Brambory uvaříme ve slupce do měkka. Mezitím pokrájíme cibuli ne jemno a osmažíme dozlatova na oleji. Potom přidáme mleté maso, které zcela rozmělníme tak, aby nezůstaly žádné větší hrudky, osolíme, opepříme, dáme majoránku a maso smažíme až do zlatova. Pak přidáme kečup a opět tak 5-10 minut smažíme za častého míchání. Brambory oloupeme, nakrájíme na plátky a dáme do zápékací mísy, lehce osolíme a opepříme. Na brambory dáme osmažené maso a necháme v troubě (nebo mikrovlnce) prohřát, pak posypeme nastrouhaným sýrem a zapékáme v troubě, až se sýr zcela rozteče.
2
Výborné je podávat s tatarskou omáčkou.
Podělte se s přáteli o recept
Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Alexandra Daňková
|31. 8. 2009 23:07
super, chutná jako boloňské omáčka,ale s bramborama. Dělala jsem část s rýží a část s bramborama, protože jsem jich neměla dost a řekla bych, že nejlepší je to s těstovinama,pak s rýží a nakonec s bramborama, ale je to vynikající se vším.
JITKA
|27. 7. 2007 15:20
MNAM MNAM DAVAM ZA JEDNA VYBORNA BASTA VSECHNO JSME SNEDLI PRIDAVAM SE K NAZORU PANA JOSEFA MISTO KECUPU JSEM DALA PROTLAK A KRASNE TO PROVONELO A PROSAKLO NEJEN MASO <,ALE I BRABORY.JEDNODUCHA A RYCHLA PRIPRAVA A NVIC LEVNA SUPER
Jozef T.
|26. 3. 2007 15:18
Kecup (v tomto prípade dokonca sladký) je daleko vhodnejsí na ochutenie uz hotového mäsa (hamburger, frankfurt atd.) nez do varenia. Chut mäsa sa stane zaujímavejsou pouzitím Rajcinovej zmesi (Tomate frito), typickej zo Stredomoria (Francúzsko, Spanielsko, Taliansko). Neobsahuje cukor!