Milujete asijskou kuchyni? Pak si zamilujete tuto variaci na hot dog se spoustou zeleniny, pikantním "párkem" z mletého kuřecího masa a nepřekonatelnou sladkokyselou salsou z mango, jarní cibulky, octa, sezamového oleje, chilli a nasekaného čerstvého koriandru.
Maso promíchejte s nastrouhanou limetovou kůrou i šťávou, zázvorem, polovinou nasekaného koriandru, polovinou chilli papričky a jednou najemno nakrájenou cibulkou. Osolte a vytvarujte z něj „párky“.
2
Na salsu nakrájejte na drobné kostky mango a cibulky, promíchejte je s octem, sezamovým olejem, zbytkem chilli a nasekaného koriandru, cukrem.
Maso ogrilujte ze všech stran, celkem asi 8 minut, podle velikosti „párků“. Do ogrilované rozkrojené domácí briošky (recept hledejte pod briošky na hot dog) dejte mangovou omáčku, listy salátu a opečené kuřecí maso.
4
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D. (červen/2020)