• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Argentinská čočka
Napište svůj komentář k receptu

Argentinská čočka

autor: Tesal
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 6
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Argentinská čočka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 350
      g čočka
    • olej
    • 3
      ks cibule 2-3 velké
    • 1
      ks klobása
    • kečup - ostrý Hamé
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Na oleji (na sádle) zesklovatíme drobně nakrájenou cibuli, přidáme čočku, na půlkolečka nakrájenou klobásu, zalijeme vodou a uvaříme. Čočka by neměla být příliš měkká, už vůbec ne rozvařená.
2
Na závěr přidáme minimálně 1/2 velké sklenice ostrého kečupu Hamé, Dochutíme solí a pepřem, pokud je pokrm příliš hustý, přidáme trochu vývaru nebo horké vody. Podáváme s chlebem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Čočka s klobáskami a pečenou zeleninou

Čočka s klobáskami a pečenou zeleninou

Čočka s Halloumi a kadeřávkem

Čočka s Halloumi a kadeřávkem

Čočka na kyselo

Čočka na kyselo

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • sarka rudlova | 5. 5. 2011 16:44

    Výborné, rychlé, levné!

  • Jana Sochová | 10. 9. 2010 11:50

    Dobré.

  • Brethová | 23. 1. 2008 19:29

    Opravdová mňamka, jen sem na cibul hodila klobásu trochu osmažila a přidala grilovací koření a kousek masoxu.

  • Milada Vrbová | 12. 9. 2007 13:12

    taky záleží na druhu čočky,já kupuji od výrobce Vitana-Byšice,která se vůbec nemusí namáčet a je brzy měkká.Doporučuji.

  • Jitka | 1. 2. 2007 09:28

    Gábino, omlouvám se za pozdní odpověď. Čočku vařím cca 7 - 8 minut a nechám chvíli dojít mimo plotýnku. Ale je lepší to vyzkoušet. Když dělám čočkovou polévku, tak může být trošku rozvařená, ale na kyselo je lepší tužší.

  • Miroslava Severová | 23. 1. 2007 11:59

    Siuhlasím s paní Jitkou, ale jako barbar si nepřipadám. Vařím čočku v papiňáku odjakživa a bez namáčení.

  • Tereza Jarčušková | 18. 1. 2007 14:18

    Anonym, veď je to o tom:)) Nadmerné vetry nie sú preto, lebo ľahšie strávite vlákninu:)))

  • Anonym | 18. 1. 2007 14:02

    Já jsem slyšela že se luštěniny namáčejí proto,aby po nich nebyly větry.

  • Milda | 18. 1. 2007 13:56

    Luštěniny se před vařením namáčejí, fazole přes noc na tu čočku stačí opravdu 3 - 5 hod. To dělám tak nějak automaticky, proto jsem to do receptu neuvedla.V tlakovém hrnci jsem to taky zkoušela, ale niky to není tak dobré jako v klasickém. Na vaření čočky tudíž tzv.tlakáč nepoužívám.

  • Gábina Houšková | 18. 1. 2007 11:26

    Jitko, jak dlouho vaříte čočku v papiňáku?

  • Tereza Jarčušková | 18. 1. 2007 10:52

    Strukoviny by sa mali namáčať, nielen kvôli vareniu, aj keď je to na mäkkosti poznať, či boli namáčané alebo nie. Ale mali by sa namáčať z dôvodu napučania vlákniny, ktorá je potom stráviteľnejšia a minerály zo strukovín sú lepšie vstrebateľné.

  • Sc. | 18. 1. 2007 10:20

    Čočku - ani jiné luštěniny - není potřeba předem namáčet, stačí je vařit bez soli.

  • Jitka | 18. 1. 2007 10:00

    Co se týče čočky, tak to já jsem barbar. Vařím ji v tlakovém hrnci bez namáčení. Trvá to pouze pár minut, jen to musí mít člověk "vychytané" časově.

  • Věra | 18. 1. 2007 09:26

    Čočka by měla být předmáčená alespoň 3 hodiny, pokud dáváme nevařenou. Když vařím čočku dám ji do vody den předem a pak vařím.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Uzeniny & mleté maso
Maso Uzeniny Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Čočka Kečup - ostrý Klobása Olej Pepř mletý Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

3x3 - těstovinový salát

3x3 - těstovinový salát

Roláda se šlehačkou

Roláda se šlehačkou

Kuřecí nudličky na nivě

Kuřecí nudličky na nivě

Dortíčky se šlehačkou

Dortíčky se šlehačkou

Perníkové muffiny s čokoládovým krémem

Perníkové muffiny s čokoládovým krémem

Tvarohovo-čokoládová bábovka

Tvarohovo-čokoládová bábovka

Dort s karamelem, banány a šlehačkou

Dort s karamelem, banány a šlehačkou

Drožďové knedlíčky - kořeněné

Drožďové knedlíčky - kořeněné

Základní těsto na koblihy

Základní těsto na koblihy

Doporučujeme

40 minut
Masové koule zapečené v rajčatech

Masové koule zapečené v rajčatech

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

31
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
22
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky
Vepřové ragú s…
22
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
21
Risotto s chřestem
Risotto s chřestem
20
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý těstovinový…

Zajímavé články

Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s drobenkou, tvarohové řezy s jahodami a rychlý banánový koláč
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s…
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho připravit, aby byl dokonalý
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho…
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v čem je lepší než ta klasická?
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v…
AHA.cz Neskutečná proměna Morávkové: Hubne díky melounům!

Neskutečná proměna Morávkové: Hubne díky melounům!

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Blesk pro ženy Na návštěvě u Heidi Janků: Knírač Eda je můj bodyguard do postele!

Na návštěvě u Heidi Janků: Knírač Eda je můj bodyguard do postele!

Ženy.cz Rozmazlujte svoje oči: Tipy pro 30, 40 i nad 60 let

Rozmazlujte svoje oči: Tipy pro 30, 40 i nad 60 let

Blesk.cz Poprvé od porodu ve společnosti: Lela Vémola to roztočila v casinu!

Poprvé od porodu ve společnosti: Lela Vémola to roztočila v casinu!

SportRevue.cz FOTO: 50 (ex)sportovkyň, které vypadají v bikinách zatraceně dobře

FOTO: 50 (ex)sportovkyň, které vypadají v bikinách zatraceně dobře

Maminka.cz Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Blesk Horoskopy Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

  • Recepty.cz
  • Argentinská čočka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact