nedavam salam sunkovy, ale gothaj, je nase oblibena po velikonocich, pouzivam zelatinu od natury :-)
Tak dnes poprvé a je báječná! Želatinu jsem dělala také tu na vaječnou tlačenku kupovanou v Albertu a podle návodu na ní a tuhé to je perfektně. Jen jsem přidala sterilovanou papriku na barvu. Díky za recept!
Výborná, přidala jsem ještě kapie, želatinu podle návodu na sáčku. díky :-)
Výtečná, povedla se. Jen želatinu jsem dělala podle návodu na sáčku, je to rychlejší, za pár minut je připravená. A majonézu jsem nedala celou.
aby se tláča dobře krájela natřít nůž olejem nebo skuste vřelou vodu
Kde jste prosím koupili tu vaječnou želatinu. V hypermarketech jí nemají.
Výborná. Místo majolky jsem dala tatrskou omáčku, želatinu jsem koupila přímo tu určenou pro vaječnou tlačenku a připravila jsem ji dle návodu na sáčku. Dávám za 1*.
...je výborná!Po Velikonocích je to dobrý likvidátor vajec natvrdo,klidně i bez salámu(ikdyž... :-D :-P )
vynikajici - zkousela jsem o vikendu a priste udelam pro navstevu. dekuji za recept.
Taky jsem mel podobny problem....bud vice zelatiny jak rika pani/slecna prede mnou, nebo mene tatarky...uplne bez tatarky to jde take,pote je aspik ne zluty ,ale prusvitny.Chutove je to pikantnejsi, pridame-li jeste trosku octa do aspiku, tatarka chut zjemnuje. Aspik mi ztuhne do dvou hodin v lednicce. Hlavni je zelatinu neprevarit. ;-)
Přidejte více želatiny, bude lépe držet krásně jí nakrájíte.
Dělala jsem teď na oslavu, přesně podle receptu s tatarkou. Chuťově výborná, dávám za 1 ;-) Akorát jsem měla problém ji nakrájet, aby se přitom nerozpadala, vyzkoušela jsem všechny nože, ale tak hezky po nakrájení bohužel nevypadala a tuhla celou noc až do odpoledne :-\ Poraďte, jak to nakrájet, aby držela pěkně vcelku, prosím O:-)
Dobrý den ja místo majolky davam tatarku davam moravanku jednu pikant a jednu normal a taky to nema chybu , nekdy pridam salam a nekdy ne dam tam na platky vajicko a chut a vzhled je taky o.k.
Už se chladí!Máme ji moc rádi.1
Já musím souhlasit s Miou jsem zrovna ta z těch mladých kuchařinek a chodím jsem velice ráda,spoustu receptů znám sice od maminky ale zapamatovat si všechny nedokážu,jsem ráda že sem paní Ivana tento recept dala protože jinak bych si na něj nevzpomněla :-)
Musím se moderátorů zastat. Byli jste to Vy, čtenáři, kdo si neustále stěžoval, že se příspěvky neobjevují hned. Tak teď se hned objevují, což má samozřejmě zase jiné negativní stránky. Myslím ale, že takových špatných pokusů o vtip, jako je příspěvek Kláry Nedkové, si netřeba všímat.
Za obsah příspěvku zodpovídá jeho pisatel. Navíc od 13.4.2008 nejsou komentáře schvalovány moderátorem :-)
Normálně s pí Vilmo-Vileminou nesouhlasím ale tentokrát má pravdu. Pani Klára Nedková vážně připravila specialitu. Kromě toho si neumim předctavit zmraženou želatínu. Vina padá na moderátory-zveřejní každou pitomost.
škoda že jste ten recept nedala do novych. brambory s pernikem ve slanokyselem zele. u vas bych chtela dostat obed
Bohužel moc nemusím slané aspiky.Ale tento receptse mi tak líbil,že jsem si ho trochu upravila a nyní si na něm s kamarádkou moc pochutnáváme.Tak asi takhle jsem si ho upravila:Místo majonézy zakysaná smetana,želatinu jsem smíchala se šťávou od mandarinek a přidala pár hřebíčků a strouhaný perník.Vše jsem dala do dortové formy 3 zamrazila a poté nechala v chladničce na 3,5hod.Jako přílohu doporučuji brambor sypaný pažitkou.
Já jsem jí nikdy nedělala, jedla jsem jí nedávno 2x. Jednou u švagrové, podruhé u kamarádky. U švagrové se mi zdála taková nijaká. Kamarádčina měla šmrnc, byla pikantní, výborná. Řekla mi, že jí dělá přesně podle návodu na sáčku, jen ještě přidá lžíci octa a trochu soli.
Nálevu z Moravanky se mi zdálo málo, dolila jsem vodou tak, aby to bylo všechno ponořené.Želatinu jsem šoupla taky celou, nejspíš by se mi stejně někde vysypala. Tlačenka byla vynikající.
Dobrý den určitě tuto tlačenku vyzkouším! myslela jsem že je to o tom jak kdo dělá recepty a co do nich přidává a jak jim chutná s tím co mají rádi! je to každého věc jak si recept upraví jestli si paní Vilma myslí opak je to její názor mě tento recept inspiroval! A pokud jde o recepty na pytlíkách od želatiny je úplně jedno co je na nich napsáno každý má svůj styl a hlavně si myslím že neni dobré někoho osočovat z opisování receptů!
Taky se těším na nějaký naprosto originální neotřelý recept od Vilmy. Zatím nás "oblažila" pouze jízlivými poznámkami.
je uplně jedno,jestli tenhle recept někdo opsal a nebo neopsal z pytlíku.dost lidí tohle vůbec nemusí znát a přijde mu to vhod.navíc tady není nikde na receptech psáno,že tu mají být jen a pouze originální recepty.originál je navíc skoro každý, protože každá to děláme vždy po svém,podle svých chuťových pohárků.mám tuhle stránku s recepty velmi ráda a to i s opsanými recepty a nebo těmi co už známe.je tu přece i spousta novokuchařinek ;-)
Vilmo, vždyť se jedná o úplné prkotiny! Ale klidně si své názory a postoje nechte, my si naopak rádi uvaříme něco podle Vás průměrného, protože nám to chutná. Jó a nezapomeňte přidat nějaký Váš nadpůměrně úžasný recept!
Mé milé, máte pravdu: na pytlíku s želatinou je opravdu diametrálně odlišný recept. Je tam totiž 6 vajec, zatímco zde se jich dává jen 5, takže chuťově i vzhledově to jistě musí být úplně něco jiného. Na svém názoru nezměním nic a na hodnocení taky ne. Jen tak dál, pochvalte si průměr a plotně zdar!
A pro ty, kteří ji ještě nedělali, tak jen poznámka, pokud nemáte moravanku, tak použijte normální sladkokyselé okurky, nálev z nich na svaření želatiny a dejte si sterilovanou kukuřici, hrášek, kapii, v podstatě co máte, protože je to úpně jedno. Mám to vyzkoušené. Je výborná. Jana J.
Já mám tento recept už dlouho od maminky. Nedáváme nikdy majolku, ale tatarskou omáčku, která chuť doladí a nedáváme už masox, není potřeba. Jana J.
Jednou jsem vyzkoušela odlehčenou verzi - místo majonézy jsem dala bílý jogurt. Bylo to taky dobré.
Manžel má boule za ušima, chválí a nevěří, že to není koupené ... a je mu jedno, odkud je recept (na mé želatině byl tedy jiný). Kdybych ho nenašla tady, třeba bych na takovou dobrotu nikdy nenarazila. Takže děkuju za recept a pí. Samcové za radu.
Musím dát za pravdu Vilmě, na receptech je tolik stejných, nebo velmi podobných receptů, že kdyby si někdo dal tu práci a receptář vyčistil od dvojáků, až mnohonásobků, zbyla by jich určitě sotva jedna polovina. a tedka moje malá do mlýna- varianta dvě-místo kunovjanky dávám naloženou červenou řepu a strouhaný křen /i naložený/ - dochutím solí, popř podravkou Masox nepoužívám. . při oslavách dělám obě varianty-bílou i červenou-leju do platových obalů od vajec a na mísách vyklopené barevné bobečky vypadají i chutnají slušně- ještě dorobnost- vždy do mističek nalávám trochu řídké směsi na dno, pak teprve hustší-lépe se vyklápějí
Petro, používám majolku v pytlíku z Poličky, je jí tam 100 ml. Ještě jsem chtěla říci, že mi tato tlačenka opravdu chutná a navíc jsem se ji naučila díky radám paní Jany udělat tak, že i hezky vypadá.
Já ji, Jitko, dělala na Velikonoce. Svůj původní recept jsem někam založila a ten na pytlíku s želatinou se mi tak úplně nelíbil. Byla jsem ráda, že jsem nalezla tenhle, který se tomu mému ztracenému podobal nejvíc. Určitě si pochutnáte. Paní Vilma se asi špatně vyspala a nenáladu si vylila na zdejší stránky: kde mohla, tam dala pětku. Ale nevím, koho tím vlastně oznámkovala, vždyť recept ani nezkusila!
Na rozdíl od pí Vilmy mě tedy recept inspiroval tlačenku zkusit, hned o víkendu jdu na to. Víte, když někdo vaří už spoustu let, určitě tady mrak receptů přeskočí jako známé nebo téměř totožné s tím, co už zná, ale to přece jinak nejde. Někdy stačí i jen připomenutí něčeho, co už člověk zná a třeba dlouho nedělal a i to je fajn. Jako mne teď tahle tlačenka..
Koukám, že paní Vilma kde může, tam haní...
Sice som tento recept este nevyskusala, ale uz som mala moznost tlacenku ochutnat. Bola velmi dobra a nebola som jedina, komu chutila...
Nevidím nic úžasného na tom, když někdo opíše recept z pytlíku s želatinou a "kreativně" do toho dá nebo nedá masox a sýr!!! Je mi jasné, že málokdo z nás dokáže vymyslet opravdu dobrý a originální recept, většina jich už desetiletí koluje s menšími či většími obměnami, ale tohle???
Prosím pěkně, malá majonéza je ta ve vaničce nebo malá sklenička? Děkuji za odpověď.
Tuhle vaječnou tlačenku dělám každé Velikonoce, je moc dobrá.
Dobrý nápad s tou kápií! Já tento aspik dělám do bábovkové formy vyložené folií, někdy do malých plastových báboviček na puding a tyto vánoce jsem jí nalila do formy na rybu - vypadalo to moc hezky.
Zdravim vsechny ctenare a ctenarky a prikladam horky tip. Smes plnim do vycistene kapie a pote krajim na platky. Skvele na oblozene misy :o]
jde to i bez folie, stačí pouze před vyklopením na malou chvíli ponořit srnčí hřbet do teplé vody a potom dát chvilku ještě do ledničky. Jinak dělám podobně
Recept hodnotím za 1. Nenašel jsem způsob pro interaktivní hodnocení přímo z webu.
Na vaječném aspiku si pochutnávám již nejméně 45 let. Pokud si jej dělám sám, nezáleží zda z Kunovjanky nebo Moravanky, ostřejší nebo jemnější. Používám též lák ze zeleniny, pytlíček želatiny pro kyselé potraviny, feferonku vynechávám. Vejce krájím na čtvrtky a vkládám do směsi bez míchání. Salám (hladký a kvalitní - třeba Extra salám od Lidla) krájím na hranolky jako brambory na smažení. Dělá to hezký vzorek na řezu. Jedna dávka naplní formu na biskupský chlebíček. Ta fólie je třeba i při teflonovém povrchu. Nohavici na tlačenku v Praze neseženu.
Jani, díky za podrobné vysvětlení. Zkusím to podle vašich rad. Zdravím. Ivana
Ivčo, vejce krájím na větší kousky vždycky na půl podélně a pak na půl příčně a zeleninu taky trochu pokrájím.Musí se opatrně promíchávat jak s majonézou tak i se želatinou, aby se žloutek moc nerozhňahňal.Salám kupuji už krájený a pak ho pokrájím na proužky. Ivčo, hlavně, že je výborná, nám také moc chutná. Mějte se a ať se zadaří.Jana H.
Aspik je výborný. Přidala jsem i trochu na kostičky nakrájeného tvrdého sýra. Moc mi chutnal. Jen tak krásně, jako aspik paní Jany nevypadal. Mohla bych se zeptat, jak to děláte, že je tak vzhledově pěknej? Díky za odpověď. Ivana
Výborné a rychlé.Dělám i aspik z čiré želatiny.Jen do srnčího hřbetu.Je tam potřeba salám,vlašák a zelenina.
Moc jsme si pochutnali. Místo kupované zeleniny jsem použila domácí okurkové řezy s kapií, co jsem si dělala z přerostlých nakládaček. Pokud se použije nálev ze zeleniny, myslím že bujón v kostce není nutný.
Dělám ji podle návodu na sáčku želatiny. Dávám Kunovjanku a kostku kuřecího vývaru. Nemá chybu. Celá rodina ji mám tráda a já ji ráda dělám, protože je brzy hotová a za dvě hoďky ztuhlá.Už je v ledničce.
Moc dobré, dělám často. Masox nedávám, koření a nálev s majonézou zaručí dobrou chuť. Jen dávám trochu více všech ingrediencí a místo Moravanky nám chutná Kunovjanka.
dělám to taky s masoxem jako Jana a je to moc dobré
Mám takové různé aspiky moc ráda,ale jelikož se mi zdá takový aspik často dost planý,přidávám 1/2-1 kostku masoxu na dochucení.Mňam.:o)