• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Asijský králík - jednoduše a chutně
Napište svůj komentář k receptu

Asijský králík - jednoduše a chutně

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 38
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Asijský králík - jednoduše a chutně
Asijský králík - jednoduše a chutně
Asijský králík - jednoduše a chutně
Asijský králík - jednoduše a chutně
Asijský králík - jednoduše a chutně
Asijský králík - jednoduše a chutně
Asijský králík - jednoduše a chutně
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks králík
    • 2
      lžíce zázvor čerstvě nastrouhaný
    • 6
      stroužek česnek 5 -
    • 3
      lžíce sojová omáčka
    • olej nebo máslo na vymazání pekáčku
    • 200
      g anglická slanina nebo moravská, váhalova... pokrájená na plátky, cca

Postup přípravy receptu

1
Králíka si očistíme, omyjeme, rozporcujeme na menší díly, které naložíme alespoň na hodinu do marinády umíchané ze lžíce oleje, 3 lžic sojové omáčky a jemně nastrouhaného zázvoru a česneku.
2
Pak každý díl marinovaného králíka obalíme v plátku slaniny a vedle sebe naskládáme do slabě vymazaného pekáčku. Vše podlijeme troškou vody (nejlépe se zbytkem marinády), zakryjeme a dáme do předehřáté trouby na 190 stupňů na cca 60-80 minut péct doměkka. Pak odklopíme, dle potřeby podlijeme, dopečeme do zezlátnutí slaniny a můžeme podávat.
3
Podáváme s bramborovou přílohou, přeléváme výpekem.
4
Pokud chceme mít králíka v dietnější verzi, můžeme slaninu vynechat, dusit ho zakrytého v troubě doměkka za občasného podlití a před koncem pečení ho nechat jen krátce opéct.
5
Solit králíka většinou není nutné, jelikož sojová omáčka a slanina jsou slané dost. Maximálně můžeme do marinády přidat trochu pepře pro pikantnější chuť.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pečený králík- jednoduše a chutně

Pečený králík- jednoduše a chutně

Asijský kuskus

Asijský kuskus

Asijský zelný salát s kuřetem

Asijský zelný salát s kuřetem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Janaso | 5. 9. 2019 22:38

    Vynikající! Z příloh u nás vede bramborová kaše. :D

  • Iva Žehrová | 11. 10. 2016 08:09

    Děkuji za skvělý recept, králík byl jedna báseň.

  • caro | 14. 3. 2016 10:49

    bolo to fajne <3 vďaka

  • Jitka Petáková | 28. 1. 2016 09:53

    Včera jsem králíka vyzkoušela a byl vynikající. Byla jsem moc zvědavá jak bude chutnat a taky proto, že jsem se moc pobavila nad komentářem pana Venci. Dnes už přesně vím, co tím myslel.

  • Freddy | 6. 12. 2015 16:54

    Suprový králík, až bude příležitost tak si ho zase dáme.

  • kyky | 10. 9. 2015 15:13

    davam velikou jednicku s hvezdickou,bylo to vynikajci

  • Venca | 23. 7. 2015 15:06

    Fákt dobrý.A tak mi napadlo,že kdyby takhle dělala králíka stará Škopková,žral by ho na tuty i Punťa,protože to byla chvilka poezie chuti.

  • Anna Domanská | 11. 5. 2015 11:18

    Nic podobného jsem z králíka ještě nepřipravovala, ale bylo to bez chyby a všem takhle upečený králík velice chutnal.

  • Jitka | 2. 3. 2015 06:18

    Vynikající králík. Doporučuji!! :-)

  • Marie Klímová | 13. 1. 2015 18:04

    Byla to opravdu vynikající úprava králičího masa, jsem nadšená a děkuji za nový neotřelý recept.

  • karibic
    karibic | 10. 1. 2015 15:40

    nejlepsi kralik co jsme jedli, stavnaty a hlavne bez omacky, dobry k bramboru 8-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Maso Králičí Uzeniny & mleté maso
Maso Králičí Uzeniny Oběd Večeře Pečení Dietní Velikonoce Narozeniny Výjimečný den Svatba Posvícení Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Česnek Králík Olej Sojová omáčka Zázvor
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jáhlová polévka s houbami

Jáhlová polévka s houbami

Zapečená brokolice se žampiony

Zapečená brokolice se žampiony

Kančí svíčková se šípkovou omáčkou

Kančí svíčková se šípkovou omáčkou

Smaženice z jelítka (tmavého prejtu)

Smaženice z jelítka (tmavého prejtu)

Laskonky dle časopisu F.O.O.D.

Laskonky dle časopisu F.O.O.D.

Čokoládové suflé bez lepku

Čokoládové suflé bez lepku

Bůčková roláda se špekem

Bůčková roláda se špekem

Telecí líčka na víně

Telecí líčka na víně

Kuře pečené na bramboráku

Kuře pečené na bramboráku

Doporučujeme

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

45 minut
Meruňkový kompot

Meruňkový kompot

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

60 minut
Rybízová bábovka

Rybízová bábovka

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

89
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem
Těstoviny se smetanovou…
42
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou
Grilovaná zelenina s…
29
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
27
Domácí šťáva z josty
Domácí šťáva z josty
22
Vepřové s pepřovou omáčkou
Vepřové s pepřovou…

Zajímavé články

Nepotřebujeme ji, ale chceme! Růžová kabelka na bagety baví Instagram
Nepotřebujeme ji, ale chceme! Růžová kabelka na…
Nakládané okurky podle hvězd: Zkuste recept Evy Pilarové nebo Jiřiny Šejbalové
Nakládané okurky podle hvězd: Zkuste recept Evy…
9 superpotravin pro ženy 50+: Jezte je pravidelně a vaše tělo vám poděkuje
9 superpotravin pro ženy 50+: Jezte je pravidelně…
Vařte jako babička! 10 nejlepších letních jídel, která vám připomenou prázdniny na venkově
Vařte jako babička! 10 nejlepších letních jídel,…
Od pondělí do pátku: 5 nejlepších pomazánek, které oceníte nejen o letních prázdninách
Od pondělí do pátku: 5 nejlepších pomazánek,…
AHA.cz Nemluvná Bydžovská se odvázala: Otevřeně o chlastu a sexu

Nemluvná Bydžovská se odvázala: Otevřeně o chlastu a sexu

Mimibazar Řecko okouzlí každého cestovatele. Nabídne odpočinek, poznání i skvělou kuchyni

Řecko okouzlí každého cestovatele. Nabídne odpočinek, poznání i skvělou kuchyni

Dáma.cz Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Blesk pro ženy Nejstylovější denní looky z kolonády: Excelovala Pořízková, Peštová i Pauhofová

Nejstylovější denní looky z kolonády: Excelovala Pořízková, Peštová i Pauhofová

Ženy.cz Jste neustále bez energie? Bacha na čtyři typy lidí, co vás tajně vysávají

Jste neustále bez energie? Bacha na čtyři typy lidí, co vás tajně vysávají

Blesk.cz Amal už toho měla plné zuby: Zákaz telefonů u Clooneyových

Amal už toho měla plné zuby: Zákaz telefonů u Clooneyových

SportRevue.cz FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

Maminka.cz Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Blesk Horoskopy Vědma Helen Stanku: Opustit manželku kvůli milence? Nejčastější dotaz k výkladu karet

Vědma Helen Stanku: Opustit manželku kvůli milence? Nejčastější dotaz k výkladu karet

Další doporučené recepty:

Asijské rizoto s kuřecím masem
Asijské rizoto s kuřecím masem
Asijské smažené kuličky (šišky)
Asijské smažené kuličky (šišky)
Asijský hot dog
Asijský hot dog
Asijský kuskus
Asijský kuskus
Asijský zelný salát s kuřetem
Asijský zelný salát s kuřetem
Asklepiovo řecké Souvlaki
Asklepiovo řecké Souvlaki
  • Recepty.cz
  • Asijský králík - jednoduše a chutně
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact