• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Arista - vepřová pečeně
Napište svůj komentář k receptu

Arista - vepřová pečeně

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 99
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Arista - vepřová pečeně
Arista - vepřová pečeně
Arista - vepřová pečeně
Arista - vepřová pečeně
Arista - vepřová pečeně
Arista - vepřová pečeně
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 800
      g vepřová pečeně
    • 8
      ks brambory -velké
    • 1
      hrst rozmarýn -čerstvě nasekaný
    • 5
      stroužek česnek
    • červené víno -na podlití
    • olivový olej
    • sůl -hrstka
    • pepř mletý -dle chuti

Postup přípravy receptu

1
Česnek rozmačkáme s větší čátí soli, pepře a rozmarýnu. Do pečeně (bez kosti) uděláme nožem zářezy a česnekovou směsí potřeme jak v zářezech, tak i po celém povrchu. Takto připravenou pečeni zprudka osmahneme ze všech stran na oleji. Brambory oloupeme, pokrájíme na větší kusy, dáme do pekáče, ochutíme solí, pepřem, rozmarýnem, zakápneme olejem a navrch brambor položíme orestovanou pečeni. Na 160°C v předehřáté troubě pečeme přikryté asi hodinu. Pak odkryjeme, zvýšíme teplotu na cca 210°C a dopečeme (10 - 15 minut) dozlatova. Během pečení podléváme vínem, pečeni přeléváme výpekem, aby nebyla vysušená.
2
Hotovou pečeni necháme po vytažení z trouby pár minut odpočinout, pak pokrájíme na tenké plátky a podáváme s pečeným bramborem z pekáčku a vypečenou šťávou.
3
*Specialita z Toskánska*
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vepřová pečeně s kůrčičkou

Vepřová pečeně s kůrčičkou

Vepřová pečeně se špenátem

Vepřová pečeně se špenátem

Vepřová pečeně na rozmarýnu

Vepřová pečeně na rozmarýnu

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Skarpa
    Skarpa | 9. 2. 2017 16:40

    Super, super, supe!! Tento recept je vždy za hvězdu!!

  • Martina | 4. 2. 2017 07:41

    Bylo to skvělé. Pečeně s bramborem mi nedala moc práce a byla úžasná :-*

  • Jeżková | 24. 9. 2016 20:17

    Vynikající. Děkuji za recept.

  • zdenka | 8. 8. 2016 21:24

    :-) :-) to si nechám líbit :-) :-)

  • Magda | 8. 4. 2016 16:41

    Vynikající masíčko <3 nedivím se že to všem tolik chutná.

  • Růžena Toufarová | 12. 7. 2015 20:30

    Vynikající maso i brambor. Děkuji za inspiraci.

  • mcernosek
    mcernosek | 1. 2. 2015 17:39

    Též jsem obrátil poměr pečení se zakrytím a bez tzv 50min se zakrytím a 30min bez. Místo vína jsem použil pivo. Zalil jsem to asi 150ml piva. Jak jsem odkryl pečící mísu, tak jsem tam přidal mraženou kukuřici. Výborný recept

  • appelea | 16. 5. 2014 16:53

    Na pečeni jsem položila ještě pár plátků anglické slaniny, podlila růžovým vínem a nemůžu si vynachválit!!! vynikající a děkuji za recept :)

  • Jára | 4. 8. 2013 23:18

    Má první vepřová pečeně a v této verzi se podařila skvěle. Děkuji!

  • Georg | 30. 7. 2012 07:26

    Včera odzkoušeno s vlastní incvencí (grilovaná zelenina), realizátorka babča. Bylo to výborné! Dávám 1*. :-X

  • Georg | 30. 7. 2012 07:26

    Včera odzkoušeno s vlastní incvencí (grilovaná zelenina), realizátorka babča. Bylo to výborné! Dávám 1*. :-X

  • Káča | 7. 5. 2011 19:34

    moc dobré, pod poklicí jsem pečeni měla déle než bez poklice, doporučuji všem :)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Brambory Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Pokrmy Z brambor Vepřové Oběd Večeře Pečení Smažení Vánoce Velikonoce Narozeniny Výjimečný den Svatba Posvícení Oslava Silvestr Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Červené víno Česnek Olivový olej Pepř mletý Rozmarýn Sůl Vepřová pečeně
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jáhlová polévka s houbami

Jáhlová polévka s houbami

Roláda z esíček

Roláda z esíček

Česneková pomazánka - nejlepší

Česneková pomazánka - nejlepší

Bulharské řezy

Bulharské řezy

Mrkvový dort s mandlemi

Mrkvový dort s mandlemi

Smaženice z jelítka (tmavého prejtu)

Smaženice z jelítka (tmavého prejtu)

Třešňový dort / řez

Třešňový dort / řez

Houbové roštěnky

Houbové roštěnky

Kuřecí kousky s  bulgurem

Kuřecí kousky s bulgurem

Doporučujeme

30 minut
Buřtguláš podle časopisu F.O.O.D.

Buřtguláš podle časopisu F.O.O.D.

30 minut
Třešňový kompot

Třešňový kompot

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

40 minut
Mexická kuřecí polévka

Mexická kuřecí polévka

30 minut
Těstovinový salát Caprese

Těstovinový salát Caprese

5 minut
Aperol Spritz

Aperol Spritz

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

80
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
29
Smetanové fleky se zelím
Smetanové fleky se zelím
29
Třešňová marmeláda
Třešňová marmeláda
22
Máslové řízky
Máslové řízky
21
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Ovocná galetka: Sladkou královnu letních moučníků upečete i bez koláčové formy
Ovocná galetka: Sladkou královnu letních moučníků…
Vepřová panenka na grilu: Recept na šťavnatou večeři
Vepřová panenka na grilu: Recept na šťavnatou…
Jaké je tajemství dokonalé karamelizované cibule? Naučte se ji připravit jako šéfkuchař!
Jaké je tajemství dokonalé karamelizované cibule?…
Zmrzliny podle znamení zvěrokruhu: Jakou mraženou dobrotu vám hvězdy doporučují?
Zmrzliny podle znamení zvěrokruhu: Jakou mraženou…
Rýžové, ramen, skleněné nebo udon: Nejznámější asijské nudle a jak je použít
Rýžové, ramen, skleněné nebo udon: Nejznámější…
AHA.cz Konec s Danielou? Brzobohatý promluvil o další ženě

Konec s Danielou? Brzobohatý promluvil o další ženě

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Blesk pro ženy Největší hvězdy, které se kdy objevily na karlovarském festivalu: Kdo přijede letos?

Největší hvězdy, které se kdy objevily na karlovarském festivalu: Kdo přijede letos?

Ženy.cz Léto na horách pro celou rodinu: Objevte Katschberg s hotely Falkensteiner

Léto na horách pro celou rodinu: Objevte Katschberg s hotely Falkensteiner

Blesk.cz Katy Perry a Orlando Bloom: Je to definitivní! Rozchod!

Katy Perry a Orlando Bloom: Je to definitivní! Rozchod!

SportRevue.cz FOTO: Divoké kočky z ringů a klecí. Podívejte se na 22 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Divoké kočky z ringů a klecí. Podívejte se na 22 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Blesk Horoskopy Osud skrytý v hodině narození: Jste vášnivá, opatrná nebo společenská?

Osud skrytý v hodině narození: Jste vášnivá, opatrná nebo společenská?

Další doporučené recepty:

Arašídovo-kokosové tyčinky s čokoládou
Arašídovo-kokosové tyčinky s čokoládou
Arcibiskupské tajemství cibulové svíčkové
Arcibiskupské tajemství cibulové…
Argument pro ředkvičky
Argument pro ředkvičky
Asijská křupavá kachní prsa s lívanci "Mandarin"
Asijská křupavá kachní prsa s lívanci …
Asijská plněná omeleta
Asijská plněná omeleta
Asijská polévka
Asijská polévka
  • Recepty.cz
  • Arista - vepřová pečeně
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact