Ve velké míse smícháme citronovou šťávu, vodu, extra panenský olivový olej, přídáme sůl, sladkou papriku, česnek a rozmarýn, promícháme, přidáme oloupané, omyté a na normální kousky nakrajáné brambory, ještě jednou promícháme. Vše i s tekutinou předáme do většího hlubokého plechu a v na 200 °C rozehřáté troubě pečeme přibližně hodinu.
2
Řecké "patates sto fourno" aneb pečené brambory se hodí jako příloha k řeckým jídlům anebo jako samostatný pokrm.
3
Podávají se s tzatziki dle mého [[http://www.recepty.cz/recept/tzatziki-originalni-recky-recept-14264|receptu]].
Dělal jsem jako přílohu k Adonisova řecká kotopoulo od stejného autora a naprostá paráda.
Lenka Nováková
|29. 5. 2010 17:14
dnes jsem tyhle brambory dělala na oběd a všichni byli nadšení........brzy zopakujeme
Jiří Hejč
|13. 2. 2010 12:56
vyzkoušeli jsme dnes na oběd, ale je to chuťově moc jiné na to, aby nám to chutnalo... ale možná někomu mu ta nakyslá chuť bude vyhovovat
jaja 13
|5. 9. 2008 19:27
Vždy, když dělám brambory v troubě, dávám je na pečící papír. Alespoň ty křupavé kousky nezůstanou přilepené na plechu. Jinak výborný recept, něco podobného dělám. Dávám čerstvý tymián a bez papriky. Takže příště vyzkouším i podle tohoto receptu.
Oldřich Gargulák
|5. 9. 2008 16:34
Už vím, kde jsem dělal chybu: "TZATZIKI - originální řecký recept." jsem kopíroval a vložil do vyhledavání. Paseku udělaly uvozovky. Proč to dělat jednoduše, když .......... ,že?
Lada Kovářová
|5. 9. 2008 16:06
Klikněte v receptu na "TZATZIKI - originální řecký recept."
Di -
|5. 9. 2008 13:46
Ale ano naběhlo. Recept tu je už dávno. Zkuste zadat pouze jedno slovo z názvu, chyba může být v mezerách mezi slovy.
Oldřich Gargulák
|5. 9. 2008 12:37
Patriku, asi to tam ještě nenaběhlo: Nebyl nalezen žádný recept, obsahující v názvu / ingredienci slovo "TZATZIKI - originální řecký recept.".
Lenka Nova
|5. 9. 2008 12:13
Jedním slovem vynikající.
Petule B.
|25. 6. 2008 15:13
Všechna čest tomuto receptu. Téměř bez práce a výsledek je úžasný!!!