• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Aspikové mističky
Napište svůj komentář k receptu

Aspikové mističky

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.9
hodnotilo: 22
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Aspikové mističky
Aspikové mističky
Aspikové mističky
Aspikové mističky
Aspikové mističky
Aspikové mističky
Aspikové mističky
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      sklenice kunovjanka od Hamé - 340 g
    • 1
      sklenice zeleninová směs od Hamé, k přípravě bramborového salátu - 330 g
    • 350
      g gothaj pokrájený na slabé nudličky, případně na kostičky
    • 2
      ks želatina - mletá od Dr.Oetrkera (20 g)
    • sůl
    • pepř mletý
    • ocet
    • cukr
    • voda

Postup přípravy receptu

1
Gothaj pokrájíme a dáme do mísy, smícháme s okapanou zeleninou a opepříme. Připravíme si misky nebo umyté salátové vaničky, které naplníme touto směsí do necelých tří čtvrtin.
2
Zeleninu scedíme a nálev ponecháme. Do nálevu přidáme vodu, aby tekutiny byl jeden litr, dochutíme solí, cukrem a octem dle chuti, vsypeme obě jemně mleté želatiny a dle návodu necháme nabobtnat, pak zahřejeme (nevaříme!), necháme rozpustit a vychladnout téměř do pokojové teploty. Chuť by měla být výraznější, po ztuhnutí aspiku není chuť tak výrazná.
3
Vychladlou želatinou zalijeme směs ve vaničkách a dáme do chladna ztuhnout.
4
Podáváme s čerstvým pečivem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Lososové mističky

Lososové mističky

Vaječné mističky se šunkou

Vaječné mističky se šunkou

Uzeninové mističky s cibulkou

Uzeninové mističky s cibulkou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jičibská | 14. 11. 2016 19:41

    Skvělé, snadné a může se udělat i jako dort nebo do chlebíčkové formy.

  • recepty73
    recepty73 | 5. 11. 2015 13:47

    ...použil jsem mističky od salátů (asi 250 ml) ...viděl bych to na nějakých +- 10 kusů ;-) ...a pokud Vám nepůjdou vyklopit, stačí je krátce zahřát pod teplou vodou ;-)

  • recepty73
    recepty73 | 5. 11. 2015 13:43

    ...co je na tom směšného? ...přímo v návodu 20-ti gramového balení želatiny Dr.Oetker je psáno: obsah sáčku smícháme s 0,5 litru studené vody nebo nálevu ...takže na litr potřebuji 2 x 20 gramů ...jednoduché počty pro každého, nebo se snad mýlím?

  • MJG | 5. 11. 2015 10:28

    Kolik si mam nachystat vanicek, zda se toho celkem hodne :-\

  • Péťa | 5. 11. 2015 10:06

    Tak to se můžete jít vycpat sama :-D já to dělám stejně a je to skvělý :-* .

  • Zdeněk | 2. 9. 2015 08:14

    Nějak jste špatně četla recept.Je tam napsáno 2ks Dr Oetrkera 20 g.Miska bude výborná.

  • jiřina | 5. 2. 2015 21:50

    Tak podle tohoto receptu si aspikové mističky neuděláte! Na 1 litr tekutiny dát 2 sáčky (2x2dkg) želatiny - toť směšné! To byste to museli jíst lžičkou. Aspik se musí dát krájet! Na toto množství (1 litr) m u s í být 10 dkg práškové želatiny! A kdo řekne, že to je blbost, tak ať se jde vycpat.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Jednohubky Maso & ryby & mořské plody Uzeniny & mleté maso Zelenina
Maso Pokrmy Chuťovky Ze zeleniny Slané Uzeniny Dopolední svačina Svačina Večeře Chlazení Narozeniny Výjimečný den Oslava Silvestr Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Gothaj Kunovjanka Ocet Pepř mletý Sůl Voda Želatina - mletá Zeleninová směs
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Turecký chléb Ramadan Pide (Ramazan Pidesi)

Turecký chléb Ramadan Pide (Ramazan…

Bramborové pyré s brokolicí

Bramborové pyré s brokolicí

Vepřová pečeně na divoko-nakládaná

Vepřová pečeně na divoko-nakládaná

Pečené brambory s cibulí

Pečené brambory s cibulí

"Péřová" bublanina

"Péřová" bublanina

Dýňový koláč s polevou

Dýňový koláč s polevou

Těšínská šoldra

Těšínská šoldra

Cuketa snadno, rychle a chutně

Cuketa snadno, rychle a chutně

Doporučujeme

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

45 minut
Meruňkový kompot

Meruňkový kompot

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

60 minut
Rybízová bábovka

Rybízová bábovka

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

97
Rybí směs se zeleninou a nudlemi
Rybí směs se zeleninou a…
70
Bramborový guláš se smetanou
Bramborový guláš se…
66
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
59
Vepřové maso s celerem
Vepřové maso s celerem
58
Kančí guláš s bramborami
Kančí guláš s bramborami

Zajímavé články

Nepotřebujeme ji, ale chceme! Růžová kabelka na bagety baví Instagram
Nepotřebujeme ji, ale chceme! Růžová kabelka na…
Nakládané okurky podle hvězd: Zkuste recept Evy Pilarové nebo Jiřiny Šejbalové
Nakládané okurky podle hvězd: Zkuste recept Evy…
9 superpotravin pro ženy 50+: Jezte je pravidelně a vaše tělo vám poděkuje
9 superpotravin pro ženy 50+: Jezte je pravidelně…
Vařte jako babička! 10 nejlepších letních jídel, která vám připomenou prázdniny na venkově
Vařte jako babička! 10 nejlepších letních jídel,…
Od pondělí do pátku: 5 nejlepších pomazánek, které oceníte nejen o letních prázdninách
Od pondělí do pátku: 5 nejlepších pomazánek,…
AHA.cz Nemluvná Bydžovská se odvázala: Otevřeně o chlastu a sexu

Nemluvná Bydžovská se odvázala: Otevřeně o chlastu a sexu

Mimibazar Řecko okouzlí každého cestovatele. Nabídne odpočinek, poznání i skvělou kuchyni

Řecko okouzlí každého cestovatele. Nabídne odpočinek, poznání i skvělou kuchyni

Dáma.cz Která znamení by spolu neměla chodit, a už vůbec ne žít? Těmto to nebude fungovat!

Která znamení by spolu neměla chodit, a už vůbec ne žít? Těmto to nebude fungovat!

Blesk pro ženy Nejstylovější denní looky z kolonády: Excelovala Pořízková, Peštová i Pauhofová

Nejstylovější denní looky z kolonády: Excelovala Pořízková, Peštová i Pauhofová

Ženy.cz Večerní sklenka vína: Pohoda, nebo cesta k závislosti?

Večerní sklenka vína: Pohoda, nebo cesta k závislosti?

Blesk.cz Jiskřivé setkání Slováčka a Dragounové ve Varech: Felixovy ručky šmátralky

Jiskřivé setkání Slováčka a Dragounové ve Varech: Felixovy ručky šmátralky

SportRevue.cz Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy Vědma Helen Stanku: Opustit manželku kvůli milence? Nejčastější dotaz k výkladu karet

Vědma Helen Stanku: Opustit manželku kvůli milence? Nejčastější dotaz k výkladu karet

Další doporučené recepty:

Asopovo řecké Saganaki
Asopovo řecké Saganaki
Aspik s červenou řepou
Aspik s červenou řepou
Aspiková vaječná tlačenka
Aspiková vaječná tlačenka
Asterixův dort
Asterixův dort
Aténské citronové kuře
Aténské citronové kuře
Atlasovy řecké patates sto fourno
Atlasovy řecké patates sto fourno
  • Recepty.cz
  • Aspikové mističky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact