• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Argentinská čočka
Napište svůj komentář k receptu

Argentinská čočka

autor: Tesal
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 6
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Argentinská čočka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 350
      g čočka
    • olej
    • 3
      ks cibule 2-3 velké
    • 1
      ks klobása
    • kečup - ostrý Hamé
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Na oleji (na sádle) zesklovatíme drobně nakrájenou cibuli, přidáme čočku, na půlkolečka nakrájenou klobásu, zalijeme vodou a uvaříme. Čočka by neměla být příliš měkká, už vůbec ne rozvařená.
2
Na závěr přidáme minimálně 1/2 velké sklenice ostrého kečupu Hamé, Dochutíme solí a pepřem, pokud je pokrm příliš hustý, přidáme trochu vývaru nebo horké vody. Podáváme s chlebem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Čočka s klobáskami a pečenou zeleninou

Čočka s klobáskami a pečenou zeleninou

Čočka s Halloumi a kadeřávkem

Čočka s Halloumi a kadeřávkem

Čočka na kyselo

Čočka na kyselo

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • sarka rudlova | 5. 5. 2011 16:44

    Výborné, rychlé, levné!

  • Jana Sochová | 10. 9. 2010 11:50

    Dobré.

  • Brethová | 23. 1. 2008 19:29

    Opravdová mňamka, jen sem na cibul hodila klobásu trochu osmažila a přidala grilovací koření a kousek masoxu.

  • Milada Vrbová | 12. 9. 2007 13:12

    taky záleží na druhu čočky,já kupuji od výrobce Vitana-Byšice,která se vůbec nemusí namáčet a je brzy měkká.Doporučuji.

  • Jitka | 1. 2. 2007 09:28

    Gábino, omlouvám se za pozdní odpověď. Čočku vařím cca 7 - 8 minut a nechám chvíli dojít mimo plotýnku. Ale je lepší to vyzkoušet. Když dělám čočkovou polévku, tak může být trošku rozvařená, ale na kyselo je lepší tužší.

  • Miroslava Severová | 23. 1. 2007 11:59

    Siuhlasím s paní Jitkou, ale jako barbar si nepřipadám. Vařím čočku v papiňáku odjakživa a bez namáčení.

  • Tereza Jarčušková | 18. 1. 2007 14:18

    Anonym, veď je to o tom:)) Nadmerné vetry nie sú preto, lebo ľahšie strávite vlákninu:)))

  • Anonym | 18. 1. 2007 14:02

    Já jsem slyšela že se luštěniny namáčejí proto,aby po nich nebyly větry.

  • Milda | 18. 1. 2007 13:56

    Luštěniny se před vařením namáčejí, fazole přes noc na tu čočku stačí opravdu 3 - 5 hod. To dělám tak nějak automaticky, proto jsem to do receptu neuvedla.V tlakovém hrnci jsem to taky zkoušela, ale niky to není tak dobré jako v klasickém. Na vaření čočky tudíž tzv.tlakáč nepoužívám.

  • Gábina Houšková | 18. 1. 2007 11:26

    Jitko, jak dlouho vaříte čočku v papiňáku?

  • Tereza Jarčušková | 18. 1. 2007 10:52

    Strukoviny by sa mali namáčať, nielen kvôli vareniu, aj keď je to na mäkkosti poznať, či boli namáčané alebo nie. Ale mali by sa namáčať z dôvodu napučania vlákniny, ktorá je potom stráviteľnejšia a minerály zo strukovín sú lepšie vstrebateľné.

  • Sc. | 18. 1. 2007 10:20

    Čočku - ani jiné luštěniny - není potřeba předem namáčet, stačí je vařit bez soli.

  • Jitka | 18. 1. 2007 10:00

    Co se týče čočky, tak to já jsem barbar. Vařím ji v tlakovém hrnci bez namáčení. Trvá to pouze pár minut, jen to musí mít člověk "vychytané" časově.

  • Věra | 18. 1. 2007 09:26

    Čočka by měla být předmáčená alespoň 3 hodiny, pokud dáváme nevařenou. Když vařím čočku dám ji do vody den předem a pak vařím.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Uzeniny & mleté maso
Maso Uzeniny Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Čočka Kečup - ostrý Klobása Olej Pepř mletý Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Nanukové řezy

Nanukové řezy

Jablečný štrůdl

Jablečný štrůdl

Tvarohové smaženky jako dezert

Tvarohové smaženky jako dezert

Pórková polévka s krupicí

Pórková polévka s krupicí

Pečené fazole

Pečené fazole

Cizrnový salát s restovanou paprikou

Cizrnový salát s restovanou paprikou

Česnekovo-houbový guláš

Česnekovo-houbový guláš

Panenka se šalotkou

Panenka se šalotkou

Dýňová polévka krémová

Dýňová polévka krémová

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

54
Kuřecí "Matteo" roládky
Kuřecí "Matteo" roládky
35
Špagety aglio olio
Špagety aglio olio
25
Veganské plněné papriky s rajskou omáčkou
Veganské plněné papriky…
24
Skvělé boloňské špagety
Skvělé boloňské špagety
22
Gratinované brambory (nejen) se špenátem
Gratinované brambory …

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
AHA.cz Matušková před odletem na turné do Prahy: CHROMÁ PO NEHODĚ

Matušková před odletem na turné do Prahy: CHROMÁ PO NEHODĚ

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Blesk pro ženy Gilmorky zazářily na Emmy: Po 25 letech snad nezestárly! A kdo ještě oslnil?

Gilmorky zazářily na Emmy: Po 25 letech snad nezestárly! A kdo ještě oslnil?

Ženy.cz Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Blesk.cz Helena Dvořáková (46), hvězda Kriminálky Anděl: Teď bude tanečnice!

Helena Dvořáková (46), hvězda Kriminálky Anděl: Teď bude tanečnice!

SportRevue.cz FOTO: Plážové sporty. Díky roztleskávačkám pastva pro (mužské) oči

FOTO: Plážové sporty. Díky roztleskávačkám pastva pro (mužské) oči

Maminka.cz Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Blesk Horoskopy Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

  • Recepty.cz
  • Argentinská čočka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact