• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Atlasovy řecké patates sto fourno
Napište svůj komentář k receptu

Atlasovy řecké patates sto fourno

autor: Smith-P.
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 11
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Atlasovy řecké patates sto fourno
Atlasovy řecké patates sto fourno
Atlasovy řecké patates sto fourno
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1,50
      kg brambory
    • citronová šťáva
    • 1
      voda
    • 4
      lžíce panenský olivový olej
    • 1
      lžička sůl
    • 1
      lžička paprika - sladká
    • 2
      česnek
    • 1
      lžička rozmarýn

Postup přípravy receptu

1
Ve velké míse smícháme citronovou šťávu, vodu, extra panenský olivový olej, přídáme sůl, sladkou papriku, česnek a rozmarýn, promícháme, přidáme oloupané, omyté a na normální kousky nakrajáné brambory, ještě jednou promícháme. Vše i s tekutinou předáme do většího hlubokého plechu a v na 200 °C rozehřáté troubě pečeme přibližně hodinu.
2
Řecké "patates sto fourno" aneb pečené brambory se hodí jako příloha k řeckým jídlům anebo jako samostatný pokrm.
3
Podávají se s tzatziki dle mého [[http://www.recepty.cz/recept/tzatziki-originalni-recky-recept-14264|receptu]].
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Řecké masové jednohubky

Řecké masové jednohubky

Řecké kuře v peřince

Řecké kuře v peřince

Řecké biftečky z mletého masa

Řecké biftečky z mletého masa

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Kristýna | 9. 7. 2013 09:56

    prosím, kolik se tam dává vody a citr. šťávy?

  • Akaschka | 6. 4. 2012 15:23

    Dito a muzu se zeptat jak se maji spravne delat?kdyztak mi recept poslete na Akaschka@seznam.cz nemyslim to nijak spatne,vazne mi to zajima.Diky moc

  • dita | 25. 11. 2011 12:01

    peknej humus,mam otce reka a vim jak maji se delat tyto brambory,bohuzel takhle rozhodne nee!! :-(

  • Adušinka
    Adušinka | 7. 1. 2011 21:12

    MNO vypadá to fakt pěkně !! 8-)

  • Mephisto | 6. 12. 2010 13:23

    Dělal jsem jako přílohu k Adonisova řecká kotopoulo od stejného autora a naprostá paráda.

  • Lenka Nováková | 29. 5. 2010 17:14

    dnes jsem tyhle brambory dělala na oběd a všichni byli nadšení........brzy zopakujeme

  • Jiří Hejč | 13. 2. 2010 12:56

    vyzkoušeli jsme dnes na oběd, ale je to chuťově moc jiné na to, aby nám to chutnalo... ale možná někomu mu ta nakyslá chuť bude vyhovovat

  • jaja 13 | 5. 9. 2008 19:27

    Vždy, když dělám brambory v troubě, dávám je na pečící papír. Alespoň ty křupavé kousky nezůstanou přilepené na plechu. Jinak výborný recept, něco podobného dělám. Dávám čerstvý tymián a bez papriky. Takže příště vyzkouším i podle tohoto receptu.

  • Oldřich Gargulák | 5. 9. 2008 16:34

    Už vím, kde jsem dělal chybu: "TZATZIKI - originální řecký recept." jsem kopíroval a vložil do vyhledavání. Paseku udělaly uvozovky. Proč to dělat jednoduše, když .......... ,že?

  • Lada Kovářová | 5. 9. 2008 16:06

    Klikněte v receptu na "TZATZIKI - originální řecký recept."

  • Di - | 5. 9. 2008 13:46

    Ale ano naběhlo. Recept tu je už dávno. Zkuste zadat pouze jedno slovo z názvu, chyba může být v mezerách mezi slovy.

  • Oldřich Gargulák | 5. 9. 2008 12:37

    Patriku, asi to tam ještě nenaběhlo: Nebyl nalezen žádný recept, obsahující v názvu / ingredienci slovo "TZATZIKI - originální řecký recept.".

  • Lenka Nova | 5. 9. 2008 12:13

    Jedním slovem vynikající.

  • Petule B. | 25. 6. 2008 15:13

    Všechna čest tomuto receptu. Téměř bez práce a výsledek je úžasný!!!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Brambory
Pokrmy Z brambor Oběd Pečení Posvícení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Česnek Citronová šťáva Panenský olivový olej Paprika - sladká Rozmarýn Sůl Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Čočka na slanině

Čočka na slanině

Cibulová šťávička proti kašli

Cibulová šťávička proti kašli

Vepřové koleno v zelí

Vepřové koleno v zelí

Rychlá buchta s nemletým mákem

Rychlá buchta s nemletým mákem

Pangas raz dva

Pangas raz dva

Višňové řezy II

Višňové řezy II

Bramborovo-pórková polévka

Bramborovo-pórková polévka

Květákové makarony

Květákové makarony

Krkovička po maďarsku

Krkovička po maďarsku

Doporučujeme

70 minut
Holandský řízek a šťouchané brambory

Holandský řízek a šťouchané brambory

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

50 minut
Rychlý borůvkový koláč

Rychlý borůvkový koláč

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

75
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…
72
Kuřecí polévka s droby a quinoou
Kuřecí polévka s droby a…
70
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
53
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
52
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou

Zajímavé články

Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí zavařeninu, kompot i čatní
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí…
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept Jiřiny Bohdalové, Laďky Něrgešové nebo Haliny Pawlowské
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept…
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční znojemský lák
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční…
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit, zavařit, a recepty na rybízové koláče a další moučníky
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit,…
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6 chutných receptů
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6…
AHA.cz Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Blesk pro ženy Závěr festivalu ve Varech ovládla černá! Které z hvězd to slušelo nejvíc?

Závěr festivalu ve Varech ovládla černá! Které z hvězd to slušelo nejvíc?

Ženy.cz Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Blesk.cz ONLINE: Karlovy Vary se po týdnu loučí! Slova o sexu i dojemné vzpomínky na Bartošku (†78)

ONLINE: Karlovy Vary se po týdnu loučí! Slova o sexu i dojemné vzpomínky na Bartošku (†78)

SportRevue.cz 16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

Maminka.cz Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Blesk Horoskopy Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Další doporučené recepty:

Aspikové mističky
Aspikové mističky
Asterixův dort
Asterixův dort
Aténské citronové kuře
Aténské citronové kuře
Atreyova Bašta
Atreyova Bašta
Australská čokoládová buchta z červené řepy
Australská čokoládová buchta z červené…
Autíčka k snídani
Autíčka k snídani
  • Recepty.cz
  • Atlasovy řecké patates sto fourno
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact