• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Arménské řezy
Napište svůj komentář k receptu

Arménské řezy

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Arménské řezy
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 3
      balíček listové těsto
    • 3
      ks vejce
    • 100
      g tuk Hera nebo máslo
    • 3
      lžíce med
    • 300
      g vlašské ořechy
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 1
      lžíce bílý jogurt
    • 150
      g cukr může být i více

Postup přípravy receptu

1
Vyválíme 1. balíček listového těsta. Dáme na plech a upečeme. Upečené těsto zatím odložíme. Vyválíme 2. balíček listového těsta a dáme na plech (vždy na plech dávám pečicí papír). Na něj dáme polovinu směsi.
2
Směs: ze 3 bílků ušleháme sníh, přidáme vanilkový cukr a zašleháme 300 g ořechů. Následuje plát, který jsme si na začátku upekli. Na již upečený (prostřední) plát dáme druhou polovinu směsi. Následuje 3. balíček listového těsta, který si vyválíme a položíme na směs. Poslední plát potřeme směsí ze 3 žloutků a 1 lžíce jogurtu nebo kefíru. Před pečením si zlehka nožem nakreslíme čáry, které nám vyznačí budoucí velikost jednotlivých řezů. Doprostřed každého dáme polovinu vlašského oříšku. Dáme péci. Když nám těsto začíná červenat. Nalijeme na těsto směs ze 3 lžic medu a 100 g tuku (obě ingredience jsme předem rozpustili) a dáme dopéci.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pudinkové řezy

Pudinkové řezy

Lehké piškotové řezy

Lehké piškotové řezy

Balkánské řezy II.

Balkánské řezy II.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Marta Kropáčová | 18. 7. 2008 16:20

    Tak to nema chybu,VYNIKAJICI.A ze jsem se toho posledni dobou napekla,zkousim nove a nove recepty,dokonce jsem byla v praci pochvalena pani,ktera je Armenka.Orechy muze cela nase rodina,proste velka 1 a jeste podtrzena,diky za recept,Marta

  • Petra Bukovská | 8. 9. 2007 12:29

    Vynikající!!!... taky jsem dala méně cukru a nahoru už jsem ořechy nedávala a je to hrozně dobré. Díky za recept. Dávám 1***.

  • Helena | 20. 8. 2007 12:23

    Takže moučník se podařil a všem moc chutnal. Dala jsem na radu a cukru dala jen 130 g a úplně to stačilo. I tak to bylo dost sladké, ale vynikající!!!!!!!!!!

  • Anonym | 10. 8. 2007 08:36

    Právě hledám, co bych upekla z listového těsta a narazila jsem na tento recept. Vypadá velmi zajímavě, takže vyzkouším a napíšu jak chutnal!

  • Jana D | 3. 6. 2007 15:13

    Tento recept byl super. Všem moc chutnal.

  • Martina Veselá | 27. 6. 2006 20:20

    Já dávám cukru jen 130 g. Ale opravdu záleží, jak moc máte rádi sladké. Většinou u každého nového receptu tak 20 - 30 g cukru ubírám a pro naše chuťové pohárky je to akorát

  • Vera | 27. 6. 2006 19:05

    Cindy 6, mužete napsat presne kolik cukru dát,když ste to delali, aby to nebylo tak sladké?

  • Marcela Novotná | 27. 6. 2006 12:15

    Já na tenhle recept už málem zapoměla. A přitom je opravdu vynikající. Dělala jsem ho už několikrát a vždy se jen zaprášilo

  • Cindy 6 | 26. 6. 2006 19:36

    Prostřední plát jsme si předem upekli. Takže ,dámy, ještě jednou- dáme spodní plát syrový /1.balíček/- náplň- dáme upečený plát /2.balíček/ - náplň - dáme horní plát syrový /3. balíček/ A VŠECHNO POSPOLU PEČEME

  • Anonym | 28. 12. 2005 09:00

    Anndy KV to pochopila naprosto přesně. Předem si upečeme pouze prostřední plát.

  • Martina Veselá | 14. 11. 2005 12:14

    Vyzkoušela jsem a je to moc dobré. Jen v receptu není uvedeno, kam patří 150 g cukru. Dala jsem ho k bílkům. A je to opravdu hodně sladké.

  • Anndy KV | 1. 11. 2005 13:47

    No já to pochopila tak, že akorát to prostřední těsto je upečené... Na plech jeden syrový plát, na to půlku směsy, pak upečený plát, druhou půlku směsy, přikryjeme syrovým plátem, potřeme a ozdobíme. Během pečení polijeme a dopečeme. :-))

  • Libka Šustalová | 1. 11. 2005 10:13

    Tento moučník mi připadá velmi zajímavý, ale bohužel jsem nepochopila postup.

  • Martina Veselá | 31. 10. 2005 16:47

    Nevím, jestli nejsem natrvrdlá, ale nějak jsem nepochopila postup. Dám syrové těsto + směs, upečené těsto + směs, syrové těsto a pak to celé upeču ?Jinak to vypadá moc zajímavě.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Řezy Pečení Výjimečný den Návštěva Arménie Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílý jogurt Cukr Listové těsto Med Tuk Vanilkový cukr Vejce Vlašské ořechy
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Koláč s kokosem a šlehačkou

Koláč s kokosem a šlehačkou

Rybízový linecký koláč

Rybízový linecký koláč

Guláš bez masa

Guláš bez masa

Feferonový salát

Feferonový salát

Mrkvový salát

Mrkvový salát

Rychlá kávová zrna

Rychlá kávová zrna

Zapékaná kuřecí prsa s ananasem a oregánem

Zapékaná kuřecí prsa s ananasem a…

Květáková (brokolicová) rýže

Květáková (brokolicová) rýže

Pařížské řezy ....Danča

Pařížské řezy ....Danča

Doporučujeme

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

45 minut
Meruňkový kompot

Meruňkový kompot

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

60 minut
Rybízová bábovka

Rybízová bábovka

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

167
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
92
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem
Těstoviny se smetanovou…
74
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou
Grilovaná zelenina s…
43
Francouzský dresing
Francouzský dresing
26
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…

Zajímavé články

Nepotřebujeme ji, ale chceme! Růžová kabelka na bagety baví Instagram
Nepotřebujeme ji, ale chceme! Růžová kabelka na…
Nakládané okurky podle hvězd: Zkuste recept Evy Pilarové nebo Jiřiny Šejbalové
Nakládané okurky podle hvězd: Zkuste recept Evy…
9 superpotravin pro ženy 50+: Jezte je pravidelně a vaše tělo vám poděkuje
9 superpotravin pro ženy 50+: Jezte je pravidelně…
Vařte jako babička! 10 nejlepších letních jídel, která vám připomenou prázdniny na venkově
Vařte jako babička! 10 nejlepších letních jídel,…
Od pondělí do pátku: 5 nejlepších pomazánek, které oceníte nejen o letních prázdninách
Od pondělí do pátku: 5 nejlepších pomazánek,…
AHA.cz Nemluvná Bydžovská se odvázala: Otevřeně o chlastu a sexu

Nemluvná Bydžovská se odvázala: Otevřeně o chlastu a sexu

Mimibazar Řecko okouzlí každého cestovatele. Nabídne odpočinek, poznání i skvělou kuchyni

Řecko okouzlí každého cestovatele. Nabídne odpočinek, poznání i skvělou kuchyni

Dáma.cz 5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

Blesk pro ženy Nejstylovější denní looky z kolonády: Excelovala Pořízková, Peštová i Pauhofová

Nejstylovější denní looky z kolonády: Excelovala Pořízková, Peštová i Pauhofová

Ženy.cz Večerní sklenka vína: Pohoda, nebo cesta k závislosti?

Večerní sklenka vína: Pohoda, nebo cesta k závislosti?

Blesk.cz Sandeva po návratu z Varů: Nahradila ji hvězda Zlaté labutě! Co za tím vězí?

Sandeva po návratu z Varů: Nahradila ji hvězda Zlaté labutě! Co za tím vězí?

SportRevue.cz FOTO: 24 fotbalových děv, které jsme mohli vidět v roce 2016 na Euru ve Francii

FOTO: 24 fotbalových děv, které jsme mohli vidět v roce 2016 na Euru ve Francii

Maminka.cz Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Blesk Horoskopy Vědma Helen Stanku: Opustit manželku kvůli milence? Nejčastější dotaz k výkladu karet

Vědma Helen Stanku: Opustit manželku kvůli milence? Nejčastější dotaz k výkladu karet

  • Recepty.cz
  • Arménské řezy
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact