• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Arménské řezy
Napište svůj komentář k receptu

Arménské řezy

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Arménské řezy
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 3
      balíček listové těsto
    • 3
      ks vejce
    • 100
      g tuk Hera nebo máslo
    • 3
      lžíce med
    • 300
      g vlašské ořechy
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 1
      lžíce bílý jogurt
    • 150
      g cukr může být i více

Postup přípravy receptu

1
Vyválíme 1. balíček listového těsta. Dáme na plech a upečeme. Upečené těsto zatím odložíme. Vyválíme 2. balíček listového těsta a dáme na plech (vždy na plech dávám pečicí papír). Na něj dáme polovinu směsi.
2
Směs: ze 3 bílků ušleháme sníh, přidáme vanilkový cukr a zašleháme 300 g ořechů. Následuje plát, který jsme si na začátku upekli. Na již upečený (prostřední) plát dáme druhou polovinu směsi. Následuje 3. balíček listového těsta, který si vyválíme a položíme na směs. Poslední plát potřeme směsí ze 3 žloutků a 1 lžíce jogurtu nebo kefíru. Před pečením si zlehka nožem nakreslíme čáry, které nám vyznačí budoucí velikost jednotlivých řezů. Doprostřed každého dáme polovinu vlašského oříšku. Dáme péci. Když nám těsto začíná červenat. Nalijeme na těsto směs ze 3 lžic medu a 100 g tuku (obě ingredience jsme předem rozpustili) a dáme dopéci.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Medové řezy s Lučinou a mrkví

Medové řezy s Lučinou a mrkví

Citronové cheesecake řezy s vanilkou

Citronové cheesecake řezy s vanilkou

Aprílové řezy se zakysanou smetanou

Aprílové řezy se zakysanou smetanou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Marta Kropáčová | 18. 7. 2008 16:20

    Tak to nema chybu,VYNIKAJICI.A ze jsem se toho posledni dobou napekla,zkousim nove a nove recepty,dokonce jsem byla v praci pochvalena pani,ktera je Armenka.Orechy muze cela nase rodina,proste velka 1 a jeste podtrzena,diky za recept,Marta

  • Petra Bukovská | 8. 9. 2007 12:29

    Vynikající!!!... taky jsem dala méně cukru a nahoru už jsem ořechy nedávala a je to hrozně dobré. Díky za recept. Dávám 1***.

  • Helena | 20. 8. 2007 12:23

    Takže moučník se podařil a všem moc chutnal. Dala jsem na radu a cukru dala jen 130 g a úplně to stačilo. I tak to bylo dost sladké, ale vynikající!!!!!!!!!!

  • Anonym | 10. 8. 2007 08:36

    Právě hledám, co bych upekla z listového těsta a narazila jsem na tento recept. Vypadá velmi zajímavě, takže vyzkouším a napíšu jak chutnal!

  • Jana D | 3. 6. 2007 15:13

    Tento recept byl super. Všem moc chutnal.

  • Martina Veselá | 27. 6. 2006 20:20

    Já dávám cukru jen 130 g. Ale opravdu záleží, jak moc máte rádi sladké. Většinou u každého nového receptu tak 20 - 30 g cukru ubírám a pro naše chuťové pohárky je to akorát

  • Vera | 27. 6. 2006 19:05

    Cindy 6, mužete napsat presne kolik cukru dát,když ste to delali, aby to nebylo tak sladké?

  • Marcela Novotná | 27. 6. 2006 12:15

    Já na tenhle recept už málem zapoměla. A přitom je opravdu vynikající. Dělala jsem ho už několikrát a vždy se jen zaprášilo

  • Cindy 6 | 26. 6. 2006 19:36

    Prostřední plát jsme si předem upekli. Takže ,dámy, ještě jednou- dáme spodní plát syrový /1.balíček/- náplň- dáme upečený plát /2.balíček/ - náplň - dáme horní plát syrový /3. balíček/ A VŠECHNO POSPOLU PEČEME

  • Anonym | 28. 12. 2005 09:00

    Anndy KV to pochopila naprosto přesně. Předem si upečeme pouze prostřední plát.

  • Martina Veselá | 14. 11. 2005 12:14

    Vyzkoušela jsem a je to moc dobré. Jen v receptu není uvedeno, kam patří 150 g cukru. Dala jsem ho k bílkům. A je to opravdu hodně sladké.

  • Anndy KV | 1. 11. 2005 13:47

    No já to pochopila tak, že akorát to prostřední těsto je upečené... Na plech jeden syrový plát, na to půlku směsy, pak upečený plát, druhou půlku směsy, přikryjeme syrovým plátem, potřeme a ozdobíme. Během pečení polijeme a dopečeme. :-))

  • Libka Šustalová | 1. 11. 2005 10:13

    Tento moučník mi připadá velmi zajímavý, ale bohužel jsem nepochopila postup.

  • Martina Veselá | 31. 10. 2005 16:47

    Nevím, jestli nejsem natrvrdlá, ale nějak jsem nepochopila postup. Dám syrové těsto + směs, upečené těsto + směs, syrové těsto a pak to celé upeču ?Jinak to vypadá moc zajímavě.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Řezy Pečení Výjimečný den Návštěva Arménie Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílý jogurt Cukr Listové těsto Med Tuk Vanilkový cukr Vejce Vlašské ořechy
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Musaka z lilku - Balkán

Musaka z lilku - Balkán

Muffiny z žitné mouky

Muffiny z žitné mouky

Zapečená (nejen) krůtí játra

Zapečená (nejen) krůtí játra

Pečené brambory pod slaninou a nivou

Pečené brambory pod slaninou a nivou

Králík na hořčici II

Králík na hořčici II

Lehký těstovinový salát s tuňákem a cuketou

Lehký těstovinový salát s tuňákem a…

Medové řezy alá falešný medovník

Medové řezy alá falešný medovník

Medovníkové kuličky

Medovníkové kuličky

Vepřové se zelím v minutkové verzi

Vepřové se zelím v minutkové verzi

Doporučujeme

70 minut
Holandský řízek a šťouchané brambory

Holandský řízek a šťouchané brambory

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

50 minut
Rychlý borůvkový koláč

Rychlý borůvkový koláč

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

91
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
47
Jablečný koláč z remosky ala štrůdl
Jablečný koláč z remosky…
34
Bramborový knedlík podle norem
Bramborový knedlík podle…
31
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
30
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem

Zajímavé články

Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí zavařeninu, kompot i čatní
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí…
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept Jiřiny Bohdalové, Laďky Něrgešové nebo Haliny Pawlowské
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept…
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční znojemský lák
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční…
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit, zavařit, a recepty na rybízové koláče a další moučníky
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit,…
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6 chutných receptů
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6…
AHA.cz Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Blesk pro ženy Jeden z posledních večírků ve Varech: Kdo odhalil víc, než bylo třeba?

Jeden z posledních večírků ve Varech: Kdo odhalil víc, než bylo třeba?

Ženy.cz Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Blesk.cz ONLINE: Karlovy Vary se po týdnu loučí! Hvězdy na červeném koberci a velká sláva

ONLINE: Karlovy Vary se po týdnu loučí! Hvězdy na červeném koberci a velká sláva

SportRevue.cz FOTO: Paulina Gretzky – sexy blondýna, která kdysi dráždila (nejen) golfistky

FOTO: Paulina Gretzky – sexy blondýna, která kdysi dráždila (nejen) golfistky

Maminka.cz GALERIE: Když se dítě narodí v plodovém vaku, je to zázrak! Kterým slavným maminkám se to poštěstilo? A jak to vypadá?

GALERIE: Když se dítě narodí v plodovém vaku, je to zázrak! Kterým slavným maminkám se to poštěstilo? A jak to vypadá?

Blesk Horoskopy Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

  • Recepty.cz
  • Arménské řezy
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact