• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Arménský medovník
Napište svůj komentář k receptu

Arménský medovník

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
1.0
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Arménský medovník
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • krém plechovka slazeného kondenz.mléka,kterou je třeba předem celou,neotevřenou mírně vařit 2 hodiny ve v
    • těsto 100g másla,hrnek krystalového cukru,2-3 lžíce medu podle chuti.4 vejce,2 lžičky jedlé sody,hladká mo

Postup přípravy receptu

1
Postup přípravy: 100 g másla necháme rozpustit na pánvi a přidáme 2 lžíce medu. Do misky rozklepneme čtyři vejce, přidáme 2 lžičky jedlé sody, a smícháme na pánvi s rozehřátým máslem a medem. Stále mícháme, dokud hmota nezhoustne a trochu nezbělá, zároveň dáváme pozor, aby se nám nevytvořily hrudky. Pokud se hrudky vytvoří, musíme je odstranit. Hmotu pak necháme 10-15 minut vychladnout, ale stále mícháme, aby se nevytvořily hrudky! Poté přidáme hladkou mouku dle potřeby tak, aby se těsto nelepilo, ale dalo se válet válečkem na velmi tenké placky o velikosti plechu na pečení. Placky se válí na pečícím papíře namazaném máslem a s tímto papírem se dají péct. Na celý dort je třeba udělat celkem 4 placky. Pečou se v troubě vyhřáté na maximum, cca 250 °C, krátce - přibližně 2 minuty a před dalším použitím musí vychladnout.
2
Dále je třeba vyrobit krém, kterým se budou placky slepovat. Celá neotevřená plechovka slazeného kondenzovaného mléka se mírně vaří ponořená 2 hodiny v hrnci s vodou, mléko tím lehce zkaramelizuje. Pak se nechá vychladnout. Do šlehací mísy vložíme celé máslo v pokojové teplotě, přidáme 200 g krystalového cukru, vanilkový cukr, vlijeme lehce zkaramelizované mléko a šlehačem vyšleháme na hustý krém. Krém necháme zchladit alespoň 10 min v mrazáku nebo v lednici.
3
Poté jej postupně mažeme na vychladlé placky. Každou namazanou vrstvu posypeme mletými ořechy. Vznikne dort, který bude mít 4 vrstvy střídajících se placek s krémem. Nyní seřízneme dort do určitého tvaru (většinou do tvaru obdélníku). Odříznuté okraje rozválíme válečkem a vzniklou drtí posypeme spolu s mletými ořechy vrstvu krému na poslední, horní placce.
4
Jed důležité nechat odstát medovník min. 4 dny, pak je těsto není vůbec tvrdé, od kupované marlenky z restauraci se chuťově moc neliší....fakt delikatesa
5
Medovník už peču nějaký ten pátek :-)) a s úspěchem,a tak si dovolím radu:-místo hl.mouky použijte tmavou mouku chlebovou žitnou (420g)-když budete mazat placky krémem,otočte je a mažte na stranu,která byla na pečícím papíře-až posypete vrchní placku rozdrcenými okraji,ozdobte "stříkanci" z čokoládové polevy.Mému okolí chutná a jsou návštěvy a známí,kteří se vyloženě těší,až jim ho upeču-takže dle ostatních-skvělý.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Medovník s čokoládou

Medovník s čokoládou

Medovník z Počernic

Medovník z Počernic

Medové řezy alá falešný medovník

Medové řezy alá falešný medovník

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty
Moučníky Dorty Snídaně Svačina Pečení Děti Narozeniny Výjimečný den Oslava Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Krém Těsto
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Mandarinkové řezy

Mandarinkové řezy

Lahodná lepivá vepřová žebírka

Lahodná lepivá vepřová žebírka

Dietní rychlá jakočína

Dietní rychlá jakočína

Cizrnová polévka s řapíkatým celerem

Cizrnová polévka s řapíkatým celerem

Anglická pečeně (Carvery)

Anglická pečeně (Carvery)

Fazolky s kari rýží a masovými nudličkami - rychle a chutně

Fazolky s kari rýží a masovými…

Čevapi

Čevapi

Vepřová panenka s bylinkovým pestem

Vepřová panenka s bylinkovým pestem

Čočková polévka

Čočková polévka

Doporučujeme

90 minut
Husí prsa s nádivkou

Husí prsa s nádivkou

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

300 minut
Pečená husa s kaštanovou nádivkou a červeným zelím

Pečená husa s kaštanovou nádivkou a…

50 minut
Nejlepší bramborové knedlíky

Nejlepší bramborové knedlíky

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

100 minut
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše

Husí stehna, červené zelí a domácí…

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Poslední sledované recepty

29
Dýňový kompot
Dýňový kompot
22
Nejlepší bramborové knedlíky
Nejlepší bramborové…
15
Líčka na zelenině
Líčka na zelenině
11
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše
Husí stehna, červené…
10
Pečený králík- jednoduše a chutně
Pečený králík- jednoduše…

Zajímavé články

Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit zavářku do polévek i základ hlavních jídel
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit…
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské hodování tradiční polévkou s játrovými knedlíčky
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské…
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás zahřejí
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás…
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat trochu jinak
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat…
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka: Upečte si vláčný moučník z rodinné kuchařky
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka:…
AHA.cz Tohle se v seriálu Polabí fakt povedlo: Cibulkovou nahradí Cibulková!

Tohle se v seriálu Polabí fakt povedlo: Cibulkovou nahradí Cibulková!

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Blesk pro ženy Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Ženy.cz „Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

„Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

Blesk.cz Překvapení v Naked Attraction: Návrat sexy Terezy! Koho si vybere?

Překvapení v Naked Attraction: Návrat sexy Terezy! Koho si vybere?

SportRevue.cz Smolaři. 5 legend českého hokeje, které přišly o zlatý turnaj v Naganu

Smolaři. 5 legend českého hokeje, které přišly o zlatý turnaj v Naganu

Maminka.cz Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Blesk Horoskopy Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

  • Recepty.cz
  • Arménský medovník
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact