Patriku, myslím, že to děláte zbytečně složité včetně té křupavosti, ale v každém případě oceňuji, že jste si s tím dal práci, že jste si vyhrál. Snažil jste se a - pro dobrotu na žebrotu. :-D
Zdravím Patricku, díky za recept, hledal jsem autentický postup, jak připravit křupavou kachnu. Nečetl jsem vše, jen ty části co jsem potřeboval ověřit, jak by se měly připravovat, proto se odvážím po pár zkušenostech z Asie taky tvrdit, že časté je i v některých oblastech provedení s křupavým kuřetem - které není tak dobré a v případě pekingského stylu, rozhodně není na místě. Komentáři se nenechte odradit, recept je jako od profíka se spoustou cenných zkušeností a rad, které jinak nedostaneme zdarma. Hodně zdaru, jdu si najít Vaše další recepty! Metla
To psal hrozný kokot ,,,,,,,,,,,,,,a nakrajime na 0,6mm a Olej 1,3cm ..............bože kokot ! :-S
proč se předchozí komentář vůbec neobjevil v nejnovějších?
když už jste těch 20 000 receptů přepsali, co je také zkontrolovat? viz.ingredience!!!
Nikdy bych to nevařil. To než bych přečetl, tak bych si radši ukrojil kousek suchého chleba. V jednoduchosti je síla. Toto může být dobré, ale už pohled na recept je strašný!
ad Kuchařka on-line: Děkuji za schválení fotky a odstranění zbytečných komentářů. Ještě stále bych ale chtěl poprosit o opravu gramatické chyby v receptu, kterou jsem popsal již dříve. Změňte v předposledním úseku "nelze v běžných evropských pařáku dosáhnout" na "nelze v běžných evropských pařácích dosáhnout". Děkuji předem. Ostatním uživatelům děkuji za další kladné komentáře a potvrzuji, že recept je náročný především časově a sháněním ingrediencí a pomůcek. Nicméně je to tak trošku piplačka, třeba výroba těch lívancu atd., takže i proto je to poněkud náročnější. Jinak v některých kuchařkách najdete popis třeba poloviční, ale taky Vám nikdo přesně neporadí co a jak a kde co koupit. ;-)
Udělali jste dobře, děkuji.
Komentáře nesouvisející s receptem byly smazány.
Pán Patrick, obdivujem Vás, pretože tak dopodrobna a obšírne popísať celý postup prípravy, to dokáže len dobrý "fajnšmeker" a niekto , kto sa tomu rozumie.Komu sa to zdá zložité, nemusí to robiť, ale nemusí ani znevažovať prácu druhého, nerobte si nič z niektorých poznámok, tak to už chodí, nenechajte sa odradiť. Prajem veľa úspechov.
Vážení Kovářovi, nedovolte prosím, aby někdo urážel uživatele Vašich stránek, a zvláště ženy tak vulgárním způsobem, jak to v některých ze svých komentářů dělá autor tohoto receptu. Nejsou o kuchařských radách, ani nejde o normální povídání si, chcete-li tlachání, ale o neskutečnou hrubost. Tyto stránky jsou moderované, prosím smažte ty urážky! nejde o cenzuru, ale o kulturu projevu, hraničící až s poškozováním dobrého jména. Děkuji.
No , já si myslím , že tento recept je náročný především časově , jinak nevidím problém . Možná tak sehnat ten bambusový pařák . . . Všechny ingredience se dají sehnat v hypermarketech a ve zdravé výživě . A detailní popis přípravy shledávám výhodou :-) Může to být moc dobré , ale abych pravdu řekla , raději bych se na to nechala pozvat , vždycky mi chutná víc od druhých :-)))
Pán Schmitt, priznávam, že som na prvý krát Váš recept nečítala, lebo je strašne dlhý. Ale dvakrát som si prečítala komentáre a nechápem prečo ste zaútočili na pani Zdenu za jej názor, že ste si z ľudí vystrelili, ale dva komentáre tvrdiace, že ste sa zbláznili ste vôbec nekomentovali. Neviem, či ste sa zbláznili a neviem, či ste bežne takýto (nepoznám Vás), ale Váš útok na pani Zdenu bo prejav maximálnej nevychovanosti a hulvátstva. Rozčuľujete sa, že Váš psychický stav hodnotia ľudia, ktorí Vás nepoznajú, ale Vy sám ste urobili to isté, ba ešte horšie. Vy poznáte pani Zdenu, že hodnotíte jej kuchárske schopnosti (mimochodom, ak varí tie recepty, čo sem dala, tak sporák nielen pozná, ale ho vie aj dobre používať)? A prosím, Vás, nehovorte za všetkých - ja som na pani Zdenu zvedavá a zaujímajú ma jej reči, čo teda nemôžem povedať o Vašich, ale nevyzývam Vás, a už vôbec nie v mene všetkých, aby ste mlčali. Inak pekný deň a viac tolerancie a slušnosti do nášho správania, prosím.
..musím jen smeknout..sice nikdy toto neuvařím..ale ráda bych alespoň ochutnala,budu muset navštívit asijskou restauraci.Díky za zajímavé počtení..
Podla viacerých kuchárskych kníh tento recept nie je nicím nárocnejsí, nez ktorýkolvek normálnej obtiaznosti.My sme ho doma viackrát pripravili (po skúsenosti z Cínskej restaurácie) a vôbec nám nepripadal "velmi náročný", ako v úvode uvádzate. Pre p. Zdenu z JM chcem uviest, ze p. Patrick si z Vás rozhodne nevystrelil. Problém nie je v zlozitosti prípravy, ale v jeho neúmerne obsírnom popise, ktorý v kuchárskych knihách nezaberá ani stvrtinu z toho, co tu p. Patrick napísal. Napriek tomu je výsledok zaujímavý, aj ked nepatrí medzi výnimocné recepty cínskej kuchyne.
Patricku,díky za recept.Je to dost pracné,ale vysvětlil jste to neskutečně dobře a podrobně.Obdivuji,kolik si dáte práce,abyste nám předal své recepty.Z negativníh ohlasů si nic nedělejte,občas se s tím setkáme každý.
Nebojte, paní Frantisko. Beru si takové urážlivé komentáře sice hodně osobně, ale kdybych se měl nechat až tak otrávit každou zakomplexovanou línou ženskou (nebo chlapem), tak už by mě museli najít dávno s kulkou v hlavě, protože po světě pobýhají samé takové bezhlavé slepice. I když bezhlavá slepice je aspoň dobrá k jídlu, neměli bychom tudíž tyto zvířata urážet. Co z toho plyne? Už jsem si zvykl...Paní Petro: To vůbec nevadí. Neočekávám, že tento recept budou hned všichni zkoušet. Myslím totiž, že je to právě i zajímavé počteníčko pro milovníky dobrého jídla. A navíc: Na českém internetu je hanebně málo asijských receptů, tak by tohle mohlo milovníky číny zajímat, i když to třeba nikdy nezkusí. Jen omezenci se nezajímají o to, co se v okolním světě děje a jsem rád, že Vy k nim nepatříte. :-)
Pane Patricku, děkuji za zajímavé počtení. Bohužel to asi nikdy neuvařím, protože nemám nejen suroviny ale ani nádobí. Přesto je prima dovědět se, jak to dělají jinde. Vaše "vymazlené" recepty čtu moc ráda.
Nechapu Vase urazky ... pokud neznate cizi kuchyne, tak prosim zadne takove komentare, jsou nedustojne a trapneDoufam Patriku, ze Vas to neodradi od vkladani receptu
Omlouvám se za hrubku v jednom z předchozích komentářů, fakt mě někteří lidé už štvou...tak pak člověk ani nesleduje, co píše...To je jedno...
Všem zainteresovaným děkuji za kladné komentáře a za zájem. Jen kvůli Vám si tu práci se psaním a posíláním receptů ještě dělám. Paní Gábino H: Potěšila jste mě. Je pravda, že většinou posílám dlouhé popisy náročných receptů, ale je to určitě lepší než poslat recept neúplný či o jedné větě. Pravá pekingská kachna je něco podobného, ne ovšem úplně to samé. Pekingská kachna se po naročném glazúrování (především horkou vodou s medem) a ještě delším sušení peče v celku ve speciální peci a před podáváním se teprve naporcuje. Je ale pravda, že to je také excelentní jídlo. ;-)
ad Miroslava Danková + Stáňa Čermáková: Píši jasně, že recept je jen pro zkušené a nadšené kuchaře. Kdo se bojí, nesmí do lesa a když někdo nezná cizokrajné recepty, tak se může divit poučit se, místo aby soudil duševní stav někoho, koho ani nezná. Díky, nashle.
ad Zdena z JM: S Vámi udělám krátký proces: Jděte někam! Jedno, kde se nějaký recept objeví, Vy jste tam a hned začínáte do všeho rýpat a otravovat. Je zcela zřejmé, že nic jiného neumíte a že jste sporák vyděla tak leda v katalogu u Vašeho zubaře. Takže když jde o vaření a recepty: Mlčte. Nikdo na Vás není zvědavý a Vaše řeči tu nikoho nezajímají, takže děkuji a nashle v příštím životě nebo taky ne.
ad Frantiska : Nemam s indukcními vařiči zkušenosti, nicméně předpokladám že klasické asíjské woky nejsou vhodné pro indukční vaření. Nejlépe se samozřejmě vaří na plynu, na našem trhu jsou nicméně k dostání předevšim woky, které jsou upravené pro (západo-)evropské domácnosti a které se dají položit tímpádem i na elektrickou plotýnku. Vaření na plynu tudíž není podmínkou.
Jedla jsem tuto kachnu v čínské restauraci pod názvem "Pekingská kachna" a moc nám chutnala. Je fakt, že ta příprava je dost náročná, ale zase jednou za čas, proč to nevyzkoušet? Naopak chválím detailní popis přípravy. Patricku, nedejte se odradit. P.S: Když jsem otevřela tento recept a viděla dlouhý popis, napadlo mě, že je to od Vás.
Nemyslí si, že by autor byl blázen, ono se to totiž takhle dělá. Myslím, že nevadí, když sem občas přistane i náročnější recept
Myslím,že si z nás pan Patrick tímto receptem pěkně vystřelil.
Autor tohoto receptu se asi zblázni.l
Děkuji, mám pocit, že se autor asi zbláznil!!!! K tomu ventilátoru bych dala ještě psa a čekala kdo bude rychlejší!!!!!!!
To admin: Byl bych rád, kdybyste změnili název přeci jen zpět na: Asijská křupavá kachní prsa s lívanci "Mandarin". Bez toho "Mandarin" je to zavádějící a člověk by si mohl myslet, že se jedná o klasické lívance. A také jsem při pročítání ještě objevil jednu gramatickou chybičku, kterou bych poprosil opravit. Spíše ke konci textu jsem omylem napsal "v bězných evropských pařáku". Má tam pochopitelně stát: "V bězných evropských pařácích". Předem mnohokrát děkuji za provedení změn a brzké schválení zaslané fotky. :-)
Moc dekuju za recept,nejsem si jista, ze to nekdy uvarim, ale rucite si na to pokusim nekdy vyhradit sobotu byla radost recept cistDotaz asi to jde delat jen na plynu ze? Mame v podnajmu indukci