Cibuli nakrájíme na tenké kroužky, steaky z obou stran opepříme (černým mletým pepřem), zatím nesolíme. Přichystáme si odměřenou šlehačku, Brandy a zápalky, aby vše bylo po ruce. Ve velké pánvi na másle opečeme steaky prvně z jedné strany 4 minuty, přidáme cibuli, a maso opékame z druhé strany spolu s cibulí 3 minuty. Přidáme zelený pepř a opékáme ještě maximálně 1 minutu dál. Sejmeme z plotny, zapálíme si krbovou zápalku (nebo pro jistotu raději dvě) a v rychlém sledu zastříkneme maso Brandym a praktický ve stejném okamžiku jej zapálime. Nelekněte se, a to, co po malé chviličce ješte zbyde z plamenů, uhasíme šlehačkou.
2
Kdo chce může teď ještě maso vyjmout a přivést šlehačku k varu a provařit tak 2 minutky. Je to zejména vhodné pro ty, kteří chtějí zmírnit alkoholovou příchuť. Před podáváním se maso osolí.
3
Kvůli belgickému původu jídla jsou vhodnou přílohou třeba hranolky.