• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Zavařování & nakládání
  • Recepty.cz
  • Asijská grilovaná kachní prsa s opékanými nudlemi
Napište svůj komentář k receptu

Asijská grilovaná kachní prsa s opékanými nudlemi

autor: Smith-P.
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Asijská grilovaná kachní prsa s opékanými nudlemi
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks kachní maso Celá kachna
    • 1
      lžíce sojová omáčka
    • 2
      lžíce med
    • 1
      lžička koření pěti vůní
  • Na nudle
    • 1
      lžíce sezamový olej
    • 1
      lžíce sojová omáčka Tmavá
    • 1
      lžíce sezamová semínka
    • olej Arašídový olej
    • malé cibulky popř. ještě trocha nahrubo nakrájené jarní cibulky
    • 1
      lžíce sambal
    • 1
      lžíce omáčka rybí nebo ustřičné omáčky

Postup přípravy receptu

1
Pro přípravu masa nejprve v mělké široké misce řádně smícháme lžíci sojové omáčky, med a koření pěti vůní. Kachní prsa poté vložíme do misky a sice kůží nahoru, misku přikryjeme a takto necháme marinovat alespon 20-30 minut. Na středně rozžhaveném grilu grilujeme kachní prsa nejprve cca 5 miunut kůží dolů a po otočení dalších 8-10 minut pro střední až úplné propečení.
2
Je-li gril po ruce, uvaříme již během grilování dle návodu asíjské nudle v neosolené vodě. Během vaření si nakrájíme na osminky cibulky. Také si nachystáme směs na ochucení nudlí: do hrníčku dáme sezamový olej, sambal oelek, lžíci světlé a lžíci tmavé sojové omáčky, rybí nebo ustřičnou omáčku a sezamová semínka, řadně zamícháme. Krátce před sceděním nudlí naplno rozžhavíme trochu arašídového oleje ve woku a přidáme cibulku. Neustále mícháme!
3
Po dvou minutách přidáme scezené nudle a za neustálého promíchávání opékáme zhruba 4 minuty, přidáme kořenící směs z hrníčku a za stálého míchání opékáme ještě 1 až dvě minuty. Ihned dáme nudle na talíř. Hotové maso nakrájíme napříč na cca 0,7 cm široké plátky/kousky a přidáme k nudlím.
4
Nakonec ještě pár tipů: při opékání ve woku se v Asii používá standardně arašídový olej, který je sice asi jednou tak drahý jak slunečnicový, rozdíl je ovšem v chuti. Arašídový olej v poslední době není snadno k sehnání, spolehlivě zatím je ale k dostání v obchodním řetězci Kaufland. Ostatní ingredience jako je např. sambal oelek (což je asijská pasta z chilly papriček), různé sojové omáčký a také rybí nebo ustřičnou omáčku lze zakoupit v hypermarketech v oddělení s internacionálními potravinami. Při vaření asijských pokrmů je dobré mít vše předem připravené a mít vše po ruce. Opékáme-li totiž ve woku, nemůžeme se od něj vzdálit, jelikož je nutné, aby wok byl co nejvíce rozpálený a abychom neustále míchali.
5
K chuti tohoto pokrmu: masíčko je nasládlé a pikantní nudle k tomu výbroně ladí. Je pochopitelně víc než jen vhodné a stylové tento pokrm jíst jídelními hůlkami. Člověk zjistí, že to není až tak těžké.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Asijská křupavá kachní prsa s lívanci "Mandarin"

Asijská křupavá kachní prsa s lívanci…

Jehněčí pečeně s opékanými brambory a omáčkou z červeného vína

Jehněčí pečeně s opékanými brambory a…

Kachní prsa na švestkách

Kachní prsa na švestkách

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Ina | 8. 1. 2011 16:30

    Recept vypadá opravdu zajímavě, někdy určitě vyzkouším (až nakoupím potřebné ingredience).

  • jo kalma | 3. 12. 2009 13:46

    kvůli komentáři k tomuto receptu jsem se zaregistrovala.Měla jsem ho nachystaný už nějakou dobu,ale vařila jsem až dnes a je vynikající,akorát jsem použila kuřecí prsa.Ještě teď se olizujeme,zařadím ho mezi svůj "repertoár"

  • Anna Ganajová | 6. 11. 2009 14:01

    Omlouvám se, že jsem nenapsala. Recept byl opravdu vynikající. Kachní prsa byla výborná a s nudlemi to nemělo chybu. Vřele doporučuji. V neděli se tento pokrm chystám vařit již po třetí, ale tentokrát jsem vše nakoupila v Makru, kde je jak Arašídový olej, tak ústřičná omáčka a sambal oelek. Jediný problém byl sezamový olej, ale už ho také mám.

  • Patrick Schmitt | 6. 4. 2009 21:33

    Na komentář se určitě těším. V příštích dnech si to také zase jednou uvařím, mám tento recept totiž velmi rád, akorát mám v hlavě vždy tolik nápadů, že se na něj malokdy dostane. :-)

  • Anna Ganajová | 28. 3. 2009 21:59

    Zítra se chystám na tento pokrm a jsem zvědává, jestli bude chutnat a až dovařím, určitě sem napíšu, jak recept uspěl, i když nepochybně bude skvělý. Konečně totiž mám všechny ingredience, protože například sambal oelek jsem doma neměla, ale hypermarket globus posloužil dobře :-)

  • Gaba | 12. 3. 2008 12:13

    Vypadá to super, musím určitě vyzkoušet... Pane Patricku, nenechte se otrávit, občas mám pocit, že kdo se vymyká schématu "vše naházet do pekáče a čekat", není ta správná a praktická kuchařka...;-), nic proti směsi, ale vaření se dá pojímat i jinak... Díky....

  • Patrick Schmitt | 5. 1. 2008 16:42

    Inu, pane Charlie...On se gril v trobě také medá srovnávat s grilem klasickým, či elektrickým stolním. Jinak také nevím, jaké nudle jste použil...zajisté se najdou mezi výrobci kvalitativní rozdíly. Nejlepší je vše zakoupit ve specializovaném obchodě či kupovat osvědčené výrobky z oddělení mezinárodní kuchyně. Každopádně mě mrzí, že se vám to nepovedlo, zejména když vidím kladné ohlasy jiných lidí, kteří recept vyzkoušeli.

  • Lusinda | 30. 12. 2007 15:06

    Charlie,kachní prsa pečte kratší dobu,kůží dospod a třeba i zakryté alobalem,na gril můžete dát až na posledních pár minut pro křupavost kůže.Padesát minut je zbytečně moc,maso muselo být vysušené.Já jsem recept vyzkoušela dle rad autora a byl ok.

  • Charlie | 30. 12. 2007 14:57

    Myslím si, že jsem to vařil s láskou, ale výsledek byl více než žalostný - kachní prsa v troubě na grilu po 50 minutách tuhá, nudle po 5 min. rozvařeny. Dál již nebudu pokračovat. Pane Patriku, prosím netvrdím, že je to špatný recept, ale i takto to může dopadnout- asi špatné suroviny v krámu KAUFLAND.

  • barča | 10. 12. 2007 12:03

    Patricku, nenechte se otrávit. Občas se přece musí zkusit něco nového. Recept na řízky sem asi dávat nebudeme, že ? A aby bylo jídlo dobré, tak holt musíme počítat s časem na přípravu.

  • Tomas Usti | 9. 12. 2007 13:12

    Právě jsem dojedl. I když jsem trochu improvizoval, tak to bylo vynikající. Místo kachny jsem dal kuřecí prsa, místo sezamového oleje jsem dal olivový. Ostatní ingredience a postupy jsem dodržel. Před měsícem jsem se vrátil z Číny a musím říct, že tento recept je přesně ta chuť která je v čínských jídlech typická. Všechny ingrdience jsem koupil v Globusu.

  • helika | 6. 12. 2007 12:37

    Pán Patrick, nedajte sa odradiť, Váš recept sme vyskúšali s kuracími prsiami a výsledok - absolútne dokonalé!Tešíme sa na Vaše ďalšie špecialitky

  • Patrick Schmitt | 5. 12. 2007 00:51

    Bea: Děkuji za pochvalu. Vždy se snažím ke svým receptům připojit i pár rad nebo pár řádků o regionálních zvycích týkajících se způsobu vaření. Snad si recept i někdy budete moct vyzkoušet a snad Vám také zachutná :-)

  • Patrick Schmitt | 4. 12. 2007 19:38

    Co mě nejvíce na tomto serveru vadí je, že zde komentují lidé, kteří recept ani nehodlají vyzkoušet ani si ho nepřečtou a na to už začínám být opravdu alergický. Stejně jak na to když někdo začne nevyzkoušený recept kritizovat. Člověku se pak vůbec nechce posílat sem další recepty...A kdyby jste si Vy, paní Zdeno přečetla pokaždé alespoň první 4 slova každého odstavce, tak byste věděla, že poslední dva odstavce už nejsou o přípravě ale o vzácných a cenných tipech, které možná jinde nenajdete!

  • Bea | 4. 12. 2007 19:31

    výborný recept, výborný opis, ako sa má azijské jedlo pripravovať, t.j. rýchlo opekať, miešať a najmä, vopred si všetko pripraviť - dokonale posekať, pokrájať, pripraviť všetky omáčky atd., po prečítaní receptu ma mrzí, že nemám doma kačku!!!

  • Daniella O. | 4. 12. 2007 16:25

    Pani Zdeno, kdyz si date minutku na to, ze si recept prectete, zjistite, ze celkova doba pripravy Vam zabere asi 15 minut a bude to uzasne dobre. V knihkupectvi si prece take nevybirate knihu podle toho, kolik ma stran, ale podle autora a obsahu. Nebo se snad pletu?

  • Zdena z JM | 4. 12. 2007 12:58

    Paní Lusindo a tvrdím snad ve svém příspěvku, že mě k tomu někdo nutí?

  • Lusinda | 4. 12. 2007 12:13

    K tomu vás paní Zdeno nikdo nenutí.

  • Zdena z JM | 4. 12. 2007 11:34

    Já když vidím takhle dlouhý recept, tak se mi ho nechce ani číst, natož potom vařit.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí Kachní
Maso Drůbeží Oběd Večeře Pečení Grilování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Kachní maso Koření Malé cibulky Med Olej Omáčka Sambal Sezamová semínka Sezamový olej Sojová omáčka
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rychlý moučník

Rychlý moučník

Rybízový linecký koláč

Rybízový linecký koláč

Minipizzy

Minipizzy

Bábovka triviální olejová

Bábovka triviální olejová

Smažené plněné kapustové listy (závitky)

Smažené plněné kapustové listy …

Bůčková roláda plněná šlehanou sekanou

Bůčková roláda plněná šlehanou sekanou

Placičky z brokolice a cukety

Placičky z brokolice a cukety

Steak Chateaubriand

Steak Chateaubriand

Třešňový dort s mákem

Třešňový dort s mákem

Doporučujeme

30 minut
Špenátové palačinky s houbovou náplní

Špenátové palačinky s houbovou náplní

40 minut
Podzimní houbovka s dýní

Podzimní houbovka s dýní

15 minut
Hruškový crumble s perníkem

Hruškový crumble s perníkem

140 minut
Hovězí pečeně s houbami

Hovězí pečeně s houbami

30 minut
Mexická tortilla se zelným salátem

Mexická tortilla se zelným salátem

30 minut
Halloweenské cupcakes ala netopýři

Halloweenské cupcakes ala netopýři

40 minut
Zelňačka s klobásou

Zelňačka s klobásou

100 minut
Kefírový koláč s jablky a čokoládovou polevou

Kefírový koláč s jablky a čokoládovou…

30 minut
Topinky s houbami a čedarem

Topinky s houbami a čedarem

Poslední sledované recepty

151
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
128
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
95
Klasické lečo
Klasické lečo
63
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
49
Dýňový koláč s polevou
Dýňový koláč s polevou

Zajímavé články

Domácí podzimní čaje: Zahřejí vás, zlepší náladu a některé umí i léčit
Domácí podzimní čaje: Zahřejí vás, zlepší náladu…
Strašidelné dobroty: 40 sladkých i slaných nápadů na Halloween
Strašidelné dobroty: 40 sladkých i slaných nápadů…
Podzimní prázdniny na chalupě: Rodinné recepty od polévky až po moučník
Podzimní prázdniny na chalupě: Rodinné recepty od…
KVÍZ: Znáte oblíbená jídla našich prezidentů? Otestujte se!
KVÍZ: Znáte oblíbená jídla našich prezidentů?…
Amatérská kanadská pekařka vyrábí strašidelné koláče. Některé i svítí ve tmě!
Amatérská kanadská pekařka vyrábí strašidelné…
AHA.cz Brožová vyděsila fanoušky: Co se jí to stalo s obličejem?

Brožová vyděsila fanoušky: Co se jí to stalo s obličejem?

Mimibazar Jak dopadlo testování elektronické stavebnice Boffin II LIGHT? Přečtěte si recenze rodičů

Jak dopadlo testování elektronické stavebnice Boffin II LIGHT? Přečtěte si recenze rodičů

Dáma.cz Boubelky, za křivky se nestyďte: Tyto jednodílné plavky vám budou slušet!

Boubelky, za křivky se nestyďte: Tyto jednodílné plavky vám budou slušet!

Blesk pro ženy Listopadový horoskop lásky: Váhy čekají problémy, Raci zažijí nejstabilnější měsíc

Listopadový horoskop lásky: Váhy čekají problémy, Raci zažijí nejstabilnější měsíc

Ženy.cz Sex jako elixír života: Ejakulovat častěji by měly místo mužů ženy

Sex jako elixír života: Ejakulovat častěji by měly místo mužů ženy

Blesk.cz Bernášková po krachu manželství: Nesmutní a už začala »lovit«?!

Bernášková po krachu manželství: Nesmutní a už začala »lovit«?!

SportRevue.cz FOTOGALERIE: Osudové ženy Cristiana Ronalda. Která je nejhezčí?

FOTOGALERIE: Osudové ženy Cristiana Ronalda. Která je nejhezčí?

Maminka.cz Máma, jejíž syn nedávno spáchal sebevraždu, vzkazuje: Nekřičte a netrestejte. Vyjadřujte dětem lásku, podporu, ale i obavy

Máma, jejíž syn nedávno spáchal sebevraždu, vzkazuje: Nekřičte a netrestejte. Vyjadřujte dětem lásku, podporu, ale i obavy

Blesk Horoskopy Listopadový horoskop lásky: Váhy čekají problémy, Raci zažijí nejstabilnější měsíc

Listopadový horoskop lásky: Váhy čekají problémy, Raci zažijí nejstabilnější měsíc

  • Recepty.cz
  • Asijská grilovaná kachní prsa s opékanými nudlemi
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact