• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Arménský štrůdl
Napište svůj komentář k receptu

Arménský štrůdl

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Arménský štrůdl
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • listové těsto
    • 1
      hrnek hladká mouka
    • 0,75
      hrnek cukr Mletý
    • 0,50
      hrnek rostlinný olej
    • 1
      ks zakysaná smetana
    • ořechy Sekané
    • rozinky
    • kandované ovoce či arašídy

Postup přípravy receptu

1
Listové těsto rozdělíme na 2 poloviny, každou polovinu rozválíme na pomoučeném vále do obdelníku (asi 30x20 cm), potřeme náplní (smíchaná mouka s cukrem, olejem a smetanou - nemusíte se bát špatné hustoty) na ni nasypeme oříšky, rozinky, různé sušené ovoce.
2
Důkladně štrůdl zabalíme, aby nám při pečení nevytekl, přeneseme na plech a pečeme dle potřeby. Je to výborný neobvyklý moučník, který vám určitě zachutná.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Slaný veganský štrůdl

Slaný veganský štrůdl

Štrúdl z domácího těsta

Štrúdl z domácího těsta

Jablečný závin (štrúdl)

Jablečný závin (štrúdl)

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Markéta Sýkorová | 8. 3. 2010 21:37

    Je mi líto, ale nás tento recept zklamal, moučník nám nechutnal a opravdu jsem ho dělala přesně dle receptu, ale záleží na vkusu strávníků:)

  • Dede . | 7. 2. 2008 19:41

    Výborné a rýchle po tej nápni som posypala sekané orechy, plátky mandlí a zmes sušeného ovocia ktoré som nechala pár minút v horúcej vode.Určite sa nepieklo naposledy.

  • jana m | 10. 12. 2007 16:05

    Je vynikajúci.Zjedený bol behom chvíľky.

  • Klára Klinská | 10. 11. 2007 09:38

    je velmi dobrý......a všichni chtějí recept:-)

  • Jana Remková | 12. 9. 2007 13:43

    Tak tedy chválím,je to moc dobré a ani nevadil ten moučkový cukr.Dávám za 1 Jana R.

  • Aňa Valčíková | 4. 9. 2007 13:18

    ještě autorská poznámka:omylem jsem uvedla do surovin mletý cukr, správně má být PÍSKOVÝ (jemný krystal)!Tak doufám, že u těch, kdo recept zkoušeli, neměl cukr špatný vliv na výsledné dobrotě :)

  • Lenka | 3. 9. 2007 12:06

    Pekla jsem ho v neděli a je opravdu dobrý a přitom to není pracné. Doporučuji.

  • Jana Remková | 29. 8. 2007 17:46

    No,tak to tedy zkusíme a pak se vrátíme to ohodnotit.Co můžu zkazit,že? Jana

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Dopolední svačina Svačina Pozdní večeře Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Hladká mouka Kandované ovoce Listové těsto Ořechy Rostlinný olej Rozinky Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zelné závitky s mletým masem

Zelné závitky s mletým masem

Sladké pirohy

Sladké pirohy

Nafouklá jablíčková dobrota

Nafouklá jablíčková dobrota

Blesková roláda s pudinkem

Blesková roláda s pudinkem

Slaný koláč se špenátem a kozím sýrem

Slaný koláč se špenátem a kozím sýrem

Vídeňská cibulka

Vídeňská cibulka

Salát z čínského nebo pekingského zelí s ananasem

Salát z čínského nebo pekingského…

Dušené maso (nejen) na špeku s dušenou mrkví

Dušené maso (nejen) na špeku s…

Pomazánka z červené řepy I.

Pomazánka z červené řepy I.

Doporučujeme

90 minut
Segedínský guláš - F.O.O.D.

Segedínský guláš - F.O.O.D.

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

64
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
49
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
48
Koprová omáčka v netradičním pojetí
Koprová omáčka v…
48
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
42
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý těstovinový…

Zajímavé články

Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s drobenkou, tvarohové řezy s jahodami a rychlý banánový koláč
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s…
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho připravit, aby byl dokonalý
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho…
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v čem je lepší než ta klasická?
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v…
AHA.cz Nejtěžší období Adamczykové: Pomoc od Markovy rodiny nutná!

Nejtěžší období Adamczykové: Pomoc od Markovy rodiny nutná!

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Blesk pro ženy Náročné období v práci? 5 tipů, jak ho přežít a nevyhořet

Náročné období v práci? 5 tipů, jak ho přežít a nevyhořet

Ženy.cz Rozmazlujte svoje oči: Tipy pro 30, 40 i nad 60 let

Rozmazlujte svoje oči: Tipy pro 30, 40 i nad 60 let

Blesk.cz Poprvé od porodu ve společnosti: Lela Vémola to roztočila v casinu!

Poprvé od porodu ve společnosti: Lela Vémola to roztočila v casinu!

SportRevue.cz FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz Šílené dětské nápady: Podívejte se na 20 situací, které se mohou stát jen dětem. A rodiče se buď smějí, nebo pláčou!

Šílené dětské nápady: Podívejte se na 20 situací, které se mohou stát jen dětem. A rodiče se buď smějí, nebo pláčou!

Blesk Horoskopy Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

  • Recepty.cz
  • Arménský štrůdl
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact