g
sýr feta
též k dostání pod názvem Apetina či sýr středomořského typu
40
ml
ouzo
2
lžíce
strouhanka
1
lžíce
tymián
0,50
lžička
pepř mletý
1
lžička
oregáno
nebo oregáno
Variace
2
lžíce
panenský olivový olej
1
ks
feferonka
Postup přípravy receptu
1
Fetu několikrát otočíme v Ouzu a necháme v něm ležet asi 10 min.
2
Během této doby smícháme strouhanku s pepřem a bylinkami. V této směsi obalíme fetu ze všech stran a grilujeme ji na středně rozpáleném grilu do zlatova (raději ne gril v troubě). Kvalitní feta se nerozteče a zůstane vcelku.
3
Jako variace lze fetu před grilováním zabalit ještě do alobalu a před uzavřením alobalu pokapat olivovým olejem a dochutit trochou feferonky.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
jakub
|18. 2. 2012 10:05
Je to 8-) :-) :-) :-))
Máťa
|4. 9. 2011 02:14
Ahoj. Musím reagoavat na mylnou domněnku, že Saganaki je ze sýru Feta... Není tomu tak. Je to sýr Kefalotyri a ptal jsem se na to nezávisle minimálně ve čtyřech restauracích + tohle:
http://en.wikipedia.org/wiki/Kefalotyri.......
Včera jsem si přivezl z Řecka kilo téhle mňamky a chutná opravdu úúúúúžasně!!!!
kagkouro
|1. 4. 2011 17:36
tento recept sem vyzkoušel i s kyperským haloumi...
kagkouro
|1. 4. 2011 17:31
Místo ouza lze použít anýzové tsipouro
Charlie
|12. 4. 2008 22:05
Místo Ouza můžete zkusit francouzský Pastis.
Sylva Karešová
|12. 4. 2008 14:38
Já jsem dřív Ouzo vůbec neznala, až jednou ho dovezla moje mamka z Řecka Patrickovi, tak jsem ochutnala... Pít jako aperitiv bych jej nemohla, je to na mě příliš silné, ale je pravda, že chutná jako pendrek :-) Ouzo v jídle je zajímavé, právě pro tu svou zajímavou chuť.
Patrick Schmitt
|12. 4. 2008 14:15
Inu, ja jsem - na dovolené v Turecku - s oblibou pil Raki a tam mi velmi připomínalo řecké Ouzo, takže kvalita a chuť Raki a vůbec všech nápojů je jistě regionálně závislá. Souhlasím ale s tím, že Ouzo je tak trošku "pendrekový alkohol". Cipuro jsem tu taky ještě neviděl prodávat...Jinak děkuji za pochvalu mých receptů. :-)
Marsi
|11. 4. 2008 22:26
Vyborna je take feta obalena v klasickem trojobalu a osmazena jako rizek.Jinak nerekla bych,ze ouzo chutna podobne jako rakia,spise jak cipuro,ale to tady asi jen tak nekoupite.pro mne je ouzo normalne pendrekovy alkohol,muj muz se vzdy smeje,kdyz to tvrdim,ja si ouzo dam jen jako aperitiv k jidlu nebot i takto se ouzo podava.Jinak Patricku mate fajn recepty.
Patrick Schmitt
|11. 4. 2008 19:39
Ouzo lze chuťově jen těžko nahradit. Podobně chutná snad už jen Raki...