• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Aspikové mističky
Napište svůj komentář k receptu

Aspikové mističky

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.9
hodnotilo: 23
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Aspikové mističky
Aspikové mističky
Aspikové mističky
Aspikové mističky
Aspikové mističky
Aspikové mističky
Aspikové mističky
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      sklenice kunovjanka od Hamé - 340 g
    • 1
      sklenice zeleninová směs od Hamé, k přípravě bramborového salátu - 330 g
    • 350
      g gothaj pokrájený na slabé nudličky, případně na kostičky
    • 2
      ks želatina - mletá od Dr.Oetrkera (20 g)
    • sůl
    • pepř mletý
    • ocet
    • cukr
    • voda

Postup přípravy receptu

1
Gothaj pokrájíme a dáme do mísy, smícháme s okapanou zeleninou a opepříme. Připravíme si misky nebo umyté salátové vaničky, které naplníme touto směsí do necelých tří čtvrtin.
2
Zeleninu scedíme a nálev ponecháme. Do nálevu přidáme vodu, aby tekutiny byl jeden litr, dochutíme solí, cukrem a octem dle chuti, vsypeme obě jemně mleté želatiny a dle návodu necháme nabobtnat, pak zahřejeme (nevaříme!), necháme rozpustit a vychladnout téměř do pokojové teploty. Chuť by měla být výraznější, po ztuhnutí aspiku není chuť tak výrazná.
3
Vychladlou želatinou zalijeme směs ve vaničkách a dáme do chladna ztuhnout.
4
Podáváme s čerstvým pečivem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Lososové mističky

Lososové mističky

Vaječné mističky se šunkou

Vaječné mističky se šunkou

Uzeninové mističky s cibulkou

Uzeninové mističky s cibulkou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jičibská | 14. 11. 2016 19:41

    Skvělé, snadné a může se udělat i jako dort nebo do chlebíčkové formy.

  • recepty73
    recepty73 | 5. 11. 2015 13:47

    ...použil jsem mističky od salátů (asi 250 ml) ...viděl bych to na nějakých +- 10 kusů ;-) ...a pokud Vám nepůjdou vyklopit, stačí je krátce zahřát pod teplou vodou ;-)

  • recepty73
    recepty73 | 5. 11. 2015 13:43

    ...co je na tom směšného? ...přímo v návodu 20-ti gramového balení želatiny Dr.Oetker je psáno: obsah sáčku smícháme s 0,5 litru studené vody nebo nálevu ...takže na litr potřebuji 2 x 20 gramů ...jednoduché počty pro každého, nebo se snad mýlím?

  • MJG | 5. 11. 2015 10:28

    Kolik si mam nachystat vanicek, zda se toho celkem hodne :-\

  • Péťa | 5. 11. 2015 10:06

    Tak to se můžete jít vycpat sama :-D já to dělám stejně a je to skvělý :-* .

  • Zdeněk | 2. 9. 2015 08:14

    Nějak jste špatně četla recept.Je tam napsáno 2ks Dr Oetrkera 20 g.Miska bude výborná.

  • jiřina | 5. 2. 2015 21:50

    Tak podle tohoto receptu si aspikové mističky neuděláte! Na 1 litr tekutiny dát 2 sáčky (2x2dkg) želatiny - toť směšné! To byste to museli jíst lžičkou. Aspik se musí dát krájet! Na toto množství (1 litr) m u s í být 10 dkg práškové želatiny! A kdo řekne, že to je blbost, tak ať se jde vycpat.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Jednohubky Maso & ryby & mořské plody Uzeniny & mleté maso Zelenina
Maso Pokrmy Chuťovky Ze zeleniny Slané Uzeniny Dopolední svačina Svačina Večeře Chlazení Narozeniny Výjimečný den Oslava Silvestr Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Gothaj Kunovjanka Ocet Pepř mletý Sůl Voda Želatina - mletá Zeleninová směs
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zapečené filé po cikánsku

Zapečené filé po cikánsku

Grilované kuře

Grilované kuře

Bryndzová pomazánka

Bryndzová pomazánka

Brokolicové karbanátky II

Brokolicové karbanátky II

Perníkový koláč s ovocem a žmolenkou

Perníkový koláč s ovocem a žmolenkou

Bryndzová pomazánka II.

Bryndzová pomazánka II.

Zapečené palačinky s masem a zeleninou

Zapečené palačinky s masem a zeleninou

Zeleninové smoothie s jablkem

Zeleninové smoothie s jablkem

Čokoládová babka

Čokoládová babka

Doporučujeme

90 minut
Husí prsa s nádivkou

Husí prsa s nádivkou

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

300 minut
Pečená husa s kaštanovou nádivkou a červeným zelím

Pečená husa s kaštanovou nádivkou a…

50 minut
Nejlepší bramborové knedlíky

Nejlepší bramborové knedlíky

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

100 minut
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše

Husí stehna, červené zelí a domácí…

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Poslední sledované recepty

24
Brokolicová polévka se smetanou
Brokolicová polévka se…
21
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
20
Nejlepší bramborové knedlíky
Nejlepší bramborové…
18
Rybí steak
Rybí steak
16
Zeleninový salát s bílým (salátovým) sýrem
Zeleninový salát s bílým…

Zajímavé články

Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit zavářku do polévek i základ hlavních jídel
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit…
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské hodování tradiční polévkou s játrovými knedlíčky
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské…
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás zahřejí
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás…
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat trochu jinak
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat…
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka: Upečte si vláčný moučník z rodinné kuchařky
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka:…
AHA.cz Velký den u Marešových nebude! Nemám na to chuť ani energii, tvrdí Leoš

Velký den u Marešových nebude! Nemám na to chuť ani energii, tvrdí Leoš

Mimibazar Svátek sv. Martina: husa, víno... Znáte příběh této tradice?

Svátek sv. Martina: husa, víno... Znáte příběh této tradice?

Dáma.cz Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Blesk pro ženy Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Ženy.cz „Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

„Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

Blesk.cz Moderátor Xaver Veselý: Děsivá nehoda na dálnici

Moderátor Xaver Veselý: Děsivá nehoda na dálnici

SportRevue.cz FOTO: Martina Čechová, Radka Rosická a 35 dalších fotbalových sexy (ex)partnerek

FOTO: Martina Čechová, Radka Rosická a 35 dalších fotbalových sexy (ex)partnerek

Maminka.cz Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Blesk Horoskopy Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Další doporučené recepty:

Asopovo řecké Saganaki
Asopovo řecké Saganaki
Aspik s červenou řepou
Aspik s červenou řepou
Aspiková vaječná tlačenka
Aspiková vaječná tlačenka
Asterixův dort
Asterixův dort
Aténské citronové kuře
Aténské citronové kuře
Atlasovy řecké patates sto fourno
Atlasovy řecké patates sto fourno
  • Recepty.cz
  • Aspikové mističky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact