• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Arista - vepřová pečeně
Napište svůj komentář k receptu

Arista - vepřová pečeně

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 99
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Arista - vepřová pečeně
Arista - vepřová pečeně
Arista - vepřová pečeně
Arista - vepřová pečeně
Arista - vepřová pečeně
Arista - vepřová pečeně
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 800
      g vepřová pečeně
    • 8
      ks brambory -velké
    • 1
      hrst rozmarýn -čerstvě nasekaný
    • 5
      stroužek česnek
    • červené víno -na podlití
    • olivový olej
    • sůl -hrstka
    • pepř mletý -dle chuti

Postup přípravy receptu

1
Česnek rozmačkáme s větší čátí soli, pepře a rozmarýnu. Do pečeně (bez kosti) uděláme nožem zářezy a česnekovou směsí potřeme jak v zářezech, tak i po celém povrchu. Takto připravenou pečeni zprudka osmahneme ze všech stran na oleji. Brambory oloupeme, pokrájíme na větší kusy, dáme do pekáče, ochutíme solí, pepřem, rozmarýnem, zakápneme olejem a navrch brambor položíme orestovanou pečeni. Na 160°C v předehřáté troubě pečeme přikryté asi hodinu. Pak odkryjeme, zvýšíme teplotu na cca 210°C a dopečeme (10 - 15 minut) dozlatova. Během pečení podléváme vínem, pečeni přeléváme výpekem, aby nebyla vysušená.
2
Hotovou pečeni necháme po vytažení z trouby pár minut odpočinout, pak pokrájíme na tenké plátky a podáváme s pečeným bramborem z pekáčku a vypečenou šťávou.
3
*Specialita z Toskánska*
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vepřová pečeně s kůrčičkou

Vepřová pečeně s kůrčičkou

Vepřová pečeně se špenátem

Vepřová pečeně se špenátem

Vepřová pečeně na rozmarýnu

Vepřová pečeně na rozmarýnu

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Skarpa
    Skarpa | 9. 2. 2017 16:40

    Super, super, supe!! Tento recept je vždy za hvězdu!!

  • Martina | 4. 2. 2017 07:41

    Bylo to skvělé. Pečeně s bramborem mi nedala moc práce a byla úžasná :-*

  • Jeżková | 24. 9. 2016 20:17

    Vynikající. Děkuji za recept.

  • zdenka | 8. 8. 2016 21:24

    :-) :-) to si nechám líbit :-) :-)

  • Magda | 8. 4. 2016 16:41

    Vynikající masíčko <3 nedivím se že to všem tolik chutná.

  • Růžena Toufarová | 12. 7. 2015 20:30

    Vynikající maso i brambor. Děkuji za inspiraci.

  • mcernosek
    mcernosek | 1. 2. 2015 17:39

    Též jsem obrátil poměr pečení se zakrytím a bez tzv 50min se zakrytím a 30min bez. Místo vína jsem použil pivo. Zalil jsem to asi 150ml piva. Jak jsem odkryl pečící mísu, tak jsem tam přidal mraženou kukuřici. Výborný recept

  • appelea | 16. 5. 2014 16:53

    Na pečeni jsem položila ještě pár plátků anglické slaniny, podlila růžovým vínem a nemůžu si vynachválit!!! vynikající a děkuji za recept :)

  • Jára | 4. 8. 2013 23:18

    Má první vepřová pečeně a v této verzi se podařila skvěle. Děkuji!

  • Georg | 30. 7. 2012 07:26

    Včera odzkoušeno s vlastní incvencí (grilovaná zelenina), realizátorka babča. Bylo to výborné! Dávám 1*. :-X

  • Georg | 30. 7. 2012 07:26

    Včera odzkoušeno s vlastní incvencí (grilovaná zelenina), realizátorka babča. Bylo to výborné! Dávám 1*. :-X

  • Káča | 7. 5. 2011 19:34

    moc dobré, pod poklicí jsem pečeni měla déle než bez poklice, doporučuji všem :)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Brambory Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Pokrmy Z brambor Vepřové Oběd Večeře Pečení Smažení Vánoce Velikonoce Narozeniny Výjimečný den Svatba Posvícení Oslava Silvestr Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Červené víno Česnek Olivový olej Pepř mletý Rozmarýn Sůl Vepřová pečeně
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Lososová pomazánka

Lososová pomazánka

Polská polévka z červené řepy

Polská polévka z červené řepy

Jednoduchá česneková pomazánka na chlebíčky

Jednoduchá česneková pomazánka na…

Rychlé jednoduché rizoto

Rychlé jednoduché rizoto

Červená tofu pomazánka

Červená tofu pomazánka

Nivové placičky

Nivové placičky

Kynuté pletýnky - smažené

Kynuté pletýnky - smažené

Pizza z polenty - zdravě

Pizza z polenty - zdravě

Zelná polévka IV.

Zelná polévka IV.

Doporučujeme

30 minut
Nudle s arašídovou omáčkou a krůtím masem

Nudle s arašídovou omáčkou a krůtím…

45 minut
Mini pizzy calzone II.

Mini pizzy calzone II.

45 minut
Jahodová bublanina

Jahodová bublanina

20 minut
Bezový sirup za studena

Bezový sirup za studena

30 minut
Restovaná zelenina se sýrem halloumi

Restovaná zelenina se sýrem halloumi

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

Poslední sledované recepty

120
Filety ze pstruha s čočkovým salátem
Filety ze pstruha s…
78
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
73
Fazole v rajské omáčce s paprikou
Fazole v rajské omáčce s…
72
Kančí guláš s bramborami
Kančí guláš s bramborami
60
Grilované vepřové koleno
Grilované vepřové koleno

Zajímavé články

Voní, chutná, baví: Samosběr jahod na Farmě Vraňany je tu!
Voní, chutná, baví: Samosběr jahod na Farmě…
Dorty od bývalé architektky obdivuje celý svět. S tvorbou jí pomáhá i umělá inteligence. Podívejte se do galerie!
Dorty od bývalé architektky obdivuje celý svět. S…
Jak využít úrodu jahod? Vyrobte si domácí jahodový sirup
Jak využít úrodu jahod? Vyrobte si domácí…
Cupcakes 6x jinak: Mrkvové, jahodové, red velvet nebo s ořechovým krémem
Cupcakes 6x jinak: Mrkvové, jahodové, red velvet…
Kvíz: Vtipné názvy hospod a barů. Uhodnete všechny?
Kvíz: Vtipné názvy hospod a barů. Uhodnete…
AHA.cz Brzobohatý opět v paruce a sukni! Překvapivé reakce nejbližších

Brzobohatý opět v paruce a sukni! Překvapivé reakce nejbližších

Mimibazar Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Dáma.cz Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Komu nevyjde vztah a kdo by neměl podceňovat spánek?

Horoskop na další týden: Komu nevyjde vztah a kdo by neměl podceňovat spánek?

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Těhotná Eva Čerešňáková (38): Komplikace před porodem!

Těhotná Eva Čerešňáková (38): Komplikace před porodem!

SportRevue.cz FOTO: Krásná tenistka Anna Kurnikovová. Tak se měnila v průběhu času

FOTO: Krásná tenistka Anna Kurnikovová. Tak se měnila v průběhu času

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Komu nevyjde vztah a kdo by neměl podceňovat spánek?

Horoskop na další týden: Komu nevyjde vztah a kdo by neměl podceňovat spánek?

Další doporučené recepty:

Arašídovo-kokosové tyčinky s čokoládou
Arašídovo-kokosové tyčinky s čokoládou
Arcibiskupské tajemství cibulové svíčkové
Arcibiskupské tajemství cibulové…
Argument pro ředkvičky
Argument pro ředkvičky
Asijská křupavá kachní prsa s lívanci "Mandarin"
Asijská křupavá kachní prsa s lívanci …
Asijská plněná omeleta
Asijská plněná omeleta
Asijská polévka
Asijská polévka
  • Recepty.cz
  • Arista - vepřová pečeně
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact