Dobré.
Opravdová mňamka, jen sem na cibul hodila klobásu trochu osmažila a přidala grilovací koření a kousek masoxu.
taky záleží na druhu čočky,já kupuji od výrobce Vitana-Byšice,která se vůbec nemusí namáčet a je brzy měkká.Doporučuji.
Gábino, omlouvám se za pozdní odpověď. Čočku vařím cca 7 - 8 minut a nechám chvíli dojít mimo plotýnku. Ale je lepší to vyzkoušet. Když dělám čočkovou polévku, tak může být trošku rozvařená, ale na kyselo je lepší tužší.
Siuhlasím s paní Jitkou, ale jako barbar si nepřipadám. Vařím čočku v papiňáku odjakživa a bez namáčení.
Anonym, veď je to o tom:)) Nadmerné vetry nie sú preto, lebo ľahšie strávite vlákninu:)))
Já jsem slyšela že se luštěniny namáčejí proto,aby po nich nebyly větry.
Luštěniny se před vařením namáčejí, fazole přes noc na tu čočku stačí opravdu 3 - 5 hod. To dělám tak nějak automaticky, proto jsem to do receptu neuvedla.V tlakovém hrnci jsem to taky zkoušela, ale niky to není tak dobré jako v klasickém. Na vaření čočky tudíž tzv.tlakáč nepoužívám.
Jitko, jak dlouho vaříte čočku v papiňáku?
Strukoviny by sa mali namáčať, nielen kvôli vareniu, aj keď je to na mäkkosti poznať, či boli namáčané alebo nie. Ale mali by sa namáčať z dôvodu napučania vlákniny, ktorá je potom stráviteľnejšia a minerály zo strukovín sú lepšie vstrebateľné.
Čočku - ani jiné luštěniny - není potřeba předem namáčet, stačí je vařit bez soli.
Co se týče čočky, tak to já jsem barbar. Vařím ji v tlakovém hrnci bez namáčení. Trvá to pouze pár minut, jen to musí mít člověk "vychytané" časově.
Čočka by měla být předmáčená alespoň 3 hodiny, pokud dáváme nevařenou. Když vařím čočku dám ji do vody den předem a pak vařím.