• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Arroz a la cubana (Rýže po kubánsku)
Napište svůj komentář k receptu

Arroz a la cubana (Rýže po kubánsku)

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Arroz a la cubana (Rýže po kubánsku)
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Na rýži
    • 2
      sklenice rýže nejlépe kulatozrnná
    • 1
      ks cibule
    • olivový olej
    • bílé víno nebo vinný ocet
    • česnek
  • Tomate frito
    • 1
      plechovka nakládaná loupaná rajčata nebo pyré, ne protlak
    • 1
      kostka masox
    • cukr
    • cibule
    • 1
      lžička paprika - sladká
    • koření podle chuti
    • voda
    • olivový olej
    • sušená cibule
    • česnek sušený
    • vejce na volská oka

Postup přípravy receptu

1
Rýže: nakrájíme cibuli na menší kousky. Do větší hluboké pánve dáme olivový olej (nešetříme!), rozpálíme, přidáme nakrájenou cibuli a smažíme asi 2 min; než začne cibule zlátnout, přidáme nevařenou rýži.
2
Tu smažíme spolu s cibulkou, dokud není nahnědlá (ne spálená - nutné míchat!). Poté přilejeme 1 sklenici vody, přidáme sůl a asi 2-3 stroužky oloupaného celého česneku a vaříme.
3
Až se voda vyvaří, dolijeme další sklenici a případně přidáme trochu vína. Opět necháme vyvařit a přidáme ještě jednu sklenici vody a dále vaříme. Po vyvaření třetí sklenice vody by rýže měla být měkká.
4
"Tomate frito" se v ČR nedá sehnat již připravené, proto si jej uděláme: v menším hrnci osmahneme na dostatečném množství oliv. oleje jednu na velmi jemno nakrájenou cibuli a přidáme plechovku rajčat, kostku bujónu, koření a vše rozvaříme. Podle potřeby přilejeme vodu, osladíme a dochutíme.
5
Připravíme volská oka - asi 1 na osobu.
6
Podáváme tak, že rýži na talíři přelijeme dostatečným množstvím rajčatové omáčky (tomate frito) a navrch dáme volské oko.
7
Vynikající jídlo se kterým se často setkáte ve Španělsku. Vhodné pro vegetariány.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Los Calamares con arroz

Los Calamares con arroz

Mátová rýže

Mátová rýže

Rýže se zeleninou a slaninou

Rýže se zeleninou a slaninou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Pajuce | 13. 5. 2015 15:14

    Musím říct, že tomate frito mi v české kuchyni hodně schází :-( dá se použít na tolik způsobů a bohužel z českých ingrediencí se nedá nikdy dosáhnout takové chuti jako u pravého tomate frito.....

  • greenhead | 6. 3. 2011 19:52

    Excelentní, moc lidí nechápalo jak se dá takhle chutně smíchat rýže s vajíčkem. Vřele všem doporučuji.

  • Edita Obrdlíková | 19. 3. 2009 12:37

    Hledala jsem jen zpusob jak dobre uvarit ryzi, takze jsem nevyzkousela cely recept... I tak musim pochvalit, ryze nemela chybu!Priste to zkusim cele :-)

  • Jozef T. | 10. 4. 2008 00:50

    P. Hanka, keby ste tu zili takú dobu, ako ja, tak urcite by Vám bol aspon niekto povedal, ze doma sa to robí ako na Kube, kým v restauráciách pokial mozno najjednoduchsie (a najlacnejsie..). Je tu relatívne hodne Kubáncov a kubánskych restaurácií a vsetci Vám to potvrdia.

  • Hanka | 9. 4. 2008 13:14

    o bananu jsem slysela, ale ve Spanelsku jsem to teda s bananem nikdy nevidela, ani v restauracich ani doma

  • Jozef T. | 8. 4. 2008 00:25

    "Arroz a la cubana" okrem spomínaných ingrediencíí obsahuje hlavne banán - to je to, cím sa tento recept lísi od rôznych "európskych" receptov - kontrast neutrálnej ryze, rajcinovej omácky a sladkého banánu. Banán je mierne "frito" na oleji (pozor, nie v oleji!). V Spanielsku sa skutocne casto objavuje v restauráciách podávajúcich obedové menu a bez banánu. V domácnostiach sa ale pripravuje tak, ako na Kube - s banánom. Co sa týka prípravy "Tomate frito", tak dnes este existujú domácnosti, ktoré ho pripravujú doma, hoci kazdý obchod predáva niekolko rôznych znaciek. Lísia sa hlavne cutou pouzitých rajcín a obsahom soli (väcsina má minimálne, alebo len velmi málo soli!). Výsledok je kompletne rozmixovaná a precedená omácka. Základ je rajcina a tak mnozstvo oleja je minimálne (presne naopak, ako sa uvádza v horeuvedenom recepte). Mnozstvo cibule a cesnaku sa lísi podla výrobcu, v omácke ho neobjavíte.

  • Hanka | 3. 4. 2008 18:58

    když sem byla jako aupair ve španělsku, dávali sme do tý omáčky s tou cibulí zároveň taky najemno nakrájenou papriku. ale normálně ji lidi kupujou už hotovou,to se ale tady nedá-..ale fakt je to bezvadný jídlo

  • Petule B. | 2. 4. 2008 21:51

    Dnes jsem to udelala k obedu. Ryze byla skvela, budu ji v teto uprave pouzivat i k jinym jidlum :o)) a omacka taktez! Pouzila jsem rajcata v plechovce a take jsem k nim pridala malou cuketu co mi uz brecela v lednici. Asi to nebylo originalni, ale nemelo to chybu. Ryzi jsem mela jen ve varnych saccich, tak jsem ji z nich pekne vysypala do panve a nevadilo, recept chvalim :o))

  • xy | 2. 4. 2008 18:03

    Asi by se to dalo nahradit. Ale tomate frito ma trochu jinou chut,znalci spanleske kuchyne budou vedet.Je to skoro jako nase rajska omacka,tu ale kazdy dela stejne taky jinak. Bohuzel se k nam jeste tato vymozenost nedostala,co se ale da koupit sou ruzne druhy loupanych a ctvrcenych rajcat v plechovce a s nima se to da,doporucuju i do dalsich jidel. Obrazkovy navod viz zde: http://www.cocinaconchico.com/cocina/tomate%20frito/tomate%20frito.html

  • XY | 2. 4. 2008 17:50

    Ryzi neproplachuji, vetsinou zalezi na typu,ale myslim,ze to neni nutne...

  • lenka | 2. 4. 2008 11:54

    Ještě si myslím, že "tomate frito" by se úspěšně mohlo nahradit jakoukoliv hotovou omáčkou ke špagetám a těch je i u nás velký výběr. To pro někoho, kdo by si chtěl ušetřit práci...

  • Lenka | 31. 3. 2008 11:23

    Má se ta rýže předem propláchnout?

  • Evelyn Ciprová | 30. 3. 2008 22:13

    Celé mě to zaujalo, ale hlavně tomate frito. Varné sáčky jsem sice nikdy nepoužívala, ale rýži jsem vařila jinak a takto poslední dobo vařím rizoto, stejně jako moje dcera, a obě jsme se shodli, že je to nejlepší způsob. Tohle určitě vyzkouším.Děkuji za recept

  • Jana Novotná | 30. 3. 2008 13:27

    Můžu jedině doporučit. Od té doby co znám tento středomořský způsob vaření rýže (nejdřív osmahnout,pak postupně přilívat vodu nebo vývar), tak už rýžu ani jinak nedělám. Arivederči,varné sáčky!:-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Rýže
Pokrmy Z rýže Oběd Večeře Vaření Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé víno Česnek Česnek sušený Cibule Cukr Koření Masox Nakládaná loupaná rajčata Olivový olej Paprika - sladká Rýže Sušená cibule Vejce Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zeleninová rýže

Zeleninová rýže

Lahodná lepivá vepřová žebírka

Lahodná lepivá vepřová žebírka

Pomazánka z červené řepy II.

Pomazánka z červené řepy II.

Mleté maso s houbami

Mleté maso s houbami

Koláč inspirován tiramisu

Koláč inspirován tiramisu

Kuřecí roláda s dýní

Kuřecí roláda s dýní

Čokoládový fondán - chocolate fondant

Čokoládový fondán - chocolate fondant

Kapustové karbanátky s uzeným masem a sýrem

Kapustové karbanátky s uzeným masem a…

Sněhové dortíky z hrníčků

Sněhové dortíky z hrníčků

Doporučujeme

40 minut
Španělská bramborová polévka

Španělská bramborová polévka

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

30 minut
Bramborový guláš

Bramborový guláš

45 minut
Houbová omáčka krok za krokem

Houbová omáčka krok za krokem

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

196
Máslové řízky
Máslové řízky
169
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
102
Dýňová tortila
Dýňová tortila
21
Křehký koláč s krémem a hruškami
Křehký koláč s krémem a…
20
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…

Zajímavé články

Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z Rokycanska mizí z plechu rychlostí blesku
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z…
Volské oko podle Alberta Einsteina: Dával si ho k snídani, ovšem s jednou dost neobvyklou přísadou
Volské oko podle Alberta Einsteina: Dával si ho k…
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si sejkory, vošouchy nebo klouzáky
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si…
Česká superpotravina kysané zelí: Proč jíst denně alespoň lžíci a jak si ho udělat chutnější?
Česká superpotravina kysané zelí: Proč jíst denně…
Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x jinak
Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x…
AHA.cz Těžké chvíle Miroslava Etzlera: Děkujeme za všechnu lásku, loučí se

Těžké chvíle Miroslava Etzlera: Děkujeme za všechnu lásku, loučí se

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Blesk pro ženy Úpletové šaty: Takhle budou slušet boubelkám i zralým ženám!

Úpletové šaty: Takhle budou slušet boubelkám i zralým ženám!

Ženy.cz Zimní dovolená na Katschbergu – rakouský ráj na dosah z Česka

Zimní dovolená na Katschbergu – rakouský ráj na dosah z Česka

Blesk.cz Tereza Ramba na premiéře: Zapomněla šaty i podprsenku!

Tereza Ramba na premiéře: Zapomněla šaty i podprsenku!

SportRevue.cz 45 let? Žádný věk! Nejslavnější fotbalová manželka světa je stále šik

45 let? Žádný věk! Nejslavnější fotbalová manželka světa je stále šik

Maminka.cz Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. 'Každý měsíc kupuji nové boty,' říká maminka

Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. 'Každý měsíc kupuji nové boty,' říká maminka

Blesk Horoskopy Nový díl Eroskopu: Hrátky s kovbojem! Koho čeká sexuální rodeo?

Nový díl Eroskopu: Hrátky s kovbojem! Koho čeká sexuální rodeo?

  • Recepty.cz
  • Arroz a la cubana (Rýže po kubánsku)
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact