kuře (králík) v pikantní omáčce

Kuře (králík) v pikantní omáčce

Krupicová kaše

Krupicová kaše

Doporučujeme

35 minut
Restované žampiony s bramborami a kadeřávkem

Restované žampiony s bramborami a…

180 minut
Vláčná máslová vánočka

Vláčná máslová vánočka

30 minut
Rumové kuličky s kokosem

Rumové kuličky s kokosem

60 minut
Vosí hnízda

Vosí hnízda

45 minut
Tradiční bramborový salát

Tradiční bramborový salát

40 minut
Rafaelo kuličky

Rafaelo kuličky

30 minut
Nejlepší vaječný likér

Nejlepší vaječný likér

40 minut
Ořechy s krémem

Ořechy s krémem

75 minut
Čerstvé kimchi

Čerstvé kimchi

Jak udělat piškot na dort

Poslední sledované recepty

116
Rumové kuličky nepečené a snadné
Rumové kuličky nepečené…
87
Vosí hnízda
Vosí hnízda
64
Vaječný koňak
Vaječný koňak
64
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na…
33
Bílé kokosové kuličky  -  nepečené
Bílé kokosové kuličky -…

Zajímavé články

Vánoce v Rakousku: Vyzkoušejte tradiční vídeňský bramborový salát podle receptu ze světoznámé restaurace Plachutta
Vánoce v Rakousku: Vyzkoušejte tradiční vídeňský…
Nepečené cukroví podle Dany Morávkové stihnete i na poslední chvíli
Nepečené cukroví podle Dany Morávkové stihnete i…
Rompope: Mexický vaječný likér s tajnou ingrediencí, kterému jednoduše neodoláte
Rompope: Mexický vaječný likér s tajnou…
Nepečené vánoční kuličky: Cukroví, které zvládne úplně každý
Nepečené vánoční kuličky: Cukroví, které zvládne…
Dokonalá vánočka podle cukráře Josefa Maršálka: Recept a 8 rad, díky kterým se vám určitě povede
Dokonalá vánočka podle cukráře Josefa Maršálka:…
AHA.cz Slováčková a její boj s rakovinou: Letěla si splnit sen!

Slováčková a její boj s rakovinou: Letěla si splnit sen!

Mimibazar Otestovali jsme: Přenosný čistič koberců a čalounění ocení domácnosti s dětmi a domácími mazlíčky

Otestovali jsme: Přenosný čistič koberců a čalounění ocení domácnosti s dětmi a domácími mazlíčky

Dáma.cz Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Blesk pro ženy Nejstylovější dámy 50+ až 80+: Na jaké stylistické fígle vsadily v roce 2024 Paulová či Vondráčková?

Nejstylovější dámy 50+ až 80+: Na jaké stylistické fígle vsadily v roce 2024 Paulová či Vondráčková?

Ženy.cz Jak vyjít se sousedy

Jak vyjít se sousedy

Blesk.cz Modelka Naomi Campbellová: Další rozchod! V 54 letech...

Modelka Naomi Campbellová: Další rozchod! V 54 letech...

SportRevue.cz VIDEO: To musíte vidět! 17 neuvěřitelných sportovních propadáků, kiksů a trapasů

VIDEO: To musíte vidět! 17 neuvěřitelných sportovních propadáků, kiksů a trapasů

Maminka.cz Máma, jejíž syn nedávno spáchal sebevraždu, vzkazuje: Nekřičte a netrestejte. Vyjadřujte dětem lásku, podporu, ale i obavy

Máma, jejíž syn nedávno spáchal sebevraždu, vzkazuje: Nekřičte a netrestejte. Vyjadřujte dětem lásku, podporu, ale i obavy

Blesk Horoskopy Horoskop na víkend 21.–22. 12. 2024: Kdo zažije nejrušnější dny roku? A koho potká nebývalé štěstí?

Horoskop na víkend 21.–22. 12. 2024: Kdo zažije nejrušnější dny roku? A koho potká nebývalé štěstí?

Další doporučené recepty:

Aténské citronové kuře
Aténské citronové kuře
Atlasovy řecké patates sto fourno
Atlasovy řecké patates sto fourno
Atreyova Bašta
Atreyova Bašta
Autíčka k snídani
Autíčka k snídani
Avignonský Rumpsteak s cibulí
Avignonský Rumpsteak s cibulí
Avokádo s tvarohem
Avokádo s tvarohem
  • Recepty.cz
  • Australská čokoládová buchta z červené řepy
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact