• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Argentinská čočka
Napište svůj komentář k receptu

Argentinská čočka

autor: Tesal
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 6
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Argentinská čočka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 350
      g čočka
    • olej
    • 3
      ks cibule 2-3 velké
    • 1
      ks klobása
    • kečup - ostrý Hamé
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Na oleji (na sádle) zesklovatíme drobně nakrájenou cibuli, přidáme čočku, na půlkolečka nakrájenou klobásu, zalijeme vodou a uvaříme. Čočka by neměla být příliš měkká, už vůbec ne rozvařená.
2
Na závěr přidáme minimálně 1/2 velké sklenice ostrého kečupu Hamé, Dochutíme solí a pepřem, pokud je pokrm příliš hustý, přidáme trochu vývaru nebo horké vody. Podáváme s chlebem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Čočka s klobáskami a pečenou zeleninou

Čočka s klobáskami a pečenou zeleninou

Čočka s Halloumi a kadeřávkem

Čočka s Halloumi a kadeřávkem

Čočka na kyselo

Čočka na kyselo

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • sarka rudlova | 5. 5. 2011 16:44

    Výborné, rychlé, levné!

  • Jana Sochová | 10. 9. 2010 11:50

    Dobré.

  • Brethová | 23. 1. 2008 19:29

    Opravdová mňamka, jen sem na cibul hodila klobásu trochu osmažila a přidala grilovací koření a kousek masoxu.

  • Milada Vrbová | 12. 9. 2007 13:12

    taky záleží na druhu čočky,já kupuji od výrobce Vitana-Byšice,která se vůbec nemusí namáčet a je brzy měkká.Doporučuji.

  • Jitka | 1. 2. 2007 09:28

    Gábino, omlouvám se za pozdní odpověď. Čočku vařím cca 7 - 8 minut a nechám chvíli dojít mimo plotýnku. Ale je lepší to vyzkoušet. Když dělám čočkovou polévku, tak může být trošku rozvařená, ale na kyselo je lepší tužší.

  • Miroslava Severová | 23. 1. 2007 11:59

    Siuhlasím s paní Jitkou, ale jako barbar si nepřipadám. Vařím čočku v papiňáku odjakživa a bez namáčení.

  • Tereza Jarčušková | 18. 1. 2007 14:18

    Anonym, veď je to o tom:)) Nadmerné vetry nie sú preto, lebo ľahšie strávite vlákninu:)))

  • Anonym | 18. 1. 2007 14:02

    Já jsem slyšela že se luštěniny namáčejí proto,aby po nich nebyly větry.

  • Milda | 18. 1. 2007 13:56

    Luštěniny se před vařením namáčejí, fazole přes noc na tu čočku stačí opravdu 3 - 5 hod. To dělám tak nějak automaticky, proto jsem to do receptu neuvedla.V tlakovém hrnci jsem to taky zkoušela, ale niky to není tak dobré jako v klasickém. Na vaření čočky tudíž tzv.tlakáč nepoužívám.

  • Gábina Houšková | 18. 1. 2007 11:26

    Jitko, jak dlouho vaříte čočku v papiňáku?

  • Tereza Jarčušková | 18. 1. 2007 10:52

    Strukoviny by sa mali namáčať, nielen kvôli vareniu, aj keď je to na mäkkosti poznať, či boli namáčané alebo nie. Ale mali by sa namáčať z dôvodu napučania vlákniny, ktorá je potom stráviteľnejšia a minerály zo strukovín sú lepšie vstrebateľné.

  • Sc. | 18. 1. 2007 10:20

    Čočku - ani jiné luštěniny - není potřeba předem namáčet, stačí je vařit bez soli.

  • Jitka | 18. 1. 2007 10:00

    Co se týče čočky, tak to já jsem barbar. Vařím ji v tlakovém hrnci bez namáčení. Trvá to pouze pár minut, jen to musí mít člověk "vychytané" časově.

  • Věra | 18. 1. 2007 09:26

    Čočka by měla být předmáčená alespoň 3 hodiny, pokud dáváme nevařenou. Když vařím čočku dám ji do vody den předem a pak vařím.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Uzeniny & mleté maso
Maso Uzeniny Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Čočka Kečup - ostrý Klobása Olej Pepř mletý Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Falešný vlašský salát

Falešný vlašský salát

Jednoduchá svíčková

Jednoduchá svíčková

Květák s kakaem

Květák s kakaem

Kelímková bábovka z jogurtu

Kelímková bábovka z jogurtu

Kuřecí zbytkový salát

Kuřecí zbytkový salát

Thajská čočka se zeleninou

Thajská čočka se zeleninou

Smaženice z jelítka (tmavého prejtu)

Smaženice z jelítka (tmavého prejtu)

Domácí tavený sýr dle Ládi Hrušky

Domácí tavený sýr dle Ládi Hrušky

Cibulová červená řepa - sladkokyselá příloha

Cibulová červená řepa - sladkokyselá…

Doporučujeme

20 minut
Těstoviny se sušenými rajčaty

Těstoviny se sušenými rajčaty

80 minut
Plněné papriky s rajčatovou omáčkou

Plněné papriky s rajčatovou omáčkou

90 minut
Francouzský koláč s hruškami

Francouzský koláč s hruškami

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

95 minut
Brownies s ostružinovým pyré

Brownies s ostružinovým pyré

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Quiche s červenou řepou a sýrem

Quiche s červenou řepou a sýrem

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

127
Salát s grilovanou zeleninou a sýrem halloumi
Salát s grilovanou…
76
Celozrnné těstoviny s kuřecím masem, špenátem, hráškem a kukuřicí sypané sýrem
Celozrnné těstoviny s…
39
Francouzská cibulačka
Francouzská cibulačka
39
Bloody Mary II.
Bloody Mary II.
34
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý těstovinový…

Zajímavé články

UFO na talíři aneb patison a vše, co o něm potřebujete vědět
UFO na talíři aneb patison a vše, co o něm…
Jak zamrazit rajčata, cukety, papriky a jinou zeleninu ze zahrádky? Poradíme vám!
Jak zamrazit rajčata, cukety, papriky a jinou…
Domácí omáčka z pečených rajčat: Vyrobte si poklad, který oceníte nejen v zimě
Domácí omáčka z pečených rajčat: Vyrobte si…
Vinobraní 2025: Tipy na akce na Moravě i v Čechách
Vinobraní 2025: Tipy na akce na Moravě i v Čechách
Znáte pide? Turecká pizza ve tvaru loďky je hitem pouličních bister
Znáte pide? Turecká pizza ve tvaru loďky je hitem…
AHA.cz Režisér Troška zná verdikt: Dorazily výsledky z histologie

Režisér Troška zná verdikt: Dorazily výsledky z histologie

Mimibazar Jak vést politickou diskuzi a nezničit si rodinné a přátelské vztahy

Jak vést politickou diskuzi a nezničit si rodinné a přátelské vztahy

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy 20. narozeniny seriálu Ulice: Kdo na oslavě zazářil svým outfitem?

20. narozeniny seriálu Ulice: Kdo na oslavě zazářil svým outfitem?

Ženy.cz Dvacetiletá Sofia Isella řeže do genderových klišé. Proč vystupuje pokrytá hlínou?

Dvacetiletá Sofia Isella řeže do genderových klišé. Proč vystupuje pokrytá hlínou?

Blesk.cz Šílený zážitek královny Camilly: Sexuální napadení!

Šílený zážitek královny Camilly: Sexuální napadení!

SportRevue.cz FOTO: Amálie Švábíková a 35 dalších nejhezčích (ex)atletek posledních sezon

FOTO: Amálie Švábíková a 35 dalších nejhezčích (ex)atletek posledních sezon

Maminka.cz Zdravotní sestra adoptovala 14letou maminku i s jejími trojčaty: 'Je to ta nejlepší teenagerská máma!'

Zdravotní sestra adoptovala 14letou maminku i s jejími trojčaty: 'Je to ta nejlepší teenagerská máma!'

Blesk Horoskopy Jaký typ ženy jste? Tohle o vás vypovídá měsíc, ve kterém jste se narodila!

Jaký typ ženy jste? Tohle o vás vypovídá měsíc, ve kterém jste se narodila!

  • Recepty.cz
  • Argentinská čočka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact