• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Athénská jehla
Napište svůj komentář k receptu

Athénská jehla

autor: Ladia
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 24
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Athénská jehla
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 400
      g vepřové maso
    • 1
      lžíce gyros koření
    • 1
      lžíce rostlinný olej
    • sůl
    • 2
      ks cibule
    • 2
      ks paprika
    • slanina
    • hladká mouka
    • 2
      ks rajčata
    • citron

Postup přípravy receptu

1
Maso nakrájíme na kostky, posypemem kořením, promícháme s olejem a necháme půl hodiny odpočinout. Na jehlu napichujeme střídavě maso, cibuli, slaninu, kousky papriky. Jemně poprášíme moukou a opékáme v rozpáleném oleji. Do výpeku vložíme nakrájená rajčata a podusíme je.
2
Jehly přeléváme podušenými rajčaty, zdobíme plátkem citronu a podáváme s rýží nebo brambory.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Živáňská jehla

Živáňská jehla

Super sýrová jehla

Super sýrová jehla

Chalupářská jehla

Chalupářská jehla

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Stepan | 25. 11. 2010 16:34

    ste dementii.Budte radi ze si stim da nekdo tu praci aby ste pohodlne nasli recept.jediny co umite tak furt na neco nadavat.chel bych videt jak by ste vymyslely recepty na sve stranky vy,vy zakomplexovany zmrdi! Dete se raci zabit bez vas zivot bude konecne hezky!!

  • Di - | 9. 1. 2009 06:50

    Podle některých by asi měli Kovářovi tento web zrušit, protože drtivá většina receptů sem vkládaných je odněkud opsaná, z balíčku koření, z rodinných sešitů, z jiných kuchařek. Podstatné snad je, že někdo ten recept vyzkouší, je s ním spokojen a doporučí ho ostatním, ne? Tedy alespoň pro mě. Žádný z nás nemá všechny kuchařské knihy, neviděl všechny televizní pořady o vaření atd. Kdyby tu byly jenom recepty, co vkladatelé sami vymysleli, Kovářovi by asi mohli "zavřít krám". Ostatně jak píše paní Lada, nikdo nikoho nenutí, aby si tady četl.

  • Olga Zehnalová | 8. 1. 2009 20:54

    Ja robím podobne, len na ihlu dávam aj klobásku a pap riku a paradajky chvíľu podusím a hotové ihly prelejem touto zeleninovou šťavou.Voláme to "Srbské ražniči". Nepečiem na oleji, ale dám na pekáčik , trocha podlejem vodou a v rúre pečiem asi 3/4 hod. je to takto veľmi dobré. Pekáč nemastím, stačí olej , v ktorom bolo masko naložené. Vznikne výborná šťava, podávam so zemiakmi , ale aj s ryžou.

  • Olga . | 8. 1. 2009 19:51

    Ivanko, ten recept je tu od roku 2004-zdá se, že soudruzi ve Vitaně objevili síť sítí :-))

  • Lada Kovářová | 8. 1. 2009 19:00

    Tož net nezapínejte a přečtěte si ho z balíčku ;-)Já např. koření od Vitany nekupuju, takže jej ocením na netu :-)

  • Tonda Mareček | 8. 1. 2009 18:43

    Přátelé, tož žrádlo je to dobrý, ale proč kvůli němu zapínat net, když je (do posledního slova) na zadní straně balíčku koření "Gyros" od Vitany

  • Toffee | 13. 10. 2007 00:50

    Mam nakoupene ingredience a zitra varim, tak pak napisu, jak to dopadlo, a ohodnotim. Drzte mi palce - jsem opravdu hodne velky zacatecnik:)

  • Zdenka | 12. 10. 2007 16:01

    To je vynikající dělala jsem něco podobnýho ovšem z jiného masa.

  • Anonym | 26. 6. 2007 15:31

    Ěáą©<a href=http://www.manwoman.cn>±ÜÔĐŇ©</a>,¶ĚЧ±ÜÔĐŇ©,Ě˝Ç×±ÜÔĐŇ©,ł¤Đ§±ÜÔĐŇ©,żÚ·ţ±ÜÔĐŇ©, ±ÜÔĐŇ©µÄ¸±×÷ÓõČ,°®ÎҰÉÉĚłÇĐĹÓţÁĽşĂ,±ÜÔĐŇ©ÖĘÁżşĂ,ĽŰ¸ńČ«ąú×îµÍ,±ŁĂÜËÍ»őÉĎĂĹ,ĘÇÄúąşÂň±ÜÔĐŇ©µÄĘ×ѡˇŁÍŁ·ţ<a href=http://www.manwoman.cn>±ÜÔĐ</a>Ň©şó°ëÄęÄÚ˛»ŇË»łÔĐ ˇ¤ ʲôĽľ˝ÚĘÜÔĐ×îşĂŁż ×îĽŃ»éÓýÄęÁä ˇ¤ ˛ż·ÖĚáą©˝ôĽ±±ÜÔĐŇ©·ţÎń»úąąµÄµŘÖ· . ÖĐ»Ş<a href=http://www.manwoman.cn>ÉúÖł˝ˇżµ</a>ÍřĚáą©ÄĐĐÔÉúÖł˝ˇżµ-- Ĺ®ĐÔÉúÖł˝ˇżµ -- Çŕ´şĆÚÉúÖł˝ˇżµµÄ×ÉŃŻ·ţÎńˇŁÍ¬Ę±ÄÚČݰüŔ¨Łş˝ˇżµ×¨Ěâ-->»łÔбÜÔĐ ..<a href=http://www.manwoman.cn>˝ôĽ±±ÜÔĐŇ©</a>ˇŁ

  • onzík h | 16. 1. 2007 16:39

    Jsem pro, ovšem uvítal bych i něco pro náročnější kuchaře.

  • Honza Jaburek | 4. 12. 2006 13:07

    je to mac hezky obrazek a velmi se mi zbihaji sliny

  • alena bohdalova | 4. 12. 2006 13:05

    velmi se mi ten recept libí pro moji ceru je to výživné.

  • Iris | 29. 11. 2006 11:45

    Ctěla bych se zeptat jak vysoká vrstva toho oleje na opékání má být? Jsem začátečník tak se obávám, aby bylo maso pak měkké.Děkuji.

  • Marcela Schäfer | 25. 11. 2006 02:11

    Tak to teda vyzkousim.Es hört sich gut an.Gruß an alle!

  • ivanka | 20. 11. 2006 19:16

    recept výborný...teprve začínám vařit a s tímhle jsem neměla žádný problém.takže doporučuji i pro začátečníky.a jaké bylo moje překvapení, když jsem otočila pytlík s kořením gyros a byl tam tenhle recept :)

  • Jana Mrlinová | 8. 11. 2006 12:29

    vypadá to lákavě, dneska to rozhodně zkusím.

  • Helena | 13. 9. 2006 08:23

    Včera jsem potřebovala udělat trochu slavnostnější večeři, ale potřebovala jsem, aby to bylo rychlé. Rozhodla jsem se pro tento recept a musím říct, že to byl skvělý nápad. Rychlé a chuťově výborné. Dávám za jedna.

  • Naděžda Chudárková | 31. 7. 2006 13:41

    je to moc dobre!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! a muze se to pripravovat aj ve fritaku staci nechat par kousku na panvicku aby se udelala štava.rychle,snadne a dobre.

  • Niky Šlafová | 29. 7. 2006 12:43

    Přidala jsem na kolečka kukuřici a nemělo to chybu.

  • Aninka | 17. 7. 2006 21:25

    To musí být moc dobrý.

  • Pavča z Plzně | 6. 7. 2006 09:33

    Nejsem řítel velkého množství oleje a tak jsem špízy dal do zapékací misky, na dno dal jen malounko oleje a strčil to do horkovzdušné trouby předehřáté na 220 stupňů.Zapékal jsem 15 min. a potom přidal (nahoru na špízy ta nakrájená rajčata a pekl dalších 15 min. Takže taky za 1 :-)

  • Marti | 22. 6. 2006 03:07

    Opravdu moc dobre a rychle. Davam za jedna

  • Michaela Atherton | 17. 5. 2006 16:26

    Pridala jsem jeste na platky narezanou cuketu a bylo to bajecne. S rajcaty jsem to jeste takhle nikdy nedelala a opravdu to chutnalo.

  • Handula Lehovcová | 5. 2. 2006 12:57

    Je to výborné, skvělý nedělní oběd.

  • Markéta | 4. 12. 2005 09:20

    Moc dobré!!!!!!!!!!PS:rychlé

  • Lucie 69 | 28. 9. 2005 17:33

    Doporučuji! Snadná, rychlá příprava a spokojenost těch co pohostím.

  • Petra Meruňková | 3. 4. 2005 20:43

    výborná chuť,ingredience co jsou doma.Opravdu dobré.

  • Michaela Zamrazilová | 28. 6. 2004 15:04

    Rychlá příprava, výborná chuť. Opravdu výborné.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Smažení Dušení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Citron Gyros koření Hladká mouka Paprika Rajčata Rostlinný olej Slanina Sůl Vepřové maso
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Chlupaté knedlíky III.

Chlupaté knedlíky III.

Muffinky vynikající čokoládové

Muffinky vynikající čokoládové

Jablečné koláčky

Jablečné koláčky

Pudinkovo-jablečné řezy

Pudinkovo-jablečné řezy

Rajčatovo-paprikový salát

Rajčatovo-paprikový salát

Pečená jehněčí kýta po středomořském způsobu

Pečená jehněčí kýta po středomořském…

Podkova - dort

Podkova - dort

Vegetariánská Quesadilla

Vegetariánská Quesadilla

Cuketa zapečená s paprikou a žampiony

Cuketa zapečená s paprikou a žampiony

Doporučujeme

20 minut
Kuřecí prsa s mozzarellou a pestem

Kuřecí prsa s mozzarellou a pestem

40 minut
Jahodová marmeláda našich babiček

Jahodová marmeláda našich babiček

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

110 minut
Focaccia

Focaccia

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

20 minut
Salát little gem se slaninou a parmazánem

Salát little gem se slaninou a…

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

Poslední sledované recepty

77
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
58
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
27
Jahodová marmeláda (džem)
Jahodová marmeláda (džem)
16
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
16
Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
Nejlepší sekaná na světě…

Zajímavé články

Pohanka: Nenápadná bezlepková superpotravina, která je opět „in“. Dejte jí šanci i vy!
Pohanka: Nenápadná bezlepková superpotravina,…
Jak zhubnout 5 kg: Efektivní a zdravý plán i s jídelníčkem, díky kterému půjdou kila sama dolů
Jak zhubnout 5 kg: Efektivní a zdravý plán i s…
Dokonalé tiramisu: Jak na něj a bez čeho se neobejde?
Dokonalé tiramisu: Jak na něj a bez čeho se…
Od pondělí do pátku: Jednoduché rodinné večeře, které chutnají všem
Od pondělí do pátku: Jednoduché rodinné večeře,…
Co se starým pečivem? Tipy, jak z něj vykouzlit svačinu, oběd i večeři
Co se starým pečivem? Tipy, jak z něj vykouzlit…
AHA.cz Kuchařová se svlékla! Bouřlivá reakce okolí

Kuchařová se svlékla! Bouřlivá reakce okolí

Mimibazar Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Dáma.cz Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Blesk pro ženy Zapomeňte na podpatky! Stylistka radí, jaké letní boty vám přidají výšku bez bolesti

Zapomeňte na podpatky! Stylistka radí, jaké letní boty vám přidají výšku bez bolesti

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Ondřej Novotný o hře Kotkové: Nejpromarněnější šance všech dob!

Ondřej Novotný o hře Kotkové: Nejpromarněnější šance všech dob!

SportRevue.cz FOTO: Vzpomínáte? 28 krásek, které jsme sledovali na olympiádě v Pchjongčchangu

FOTO: Vzpomínáte? 28 krásek, které jsme sledovali na olympiádě v Pchjongčchangu

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy Červnový úplněk ve Střelci přinese touhu po nezávislosti a nových začátcích. Co čeká jednotlivá znamení?

Červnový úplněk ve Střelci přinese touhu po nezávislosti a nových začátcích. Co čeká jednotlivá znamení?

  • Recepty.cz
  • Athénská jehla
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact