
Dobré.
Opravdová mňamka, jen sem na cibul hodila klobásu trochu osmažila a přidala grilovací koření a kousek masoxu.
taky záleží na druhu čočky,já kupuji od výrobce Vitana-Byšice,která se vůbec nemusí namáčet a je brzy měkká.Doporučuji.
Gábino, omlouvám se za pozdní odpověď. Čočku vařím cca 7 - 8 minut a nechám chvíli dojít mimo plotýnku. Ale je lepší to vyzkoušet. Když dělám čočkovou polévku, tak může být trošku rozvařená, ale na kyselo je lepší tužší.
Siuhlasím s paní Jitkou, ale jako barbar si nepřipadám. Vařím čočku v papiňáku odjakživa a bez namáčení.
Anonym, veď je to o tom) Nadmerné vetry nie sú preto, lebo ľahšie strávite vlákninu
))
Já jsem slyšela že se luštěniny namáčejí proto,aby po nich nebyly větry.
Luštěniny se před vařením namáčejí, fazole přes noc na tu čočku stačí opravdu 3 - 5 hod. To dělám tak nějak automaticky, proto jsem to do receptu neuvedla.V tlakovém hrnci jsem to taky zkoušela, ale niky to není tak dobré jako v klasickém. Na vaření čočky tudíž tzv.tlakáč nepoužívám.
Jitko, jak dlouho vaříte čočku v papiňáku?
Strukoviny by sa mali namáčať, nielen kvôli vareniu, aj keď je to na mäkkosti poznať, či boli namáčané alebo nie. Ale mali by sa namáčať z dôvodu napučania vlákniny, ktorá je potom stráviteľnejšia a minerály zo strukovín sú lepšie vstrebateľné.
Čočku - ani jiné luštěniny - není potřeba předem namáčet, stačí je vařit bez soli.
Co se týče čočky, tak to já jsem barbar. Vařím ji v tlakovém hrnci bez namáčení. Trvá to pouze pár minut, jen to musí mít člověk "vychytané" časově.
Čočka by měla být předmáčená alespoň 3 hodiny, pokud dáváme nevařenou. Když vařím čočku dám ji do vody den předem a pak vařím.