• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty
  • Recepty.cz
  • Aspikové mističky
Napište svůj komentář k receptu

Aspikové mističky

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.9
hodnotilo: 22
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Aspikové mističky
Aspikové mističky
Aspikové mističky
Aspikové mističky
Aspikové mističky
Aspikové mističky
Aspikové mističky
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      sklenice kunovjanka od Hamé - 340 g
    • 1
      sklenice zeleninová směs od Hamé, k přípravě bramborového salátu - 330 g
    • 350
      g gothaj pokrájený na slabé nudličky, případně na kostičky
    • 2
      ks želatina - mletá od Dr.Oetrkera (20 g)
    • sůl
    • pepř mletý
    • ocet
    • cukr
    • voda

Postup přípravy receptu

1
Gothaj pokrájíme a dáme do mísy, smícháme s okapanou zeleninou a opepříme. Připravíme si misky nebo umyté salátové vaničky, které naplníme touto směsí do necelých tří čtvrtin.
2
Zeleninu scedíme a nálev ponecháme. Do nálevu přidáme vodu, aby tekutiny byl jeden litr, dochutíme solí, cukrem a octem dle chuti, vsypeme obě jemně mleté želatiny a dle návodu necháme nabobtnat, pak zahřejeme (nevaříme!), necháme rozpustit a vychladnout téměř do pokojové teploty. Chuť by měla být výraznější, po ztuhnutí aspiku není chuť tak výrazná.
3
Vychladlou želatinou zalijeme směs ve vaničkách a dáme do chladna ztuhnout.
4
Podáváme s čerstvým pečivem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Lososové mističky

Lososové mističky

Vaječné mističky se šunkou

Vaječné mističky se šunkou

Uzeninové mističky s cibulkou

Uzeninové mističky s cibulkou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jičibská | 14. 11. 2016 19:41

    Skvělé, snadné a může se udělat i jako dort nebo do chlebíčkové formy.

  • recepty73
    recepty73 | 5. 11. 2015 13:47

    ...použil jsem mističky od salátů (asi 250 ml) ...viděl bych to na nějakých +- 10 kusů ;-) ...a pokud Vám nepůjdou vyklopit, stačí je krátce zahřát pod teplou vodou ;-)

  • recepty73
    recepty73 | 5. 11. 2015 13:43

    ...co je na tom směšného? ...přímo v návodu 20-ti gramového balení želatiny Dr.Oetker je psáno: obsah sáčku smícháme s 0,5 litru studené vody nebo nálevu ...takže na litr potřebuji 2 x 20 gramů ...jednoduché počty pro každého, nebo se snad mýlím?

  • MJG | 5. 11. 2015 10:28

    Kolik si mam nachystat vanicek, zda se toho celkem hodne :-\

  • Péťa | 5. 11. 2015 10:06

    Tak to se můžete jít vycpat sama :-D já to dělám stejně a je to skvělý :-* .

  • Zdeněk | 2. 9. 2015 08:14

    Nějak jste špatně četla recept.Je tam napsáno 2ks Dr Oetrkera 20 g.Miska bude výborná.

  • jiřina | 5. 2. 2015 21:50

    Tak podle tohoto receptu si aspikové mističky neuděláte! Na 1 litr tekutiny dát 2 sáčky (2x2dkg) želatiny - toť směšné! To byste to museli jíst lžičkou. Aspik se musí dát krájet! Na toto množství (1 litr) m u s í být 10 dkg práškové želatiny! A kdo řekne, že to je blbost, tak ať se jde vycpat.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Jednohubky Maso & ryby & mořské plody Uzeniny & mleté maso Zelenina
Maso Pokrmy Chuťovky Ze zeleniny Slané Uzeniny Dopolední svačina Svačina Večeře Chlazení Narozeniny Výjimečný den Oslava Silvestr Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Gothaj Kunovjanka Ocet Pepř mletý Sůl Voda Želatina - mletá Zeleninová směs
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kachna po staročesku

Kachna po staročesku

Hruškový koláč II.

Hruškový koláč II.

Míchaná vejce s avokádem

Míchaná vejce s avokádem

Borůvkové muffiny

Borůvkové muffiny

Červená řepa se zelím

Červená řepa se zelím

Kuřecí kari s kokosovým mlékem

Kuřecí kari s kokosovým mlékem

Chřestová omáčka s koprem

Chřestová omáčka s koprem

Tvarohové placky

Tvarohové placky

Smothie-Kiwi a banán

Smothie-Kiwi a banán

Doporučujeme

70 minut
Holandský řízek a šťouchané brambory

Holandský řízek a šťouchané brambory

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

20 minut
Čočková polévka se zeleninou

Čočková polévka se zeleninou

40 minut
Čokoládová roláda s lehkým krémem a borůvkami

Čokoládová roláda s lehkým krémem a…

30 minut
Mexický hrnec s rýží

Mexický hrnec s rýží

35 minut
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem

Palačinka z trouby s karamelizovaným…

30 minut
Zimní minestrone

Zimní minestrone

20 minut
Česnečka

Česnečka

30 minut
Polévka z červené čočky

Polévka z červené čočky

Poslední sledované recepty

339
Krémová polévka z řapíkatého celeru
Krémová polévka z…
40
Zapečené těstoviny se slaninou a smetanou
Zapečené těstoviny se…
25
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý těstovinový…
20
Domácí houstičky ze sušeného droždí
Domácí houstičky ze…
17
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…

Zajímavé články

Američanka vyrábí těstoviny, z nichž oči přecházejí. Fanoušky má i mezi celebritami!
Američanka vyrábí těstoviny, z nichž oči…
Recept na vafle: Pravé belgické, ovesné i slavnostní s karamelem a kokosovou šlehačkou
Recept na vafle: Pravé belgické, ovesné i…
Polévky jako lék: Uvařte si hustou krémovou, asijskou nebo poctivý domácí vývar
Polévky jako lék: Uvařte si hustou krémovou,…
Co vařit v mrazivých dnech? 10 chutných receptů, které vás dokonale zahřejí
Co vařit v mrazivých dnech? 10 chutných receptů,…
Italský koláč ze tří surovin budete milovat. Nepotřebujete na něj mouku ani máslo!
Italský koláč ze tří surovin budete milovat.…
AHA.cz Tajemství důchodu Karla Gotta (†80): Peníze nebyly jeho

Tajemství důchodu Karla Gotta (†80): Peníze nebyly jeho

Mimibazar Otestovali jsme: Přenosný čistič koberců a čalounění ocení domácnosti s dětmi a domácími mazlíčky

Otestovali jsme: Přenosný čistič koberců a čalounění ocení domácnosti s dětmi a domácími mazlíčky

Dáma.cz Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Blesk pro ženy Outfit podle Leony Machálkové pro ženy 50+: Vsaďte na tyto triky pro dokonalou figuru!

Outfit podle Leony Machálkové pro ženy 50+: Vsaďte na tyto triky pro dokonalou figuru!

Ženy.cz Existuje láska na první pohled?

Existuje láska na první pohled?

Blesk.cz Kateřina Brožová na Maledivách: Sexy výhled k nezaplacení!

Kateřina Brožová na Maledivách: Sexy výhled k nezaplacení!

SportRevue.cz FOTO: Fotbalista Mauro Zarate v Evropě pohořel. Mnohem víc zaujala jeho manželka

FOTO: Fotbalista Mauro Zarate v Evropě pohořel. Mnohem víc zaujala jeho manželka

Maminka.cz Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Blesk Horoskopy Dnes je 11. 1. Co znamená andělské číslo 111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 1. Co znamená andělské číslo 111 a na co byste se měli zaměřit?

Další doporučené recepty:

Asopovo řecké Saganaki
Asopovo řecké Saganaki
Aspik s červenou řepou
Aspik s červenou řepou
Aspiková vaječná tlačenka
Aspiková vaječná tlačenka
Aténské citronové kuře
Aténské citronové kuře
Atlasovy řecké patates sto fourno
Atlasovy řecké patates sto fourno
Atreyova Bašta
Atreyova Bašta
  • Recepty.cz
  • Aspikové mističky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact