• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Arroz a la cubana (Rýže po kubánsku)
Napište svůj komentář k receptu

Arroz a la cubana (Rýže po kubánsku)

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Arroz a la cubana (Rýže po kubánsku)
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Na rýži
    • 2
      sklenice rýže nejlépe kulatozrnná
    • 1
      ks cibule
    • olivový olej
    • bílé víno nebo vinný ocet
    • česnek
  • Tomate frito
    • 1
      plechovka nakládaná loupaná rajčata nebo pyré, ne protlak
    • 1
      kostka masox
    • cukr
    • cibule
    • 1
      lžička paprika - sladká
    • koření podle chuti
    • voda
    • olivový olej
    • sušená cibule
    • česnek sušený
    • vejce na volská oka

Postup přípravy receptu

1
Rýže: nakrájíme cibuli na menší kousky. Do větší hluboké pánve dáme olivový olej (nešetříme!), rozpálíme, přidáme nakrájenou cibuli a smažíme asi 2 min; než začne cibule zlátnout, přidáme nevařenou rýži.
2
Tu smažíme spolu s cibulkou, dokud není nahnědlá (ne spálená - nutné míchat!). Poté přilejeme 1 sklenici vody, přidáme sůl a asi 2-3 stroužky oloupaného celého česneku a vaříme.
3
Až se voda vyvaří, dolijeme další sklenici a případně přidáme trochu vína. Opět necháme vyvařit a přidáme ještě jednu sklenici vody a dále vaříme. Po vyvaření třetí sklenice vody by rýže měla být měkká.
4
"Tomate frito" se v ČR nedá sehnat již připravené, proto si jej uděláme: v menším hrnci osmahneme na dostatečném množství oliv. oleje jednu na velmi jemno nakrájenou cibuli a přidáme plechovku rajčat, kostku bujónu, koření a vše rozvaříme. Podle potřeby přilejeme vodu, osladíme a dochutíme.
5
Připravíme volská oka - asi 1 na osobu.
6
Podáváme tak, že rýži na talíři přelijeme dostatečným množstvím rajčatové omáčky (tomate frito) a navrch dáme volské oko.
7
Vynikající jídlo se kterým se často setkáte ve Španělsku. Vhodné pro vegetariány.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Los Calamares con arroz

Los Calamares con arroz

Rýže se zeleninou a slaninou

Rýže se zeleninou a slaninou

Smažená rýže s houbami marinovanými v sojové omáčce s tuňákem

Smažená rýže s houbami marinovanými v…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Pajuce | 13. 5. 2015 15:14

    Musím říct, že tomate frito mi v české kuchyni hodně schází :-( dá se použít na tolik způsobů a bohužel z českých ingrediencí se nedá nikdy dosáhnout takové chuti jako u pravého tomate frito.....

  • greenhead | 6. 3. 2011 19:52

    Excelentní, moc lidí nechápalo jak se dá takhle chutně smíchat rýže s vajíčkem. Vřele všem doporučuji.

  • Edita Obrdlíková | 19. 3. 2009 12:37

    Hledala jsem jen zpusob jak dobre uvarit ryzi, takze jsem nevyzkousela cely recept... I tak musim pochvalit, ryze nemela chybu!Priste to zkusim cele :-)

  • Jozef T. | 10. 4. 2008 00:50

    P. Hanka, keby ste tu zili takú dobu, ako ja, tak urcite by Vám bol aspon niekto povedal, ze doma sa to robí ako na Kube, kým v restauráciách pokial mozno najjednoduchsie (a najlacnejsie..). Je tu relatívne hodne Kubáncov a kubánskych restaurácií a vsetci Vám to potvrdia.

  • Hanka | 9. 4. 2008 13:14

    o bananu jsem slysela, ale ve Spanelsku jsem to teda s bananem nikdy nevidela, ani v restauracich ani doma

  • Jozef T. | 8. 4. 2008 00:25

    "Arroz a la cubana" okrem spomínaných ingrediencíí obsahuje hlavne banán - to je to, cím sa tento recept lísi od rôznych "európskych" receptov - kontrast neutrálnej ryze, rajcinovej omácky a sladkého banánu. Banán je mierne "frito" na oleji (pozor, nie v oleji!). V Spanielsku sa skutocne casto objavuje v restauráciách podávajúcich obedové menu a bez banánu. V domácnostiach sa ale pripravuje tak, ako na Kube - s banánom. Co sa týka prípravy "Tomate frito", tak dnes este existujú domácnosti, ktoré ho pripravujú doma, hoci kazdý obchod predáva niekolko rôznych znaciek. Lísia sa hlavne cutou pouzitých rajcín a obsahom soli (väcsina má minimálne, alebo len velmi málo soli!). Výsledok je kompletne rozmixovaná a precedená omácka. Základ je rajcina a tak mnozstvo oleja je minimálne (presne naopak, ako sa uvádza v horeuvedenom recepte). Mnozstvo cibule a cesnaku sa lísi podla výrobcu, v omácke ho neobjavíte.

  • Hanka | 3. 4. 2008 18:58

    když sem byla jako aupair ve španělsku, dávali sme do tý omáčky s tou cibulí zároveň taky najemno nakrájenou papriku. ale normálně ji lidi kupujou už hotovou,to se ale tady nedá-..ale fakt je to bezvadný jídlo

  • Petule B. | 2. 4. 2008 21:51

    Dnes jsem to udelala k obedu. Ryze byla skvela, budu ji v teto uprave pouzivat i k jinym jidlum :o)) a omacka taktez! Pouzila jsem rajcata v plechovce a take jsem k nim pridala malou cuketu co mi uz brecela v lednici. Asi to nebylo originalni, ale nemelo to chybu. Ryzi jsem mela jen ve varnych saccich, tak jsem ji z nich pekne vysypala do panve a nevadilo, recept chvalim :o))

  • xy | 2. 4. 2008 18:03

    Asi by se to dalo nahradit. Ale tomate frito ma trochu jinou chut,znalci spanleske kuchyne budou vedet.Je to skoro jako nase rajska omacka,tu ale kazdy dela stejne taky jinak. Bohuzel se k nam jeste tato vymozenost nedostala,co se ale da koupit sou ruzne druhy loupanych a ctvrcenych rajcat v plechovce a s nima se to da,doporucuju i do dalsich jidel. Obrazkovy navod viz zde: http://www.cocinaconchico.com/cocina/tomate%20frito/tomate%20frito.html

  • XY | 2. 4. 2008 17:50

    Ryzi neproplachuji, vetsinou zalezi na typu,ale myslim,ze to neni nutne...

  • lenka | 2. 4. 2008 11:54

    Ještě si myslím, že "tomate frito" by se úspěšně mohlo nahradit jakoukoliv hotovou omáčkou ke špagetám a těch je i u nás velký výběr. To pro někoho, kdo by si chtěl ušetřit práci...

  • Lenka | 31. 3. 2008 11:23

    Má se ta rýže předem propláchnout?

  • Evelyn Ciprová | 30. 3. 2008 22:13

    Celé mě to zaujalo, ale hlavně tomate frito. Varné sáčky jsem sice nikdy nepoužívala, ale rýži jsem vařila jinak a takto poslední dobo vařím rizoto, stejně jako moje dcera, a obě jsme se shodli, že je to nejlepší způsob. Tohle určitě vyzkouším.Děkuji za recept

  • Jana Novotná | 30. 3. 2008 13:27

    Můžu jedině doporučit. Od té doby co znám tento středomořský způsob vaření rýže (nejdřív osmahnout,pak postupně přilívat vodu nebo vývar), tak už rýžu ani jinak nedělám. Arivederči,varné sáčky!:-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Rýže
Pokrmy Z rýže Oběd Večeře Vaření Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé víno Česnek Česnek sušený Cibule Cukr Koření Masox Nakládaná loupaná rajčata Olivový olej Paprika - sladká Rýže Sušená cibule Vejce Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Hrníčkový ovocný koláč

Hrníčkový ovocný koláč

Maso na houbách babičky Aničky

Maso na houbách babičky Aničky

Indické rybí kari

Indické rybí kari

Celozrnný chléb z domácí pekárny

Celozrnný chléb z domácí pekárny

Nakládané maso

Nakládané maso

Francouzský máslový koláč Chinois

Francouzský máslový koláč Chinois

Špaldové sušenky bez cukru

Špaldové sušenky bez cukru

Dýňové nebo mrkvové šátečky s tvarohem

Dýňové nebo mrkvové šátečky s tvarohem

Grilovaný hermelín s červenou řepou

Grilovaný hermelín s červenou řepou

Doporučujeme

20 minut
Kuřecí piccata

Kuřecí piccata

45 minut
Mini pizzy calzone II.

Mini pizzy calzone II.

45 minut
Jahodová bublanina

Jahodová bublanina

20 minut
Bezový sirup za studena

Bezový sirup za studena

30 minut
Restovaná zelenina se sýrem halloumi

Restovaná zelenina se sýrem halloumi

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

Poslední sledované recepty

383
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
195
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
146
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…
112
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…
99
Krémová polévka z řapíkatého celeru
Krémová polévka z…

Zajímavé články

Sýr halloumi: Vychutnejte si tuhle famózní pochoutku nejen na grilu
Sýr halloumi: Vychutnejte si tuhle famózní…
Nejlepší domácí trhané maso: Naučte se mistrovské recepty a staňte se hvězdou kuchyně
Nejlepší domácí trhané maso: Naučte se mistrovské…
Jedlé květy povznesou každý pokrm. Nechte se okouzlit naší galerií
Jedlé květy povznesou každý pokrm. Nechte se…
6 druhů ovoce a zeleniny, které byste neměli loupat
6 druhů ovoce a zeleniny, které byste neměli…
16 českých receptů, které by měla umět každá žena, než se vdá
16 českých receptů, které by měla umět každá žena…
AHA.cz Brzo nebudu... Sobota o konci života

Brzo nebudu... Sobota o konci života

Mimibazar Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Dáma.cz Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Blesk pro ženy Hydratační mlhy a vody ve spreji: Proč je během léta rozhodně potřebujete?

Hydratační mlhy a vody ve spreji: Proč je během léta rozhodně potřebujete?

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Charitativní aukce Blesku na pomoc opuštěným zvířatům PŘIHOĎTE TLAPKÁM: Získejte »žezlo« královny Gábiny!

Charitativní aukce Blesku na pomoc opuštěným zvířatům PŘIHOĎTE TLAPKÁM: Získejte »žezlo« královny Gábiny!

SportRevue.cz Památné duo Poulíček a Tittelbach. Připomeňte si jejich 13 nejlepších hlášek

Památné duo Poulíček a Tittelbach. Připomeňte si jejich 13 nejlepších hlášek

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy Zdá se vám často o sexu? Víme, co to znamená

Zdá se vám často o sexu? Víme, co to znamená

  • Recepty.cz
  • Arroz a la cubana (Rýže po kubánsku)
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact