vepřové maso
libové - růžový olejíček / extrakt čili v oleji
3
ks
chilli papričky
pekingské zelí
(u nás nesprávně označovaného jako čínského
Postup přípravy receptu
1
Vaříme na mírném ohni mírně slanou vodu s kostrou kuřete. Můžeme přidat 2-3 ks chilli papriček (pokud nemáme růžový olejíček). Vývar scedíme a vložíme do něj nakrátko nakrájené plátky z vepřového masa a vaříme, až je maso skoro měkké. Před koncem přidáme na čtverečky nakrájené pekingské zelí. Dovaříme, dosolíme a pokud jsme nepřidali chilli papričky ochutíme růžovým olejíčkem.Podáváme s bílým pečivem.
2
Budete překvapeni jakou chuť získají vepřové plátky a jak jednoduchá úprava vede k chuťově bohatému výsledku. Pekingské zelí vytváří kompaktní štíhlou světlezelenou hlávku, čínské zelí netvoří hlávky a má tmavě zelené listy. Asi nemá význam napravovat zaúživané, ale pouze upozornit.