Přemýšlíte, jak zužitkovat zbytky kuřecího masa? Inspirujte se asijskou kuchyní a připravte z něj rychlý plnohodnotný pokrm, který si můžete vzít v krabičce s sebou do zaměstnání. Na jeho přípravu vám stačí pouhá čtvrt hodinka.
V rendlíku smíchejte sójovou omáčku, ocet, cukr, přidejte rozmačkaný česnek a zázvor pokrájený na kolečka. Vařte asi 10 minut, dokud omáčka nezhoustne, pak odstraňte česnek a zázvor. Kuřecí maso natrhejte po vláknech na malé kousky a promíchejte s omáčkou.
Nudle uvařte podle návodu na obalu, sceďte a promíchejte se lžící sezamového oleje. Jarní cibulky a chilli papričku pokrájejte na kolečka. Do misek rozdělte nudle, maso a pokrájenou zeleninu. Bohatě zakápněte limetovou šťávou a zasypte sezamem.
Náš tip: Do salátu můžete přidat i na proužky nakrájenou libovolnou zeleninu, kterou jen krátce orestujete na pánvi. Vynikající jsou také houby shitake.