Sušené houby dáme do hrnku a zalijeme horkou vodou. Papriky, chili papričku, cibuli a česnek nakrájíme na tenké plátky. (Pokud máte a chcete, oloupejte kousek zázvoru a také nakrájejte na tenké plátky.)
Na rozehřátém oleji osmažíme nakrájenou zeleninu. Po troškách přidáme sójovou omáčku, potom houby a nakonec kuskus. Postupně podléváme horkou vodou, můžeme použít i vodu z hub - dodá lepší chuť. Díky sójové omáčce nemusíme solit. Necháme vstřebat vodu a ještě 2 minutky smažíme.
3
Z komentářů: kuskus klidně můžete připravit zvlášť v míse podle návodu na krabičce, aby se vám nepřipaloval (většinou se zalévá horkou vodou - doporučuji ale dát i vodu, ve které bobtnaly sušené houby, můžete přidat lžičku másla, trochu soli, čerstvého drceného pepře či čerstvé petrželky). Já osobně mám nádobí s nepřilnavým povrchem, tak se mi to nepřipaluje.
děkuji za tipy pro další strávníky - někdo má radši zeleninu křupavější, jiný méně. Osobně připravuji kuskus rovnou v té pánvi (nechce se mi špinit další nádobí ) a tekutina se vstřebá velmi rychle, takže na zeleninu to má jen malý vliv.
Aaaaa
|16. 11. 2014 08:19
Kuskus stačí nechat nabobtnat v horké vodě a pak přidat k orestované a ochucené zelenině, která zůstane křupavá a není zbytečně dušená ve vodě.
Pepé
|16. 11. 2014 08:15
Já restuji zeleninu a houby a na konci přidám kuskus jen přelitý horkou vodou a nabobtnaný- zelenina je křupavá, protože se nedusila ve vodě.
Dělám často na párty- většinou se dojídá v noci studené.
děkuji... omlouvám se, já to dávám do malého hrnku na kafe (takže asi spíš šálek) ten může mít tak 150 ml ... opravím to... jinak mě Váš komentář s Hulkem velmi pobavil
Jana
|10. 11. 2014 22:43
Dobrý den,
děkuji za recept. Byl opravdu moc dobrý ! :-)) Jen bych se ráda zeptala, jestli tato porce není spíše pro amerického zápasníka typu Hulk Hogan 8-) jelikož vařila jsem přesně dle receptu a 2 hrnky kuskusu je tak pro 10 porcí, protože ten kuskus hodně nabobtnal ....
Soulmind
|2. 11. 2014 10:13
Ze dvou hrnků kuskusu je to tak pro 6 lidí.
Přikořenil jsem to také kari a ještě bazalkou a oregánem.
docela to bylo dobré ;-) ..já jsem ještě přidal trošičku kari :-) :-[
Martina
|7. 8. 2013 08:52
Nebylo by lepší připravit kuskus podle návodu a pak přidat k zelenině? Zalít houbovou vodou se dá taky a odpadlo by připékání při smažení. Musela jsem pořád míchat a hlídat. Jinak celkem dobrá večeře.