• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Arista - vepřová pečeně
Napište svůj komentář k receptu

Arista - vepřová pečeně

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 100
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Arista - vepřová pečeně
Arista - vepřová pečeně
Arista - vepřová pečeně
Arista - vepřová pečeně
Arista - vepřová pečeně
Arista - vepřová pečeně
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 800
      g vepřová pečeně
    • 8
      ks brambory -velké
    • 1
      hrst rozmarýn -čerstvě nasekaný
    • 5
      stroužek česnek
    • červené víno -na podlití
    • olivový olej
    • sůl -hrstka
    • pepř mletý -dle chuti

Postup přípravy receptu

1
Česnek rozmačkáme s větší čátí soli, pepře a rozmarýnu. Do pečeně (bez kosti) uděláme nožem zářezy a česnekovou směsí potřeme jak v zářezech, tak i po celém povrchu. Takto připravenou pečeni zprudka osmahneme ze všech stran na oleji. Brambory oloupeme, pokrájíme na větší kusy, dáme do pekáče, ochutíme solí, pepřem, rozmarýnem, zakápneme olejem a navrch brambor položíme orestovanou pečeni. Na 160°C v předehřáté troubě pečeme přikryté asi hodinu. Pak odkryjeme, zvýšíme teplotu na cca 210°C a dopečeme (10 - 15 minut) dozlatova. Během pečení podléváme vínem, pečeni přeléváme výpekem, aby nebyla vysušená.
2
Hotovou pečeni necháme po vytažení z trouby pár minut odpočinout, pak pokrájíme na tenké plátky a podáváme s pečeným bramborem z pekáčku a vypečenou šťávou.
3
*Specialita z Toskánska*
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vepřová pečeně s kůrčičkou

Vepřová pečeně s kůrčičkou

Vepřová pečeně se špenátem

Vepřová pečeně se špenátem

Vepřová pečeně na rozmarýnu

Vepřová pečeně na rozmarýnu

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Skarpa
    Skarpa | 9. 2. 2017 16:40

    Super, super, supe!! Tento recept je vždy za hvězdu!!

  • Martina | 4. 2. 2017 07:41

    Bylo to skvělé. Pečeně s bramborem mi nedala moc práce a byla úžasná :-*

  • Jeżková | 24. 9. 2016 20:17

    Vynikající. Děkuji za recept.

  • zdenka | 8. 8. 2016 21:24

    :-) :-) to si nechám líbit :-) :-)

  • Magda | 8. 4. 2016 16:41

    Vynikající masíčko <3 nedivím se že to všem tolik chutná.

  • Růžena Toufarová | 12. 7. 2015 20:30

    Vynikající maso i brambor. Děkuji za inspiraci.

  • mcernosek
    mcernosek | 1. 2. 2015 17:39

    Též jsem obrátil poměr pečení se zakrytím a bez tzv 50min se zakrytím a 30min bez. Místo vína jsem použil pivo. Zalil jsem to asi 150ml piva. Jak jsem odkryl pečící mísu, tak jsem tam přidal mraženou kukuřici. Výborný recept

  • appelea | 16. 5. 2014 16:53

    Na pečeni jsem položila ještě pár plátků anglické slaniny, podlila růžovým vínem a nemůžu si vynachválit!!! vynikající a děkuji za recept :)

  • Jára | 4. 8. 2013 23:18

    Má první vepřová pečeně a v této verzi se podařila skvěle. Děkuji!

  • Georg | 30. 7. 2012 07:26

    Včera odzkoušeno s vlastní incvencí (grilovaná zelenina), realizátorka babča. Bylo to výborné! Dávám 1*. :-X

  • Georg | 30. 7. 2012 07:26

    Včera odzkoušeno s vlastní incvencí (grilovaná zelenina), realizátorka babča. Bylo to výborné! Dávám 1*. :-X

  • Káča | 7. 5. 2011 19:34

    moc dobré, pod poklicí jsem pečeni měla déle než bez poklice, doporučuji všem :)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Brambory Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Pokrmy Z brambor Vepřové Oběd Večeře Pečení Smažení Vánoce Velikonoce Narozeniny Výjimečný den Svatba Posvícení Oslava Silvestr Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Červené víno Česnek Olivový olej Pepř mletý Rozmarýn Sůl Vepřová pečeně
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Hovězí námořnické maso

Hovězí námořnické maso

Piškotové řezy s angreštem

Piškotové řezy s angreštem

Rychlá kuřecí roláda z řízků

Rychlá kuřecí roláda z řízků

Grilovaný losos v marinádě

Grilovaný losos v marinádě

Jogurtová buchta s ovocem II.

Jogurtová buchta s ovocem II.

Jogurtový koláč s tvarohem

Jogurtový koláč s tvarohem

Bezlepkový smetanový dort s rybízem

Bezlepkový smetanový dort s rybízem

Broskvová / Meruňková marmeláda (džem) s rumem

Broskvová / Meruňková marmeláda (džem…

Španělská paella krok za krokem

Španělská paella krok za krokem

Doporučujeme

50 minut
Čočka na kyselo

Čočka na kyselo

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

38
Karí čočka se špenátem
Karí čočka se špenátem
30
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
21
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…
18
Sýrová omáčka s čerstvou bazalkou
Sýrová omáčka s čerstvou…
16
Domácí ovocná limonáda
Domácí ovocná limonáda

Zajímavé články

Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na bouchačky od Jamie Olivera
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na…
Jablečný koláč 4x jinak: Upečte si sypaný, z křehkého těsta, s mandlemi nebo pudinkem
Jablečný koláč 4x jinak: Upečte si sypaný, z…
Dýňové latte lepší než z kavárny. Naučte se, jak ho připravit doma
Dýňové latte lepší než z kavárny. Naučte se, jak…
Recepty z mletého masa: 6 bezkonkurenčně nejlepších obědů
Recepty z mletého masa: 6 bezkonkurenčně…
Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan, francouzský fougasse nebo italskou focacciu
Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan,…
AHA.cz Z Mareše je troska: Rozvod s Monikou, nebo vážná nemoc?

Z Mareše je troska: Rozvod s Monikou, nebo vážná nemoc?

Mimibazar Silná imunita bez stresu: 5 ověřených tipů pro zdraví celé rodiny

Silná imunita bez stresu: 5 ověřených tipů pro zdraví celé rodiny

Dáma.cz Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Blesk pro ženy Největší hit podzimu? Semiš! Jak nosit tento draze vypadající trend?

Největší hit podzimu? Semiš! Jak nosit tento draze vypadající trend?

Ženy.cz Chlapi, takhle ne! 10 věcí, které zaručeně odradí každou ženu

Chlapi, takhle ne! 10 věcí, které zaručeně odradí každou ženu

Blesk.cz Zpěvák Janek Ledecký: Tahal herce do dodávky!

Zpěvák Janek Ledecký: Tahal herce do dodávky!

SportRevue.cz FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy Jaké jste znamení podle indického horoskopu? Najděte si to své!

Jaké jste znamení podle indického horoskopu? Najděte si to své!

Další doporučené recepty:

Arašídovo-kokosové tyčinky s čokoládou
Arašídovo-kokosové tyčinky s čokoládou
Arcibiskupské tajemství cibulové svíčkové
Arcibiskupské tajemství cibulové…
Argument pro ředkvičky
Argument pro ředkvičky
Asijská křupavá kachní prsa s lívanci "Mandarin"
Asijská křupavá kachní prsa s lívanci …
Asijská plněná omeleta
Asijská plněná omeleta
Asijská polévka
Asijská polévka
  • Recepty.cz
  • Arista - vepřová pečeně
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact