lžíce
sojová omáčka
lze použít i rybí nebo namíchat (dle chuti)
solamyl (bramborový škrob)
olej
Dle chuti lze přidat:
chilli papričky
nebo pastu
kari zelená pasta
Postup přípravy receptu
1
Mleté maso (vepřové, hovězí či drůbeží) dáme do mísy, přidáme nastrouhaný česnek, zázvor, žloutek, sojovou (rybí) omáčku, pepř. Pokud více solíme, můžeme i trochu osolit. Pokud máme rádi pikantní a výrazná jídla, můžeme přidat chilli či kari pastu. Vše dobře promícháme a dáme do chladna alespoň na půl hodiny proležet. Pak mokrou rukou tvoříme kuličky (šištičky), které zaprášíme solamylem a v rozpáleném oleji osmažíme ze všech stran dozlatova.
2
Podáváme s bramborovou přílohou a zázvorovým nebo česnekovo-zázvorovým dipem. Můžeme podávat i jako chuťovku s pečivem a zeleninou.
Výborný tip na večeři. Trochu jsme udělali obměnu, jelikož doma bylo krůtí maso. Kromě výše uvedených ingrediencí jsem přidal trochu sušených lístků koriandru a nasekanou jednu snítku čerstvého koriandru a 1 chili papričku (ptačí oko). Kuličky jsem pak obalil v tapiokovém škrobu (solamyl nebyl, ale je to prakticky stejné). K tomu na woku orestovaná zelenina - paprika, cibule, mrkev, pek. zelí, zelená cibulka, kousek zázvoru na jemno. K zelenině přidáno trochu hoisin omáčky a sójovky.
Takže díky za tip, bylo to skvělé.
Lada Brabencová
|7. 2. 2015 05:53
Bylo to výborné, zázvor moc nepoužívám, do čaje je super, ale do jídla jsem dávala jenom sušený a s čerstvým to je jiná třída. Děkuji za recept, brzy ho zase udělám.