V míse smícháme všechny ingredience, maso nakrájíme dle možnosti nejprve na plátky a poté krájíme z těchto plátků zhruba stejně velké kusy ve tvaru obdélníku. Maso přidáme do mísy a necháme marinovat minimálně 6 hodin. Rozálíme si gril (venkovní či stolní elektricky, ne v troubě) a v mezičase ve vodě namočíme pár špejlí. Napíchneme maso na namočené špízy (propichujeme na užší straně) a grilujeme, než maso získá pěknou barvu. Otáčíme během grilování pouze 1x.
2
K hotovému pokrmu servírujeme tzatziki dle mého receptu <a href=http://www.recepty.cz/recept.asp?id_receptu=JNLMMQRPF3&id_kategorie=JNLOFQH9>"TZATZIKI - originální řecký recept"</a> a hranolky. Přeji dobrou chuť aneb "kali orexi"!
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Honza
|16. 4. 2014 12:48
Ve zdravých jídlech je to zařazeno proto, že je to lehké jídlo, zdravější než drtivá většina české kuchyně (nic proti ní). Vepřové maso přeci nemusí být jenom tlusté (panenka, kýta, anebo stačí okrájet). Suvlaki jsou super. Dělám je z kuřete, vepře i lososa. Díky za recept. O:-)
Honza
|16. 4. 2014 12:48
Ve zdravých jídlech je to zařazeno proto, že je to lehké jídlo, zdravější než drtivá většina české kuchyně (nic proti ní). Vepřové maso přeci nemusí být jenom tlusté (panenka, kýta, anebo stačí okrájet). Suvlaki jsou super. Dělám je z kuřete, vepře i lososa. Díky za recept. O:-)