Je to 8-) :-) :-) :-))
Ahoj. Musím reagoavat na mylnou domněnku, že Saganaki je ze sýru Feta... Není tomu tak. Je to sýr Kefalotyri a ptal jsem se na to nezávisle minimálně ve čtyřech restauracích + tohle: http://en.wikipedia.org/wiki/Kefalotyri....... Včera jsem si přivezl z Řecka kilo téhle mňamky a chutná opravdu úúúúúžasně!!!!
tento recept sem vyzkoušel i s kyperským haloumi...
Místo ouza lze použít anýzové tsipouro
Místo Ouza můžete zkusit francouzský Pastis.
Já jsem dřív Ouzo vůbec neznala, až jednou ho dovezla moje mamka z Řecka Patrickovi, tak jsem ochutnala... Pít jako aperitiv bych jej nemohla, je to na mě příliš silné, ale je pravda, že chutná jako pendrek :-) Ouzo v jídle je zajímavé, právě pro tu svou zajímavou chuť.
Inu, ja jsem - na dovolené v Turecku - s oblibou pil Raki a tam mi velmi připomínalo řecké Ouzo, takže kvalita a chuť Raki a vůbec všech nápojů je jistě regionálně závislá. Souhlasím ale s tím, že Ouzo je tak trošku "pendrekový alkohol". Cipuro jsem tu taky ještě neviděl prodávat...Jinak děkuji za pochvalu mých receptů. :-)
Vyborna je take feta obalena v klasickem trojobalu a osmazena jako rizek.Jinak nerekla bych,ze ouzo chutna podobne jako rakia,spise jak cipuro,ale to tady asi jen tak nekoupite.pro mne je ouzo normalne pendrekovy alkohol,muj muz se vzdy smeje,kdyz to tvrdim,ja si ouzo dam jen jako aperitiv k jidlu nebot i takto se ouzo podava.Jinak Patricku mate fajn recepty.
Ouzo lze chuťově jen těžko nahradit. Podobně chutná snad už jen Raki...
Ouzo už jsme vypili, čím ho nahradíme?