Jednoduchý, rychlý a zároveň vynikající bezmasý pokrm z minima ingrediencí ocení všichni příznivci asijské kuchyně. Kromě brokolice, mrkve a hráškových lusků, do něj můžete přidat v podstatě jakoukoliv oblíbenou zeleninu.
Nudle uvařte podle návodu na obalu. Brokolici rozeberte na růžičky, ty větší překrojte, mrkev očistěte a pokrájejte na kolečka, lusky podélně překrojte. V pánvi nebo woku rozehřejte 2 lžíce oleje a orestujte zeleninu tak, aby chytla barvu. V misce vidličkou prošlehejte vejce, vlijte je k zelenině a umíchejte dotuha.
Do pánve přidejte nudle, vše dobře promíchejte a zalijte směsí ze sójové a ústřicové omáčky. Teď už jen krátce prohřejte, rozdělte na talíře a bohatě posypte nakrájenou jarní cibulkou.
3
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D. (březen/2020)