Artyčoky očistíme, omyjeme a vaříme asi 40 minut v dostatečném množství osolené vody s citronovou šťávou. Z chem. neošetřeného citronu ostrouháme trochu dlouhých tenkých nudliček kůry. Potom ostrouháme zbývající kůru a z plodu vylisujeme šťávu. Krémový sýr dohladka rozetřeme se smetanou, citronovou kůrou a šťávou. Osolíme, opepříme. Artyčoky vyjmeme děrovanou sběračkou a dáme dobře okapat na síto.
2
Omáčku ozdobíme nudličkami citronové kůry a podáváme ji odděleně s artyčoky a čerstvou bagetou. Artyčoky můžeme také podávat s holandskou omáčkou nebo např. s kupovanou česnekovou majonézou.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Alžběta Adamíčková
|25. 1. 2007 09:52
Artyčoky jsem koupila poprvé a tak jsem spoléhala na to, ze zde najdu nejaky recept jak na to. Sice jsem zpocatku ani nevedela, jak to jist, ale prisla jsem na to velmi brzy - zubama stahnout duzinu z listu. A ta omacka je k tomu taky velmi smakezni. Moc jsme si pochutnali!