• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Arménský štrůdl
Napište svůj komentář k receptu

Arménský štrůdl

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Arménský štrůdl
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • listové těsto
    • 1
      hrnek hladká mouka
    • 0,75
      hrnek cukr Mletý
    • 0,50
      hrnek rostlinný olej
    • 1
      ks zakysaná smetana
    • ořechy Sekané
    • rozinky
    • kandované ovoce či arašídy

Postup přípravy receptu

1
Listové těsto rozdělíme na 2 poloviny, každou polovinu rozválíme na pomoučeném vále do obdelníku (asi 30x20 cm), potřeme náplní (smíchaná mouka s cukrem, olejem a smetanou - nemusíte se bát špatné hustoty) na ni nasypeme oříšky, rozinky, různé sušené ovoce.
2
Důkladně štrůdl zabalíme, aby nám při pečení nevytekl, přeneseme na plech a pečeme dle potřeby. Je to výborný neobvyklý moučník, který vám určitě zachutná.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Slaný veganský štrůdl

Slaný veganský štrůdl

Štrúdl z domácího těsta

Štrúdl z domácího těsta

Jablečný závin (štrúdl)

Jablečný závin (štrúdl)

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Markéta Sýkorová | 8. 3. 2010 21:37

    Je mi líto, ale nás tento recept zklamal, moučník nám nechutnal a opravdu jsem ho dělala přesně dle receptu, ale záleží na vkusu strávníků:)

  • Dede . | 7. 2. 2008 19:41

    Výborné a rýchle po tej nápni som posypala sekané orechy, plátky mandlí a zmes sušeného ovocia ktoré som nechala pár minút v horúcej vode.Určite sa nepieklo naposledy.

  • jana m | 10. 12. 2007 16:05

    Je vynikajúci.Zjedený bol behom chvíľky.

  • Klára Klinská | 10. 11. 2007 09:38

    je velmi dobrý......a všichni chtějí recept:-)

  • Jana Remková | 12. 9. 2007 13:43

    Tak tedy chválím,je to moc dobré a ani nevadil ten moučkový cukr.Dávám za 1 Jana R.

  • Aňa Valčíková | 4. 9. 2007 13:18

    ještě autorská poznámka:omylem jsem uvedla do surovin mletý cukr, správně má být PÍSKOVÝ (jemný krystal)!Tak doufám, že u těch, kdo recept zkoušeli, neměl cukr špatný vliv na výsledné dobrotě :)

  • Lenka | 3. 9. 2007 12:06

    Pekla jsem ho v neděli a je opravdu dobrý a přitom to není pracné. Doporučuji.

  • Jana Remková | 29. 8. 2007 17:46

    No,tak to tedy zkusíme a pak se vrátíme to ohodnotit.Co můžu zkazit,že? Jana

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Dopolední svačina Svačina Pozdní večeře Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Hladká mouka Kandované ovoce Listové těsto Ořechy Rostlinný olej Rozinky Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Plněné krůtí stehno

Plněné krůtí stehno

Vajíčková pomazánka

Vajíčková pomazánka

Zapečená růžičková kapusta podle hraběte Kinského

Zapečená růžičková kapusta podle…

Játrová paštika IV.

Játrová paštika IV.

Pečený amur se žampiony a cibulí

Pečený amur se žampiony a cibulí

Perník z domácí pekárny II.

Perník z domácí pekárny II.

Penne s čerstvým špenátem a kuřecím masem

Penne s čerstvým špenátem a kuřecím…

Celerové karbanátky (sekaná)

Celerové karbanátky (sekaná)

Avokádová pomazánka na toasty

Avokádová pomazánka na toasty

Doporučujeme

20 minut
Salát s quinoou a sýrem halloumi

Salát s quinoou a sýrem halloumi

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

150 minut
Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s hovězím masem

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Poslední sledované recepty

50
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
49
Virgin Mojito (nealko)
Virgin Mojito (nealko)
31
Tvarohové řezy s mákem
Tvarohové řezy s mákem
27
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.
Jahodové tiramisu podle…
24
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…

Zajímavé články

Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí nutriční terapeutka Lada Nosková
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí…
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník: Vsaďte na jednoduchý třešňový kompot!
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník:…
Marinády na gril 7x jinak: Využijete je na žebra, kuře, ryby i steak
Marinády na gril 7x jinak: Využijete je na žebra,…
Dokonalý steak na grilu krok za krokem: Praktický návod, jak ho vybrat, opéct i ochutit
Dokonalý steak na grilu krok za krokem: Praktický…
Velký jahodový speciál: Vše, co potřebujete vědět, od samosběru až po dokonalou bublaninu nebo džem
Velký jahodový speciál: Vše, co potřebujete vědět…
AHA.cz Další trápení Haliny Pawlowské: Může si za to bohužel sama

Další trápení Haliny Pawlowské: Může si za to bohužel sama

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Udělat si dobře můžete i bez partnera: Čím nahradit sex, když jste single?

Udělat si dobře můžete i bez partnera: Čím nahradit sex, když jste single?

Blesk pro ženy Módní peklo: Režisérka Eva Toulová nepřestává šokovat svými bizarními modely

Módní peklo: Režisérka Eva Toulová nepřestává šokovat svými bizarními modely

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Michael Douglas se vrací do Varů: Zákulisí slavné fotky u Gotta! A co měl s Ivanou?

Michael Douglas se vrací do Varů: Zákulisí slavné fotky u Gotta! A co měl s Ivanou?

SportRevue.cz FOTO: Kateřina Elhotová a 30 dalších nejhezčích (ex)basketbalistek na světě

FOTO: Kateřina Elhotová a 30 dalších nejhezčích (ex)basketbalistek na světě

Maminka.cz Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Blesk Horoskopy Prokletý pátek třináctého: Proč z něj máme strach a přináší opravdu smůlu?

Prokletý pátek třináctého: Proč z něj máme strach a přináší opravdu smůlu?

  • Recepty.cz
  • Arménský štrůdl
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact