Zkuste si sehnat rýžovar, je to pak naprosto jiné, mnohem lepší ( rýže je sušší a tudíž se ani tolik nelepí)
Výborný recept ..
Jde o to, jaká pánev to je. Nejsme většinou tak bohatí, abychom si dovolili levné věci... On šunt z tržnice, nebo něco ,,budget´´ se nevyplatí nakonec ani cenově (krátká životnost) ani na zdraví (odlupující se teflon). Raději pořádný smalt, pokud se chcete rozšoupnout tak měď (to budou používat i vaše vnoučata, nebo nějaký ten kompozit. Byl jsem nadšen z keramiky, ale ta vydrží rok a taky se loupe... Zlatej litiňák.
Neni pravda. Na wok drev2m bezne a na kvalitni normalne zelezem. Ale je tu zakladni chyba. Pokud nevarite na ohni, tak do poradneho rozpaleni rostlineho oleje spise olej prepalite. Na plotynce to chce kokosovy. Ma teplitu vydrze cca 400 stupnu. Daleko lepsi nez rostlinny a co se tyce lepeni ryze, tak je to tak, ze madam kupuje bud nekvalitni, n3bo ji dela prilis rychle a na povrchu maze a lepi a uvnitr tvrda nebo posledni jimdela spatne a to do meka, protoze ma pocit, ze nedojde. Problem vetsiny kucharu domacich.
Pro ty, kteří také shánějí jmenované nudle mohu doporučit eshop http://www.prosteasijske.cz/ mají široký sortiment a skvělé ceny :-)
Rýže se vám lepí na wok z důvodu že ho máte zničený. Musíte používat gumové měchačky a ne dřevěné.
rýže by měla být studená... nejlíp z předchozího dne, pak se líp "osmaží" ... jinak se k woku vždycky přilepí (upřímně, cokoli dělám na woku má tendenci se připalovat, přilepovat, proto ho používám jen když toho vařím víc) taky dáváme nakrájené zelené fazolky, nebo mražený hrášek, na plátky nakrájenou mrkev - je to pak "křupavější", zelenina z plechovky mi přijde taková rozňahňaná, rozměklá...
rw, ked mozem poradit, ryza sa uvari vecer a na druhy den sa pouziva vychladnuta a trochu osusena , z ladnicky,,, ( zil som tam, , nie na dovolenke ). :-)
Jak docilite toho ze se ryze neprilepi k woku. Tedy bez pouziti litru oleje :) diky p.
spatny recept jeste neco chyby nevypada jak delaji
Vypadá to moc dobře, určitě vyzkouším.