• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Atlasovy řecké patates sto fourno
Napište svůj komentář k receptu

Atlasovy řecké patates sto fourno

autor: Smith-P.
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 11
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Atlasovy řecké patates sto fourno
Atlasovy řecké patates sto fourno
Atlasovy řecké patates sto fourno
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1,50
      kg brambory
    • citronová šťáva
    • 1
      voda
    • 4
      lžíce panenský olivový olej
    • 1
      lžička sůl
    • 1
      lžička paprika - sladká
    • 2
      česnek
    • 1
      lžička rozmarýn

Postup přípravy receptu

1
Ve velké míse smícháme citronovou šťávu, vodu, extra panenský olivový olej, přídáme sůl, sladkou papriku, česnek a rozmarýn, promícháme, přidáme oloupané, omyté a na normální kousky nakrajáné brambory, ještě jednou promícháme. Vše i s tekutinou předáme do většího hlubokého plechu a v na 200 °C rozehřáté troubě pečeme přibližně hodinu.
2
Řecké "patates sto fourno" aneb pečené brambory se hodí jako příloha k řeckým jídlům anebo jako samostatný pokrm.
3
Podávají se s tzatziki dle mého [[http://www.recepty.cz/recept/tzatziki-originalni-recky-recept-14264|receptu]].
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Řecké masové jednohubky

Řecké masové jednohubky

Řecké kuře v peřince

Řecké kuře v peřince

Řecké biftečky z mletého masa

Řecké biftečky z mletého masa

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Kristýna | 9. 7. 2013 09:56

    prosím, kolik se tam dává vody a citr. šťávy?

  • Akaschka | 6. 4. 2012 15:23

    Dito a muzu se zeptat jak se maji spravne delat?kdyztak mi recept poslete na Akaschka@seznam.cz nemyslim to nijak spatne,vazne mi to zajima.Diky moc

  • dita | 25. 11. 2011 12:01

    peknej humus,mam otce reka a vim jak maji se delat tyto brambory,bohuzel takhle rozhodne nee!! :-(

  • Adušinka
    Adušinka | 7. 1. 2011 21:12

    MNO vypadá to fakt pěkně !! 8-)

  • Mephisto | 6. 12. 2010 13:23

    Dělal jsem jako přílohu k Adonisova řecká kotopoulo od stejného autora a naprostá paráda.

  • Lenka Nováková | 29. 5. 2010 17:14

    dnes jsem tyhle brambory dělala na oběd a všichni byli nadšení........brzy zopakujeme

  • Jiří Hejč | 13. 2. 2010 12:56

    vyzkoušeli jsme dnes na oběd, ale je to chuťově moc jiné na to, aby nám to chutnalo... ale možná někomu mu ta nakyslá chuť bude vyhovovat

  • jaja 13 | 5. 9. 2008 19:27

    Vždy, když dělám brambory v troubě, dávám je na pečící papír. Alespoň ty křupavé kousky nezůstanou přilepené na plechu. Jinak výborný recept, něco podobného dělám. Dávám čerstvý tymián a bez papriky. Takže příště vyzkouším i podle tohoto receptu.

  • Oldřich Gargulák | 5. 9. 2008 16:34

    Už vím, kde jsem dělal chybu: "TZATZIKI - originální řecký recept." jsem kopíroval a vložil do vyhledavání. Paseku udělaly uvozovky. Proč to dělat jednoduše, když .......... ,že?

  • Lada Kovářová | 5. 9. 2008 16:06

    Klikněte v receptu na "TZATZIKI - originální řecký recept."

  • Di - | 5. 9. 2008 13:46

    Ale ano naběhlo. Recept tu je už dávno. Zkuste zadat pouze jedno slovo z názvu, chyba může být v mezerách mezi slovy.

  • Oldřich Gargulák | 5. 9. 2008 12:37

    Patriku, asi to tam ještě nenaběhlo: Nebyl nalezen žádný recept, obsahující v názvu / ingredienci slovo "TZATZIKI - originální řecký recept.".

  • Lenka Nova | 5. 9. 2008 12:13

    Jedním slovem vynikající.

  • Petule B. | 25. 6. 2008 15:13

    Všechna čest tomuto receptu. Téměř bez práce a výsledek je úžasný!!!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Brambory
Pokrmy Z brambor Oběd Pečení Posvícení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Česnek Citronová šťáva Panenský olivový olej Paprika - sladká Rozmarýn Sůl Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bramborová polévka zimní

Bramborová polévka zimní

Tvarohové knedlíky

Tvarohové knedlíky

Šlehačkový beránek

Šlehačkový beránek

Skotská vejce

Skotská vejce

Babiččin koláč

Babiččin koláč

Ořechové řezy s vločkami

Ořechové řezy s vločkami

Sýrovo-šunková pomazánka

Sýrovo-šunková pomazánka

Makovec

Makovec

Bramborový salát

Bramborový salát

Doporučujeme

55 minut
Bramborový koláč s rozmarýnem

Bramborový koláč s rozmarýnem

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

60 minut
Dýňové rizoto

Dýňové rizoto

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

43
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
24
Vepřové maso s celerem
Vepřové maso s celerem
22
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
16
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
14
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce

Zajímavé články

Domácí jogurt bez jogurtovače: Je to jednodušší, než jste si mysleli
Domácí jogurt bez jogurtovače: Je to jednodušší,…
Vymazlená míchaná vejce podle královny Alžběty II.: Nechávala si je vylepšit dvěma neobvyklými přísadami
Vymazlená míchaná vejce podle královny Alžběty II…
Rychlá jídla za pár korun: 10 rodinných receptů pro uspěchané matky
Rychlá jídla za pár korun: 10 rodinných receptů…
Nadopujte se vitaminem C. Zapomeňte na citrony, tyto druhy zeleniny a ovoce ho mají mnohem víc!
Nadopujte se vitaminem C. Zapomeňte na citrony,…
Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému zdobení vypadají jako umělecká díla
Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému…
AHA.cz Suchánková na dně: Zdrcující diagnóza před svatbou! Operace místo rozlučky

Suchánková na dně: Zdrcující diagnóza před svatbou! Operace místo rozlučky

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Zlatokopky podle zvěrokruhu: Ženám v těchto znameních jde často jen o peníze

Zlatokopky podle zvěrokruhu: Ženám v těchto znameních jde často jen o peníze

Blesk pro ženy Konec éry legín? Nahradily je stylové kalhoty, které jsou stejně pohodlné

Konec éry legín? Nahradily je stylové kalhoty, které jsou stejně pohodlné

Ženy.cz Výběrové řízení: Klíč k úspěchu je autenticita a správná energie

Výběrové řízení: Klíč k úspěchu je autenticita a správná energie

Blesk.cz Jitka Zelenková děsí fanoušky: Ruší koncerty! Na poslední chvíli

Jitka Zelenková děsí fanoušky: Ruší koncerty! Na poslední chvíli

SportRevue.cz FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

Maminka.cz Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Blesk Horoskopy Tarotskop na listopad: Raky čeká měsíc plný lásky, Panny sváže stereotyp a Vodnáři získají peníze

Tarotskop na listopad: Raky čeká měsíc plný lásky, Panny sváže stereotyp a Vodnáři získají peníze

Další doporučené recepty:

Aspikové mističky
Aspikové mističky
Asterixův dort
Asterixův dort
Aténské citronové kuře
Aténské citronové kuře
Atreyova Bašta
Atreyova Bašta
Australská čokoládová buchta z červené řepy
Australská čokoládová buchta z červené…
Autíčka k snídani
Autíčka k snídani
  • Recepty.cz
  • Atlasovy řecké patates sto fourno
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact