• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Ardenský flambovaný Rumpsteak
Napište svůj komentář k receptu

Ardenský flambovaný Rumpsteak

autor: Smith-P.
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Ardenský flambovaný Rumpsteak
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      ks hovězí roštěná steaky min.3cm tlusté
    • 1
      ks cibule středně velká
    • 2
      lžička pepř celý
    • 1
      lžíce máslo
    • 20
      ml brandy
    • 150
      ml šlehačka
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Cibuli nakrájíme na tenké kroužky, steaky z obou stran opepříme (černým mletým pepřem), zatím nesolíme. Přichystáme si odměřenou šlehačku, Brandy a zápalky, aby vše bylo po ruce. Ve velké pánvi na másle opečeme steaky prvně z jedné strany 4 minuty, přidáme cibuli, a maso opékame z druhé strany spolu s cibulí 3 minuty. Přidáme zelený pepř a opékáme ještě maximálně 1 minutu dál. Sejmeme z plotny, zapálíme si krbovou zápalku (nebo pro jistotu raději dvě) a v rychlém sledu zastříkneme maso Brandym a praktický ve stejném okamžiku jej zapálime. Nelekněte se, a to, co po malé chviličce ješte zbyde z plamenů, uhasíme šlehačkou.
2
Kdo chce může teď ještě maso vyjmout a přivést šlehačku k varu a provařit tak 2 minutky. Je to zejména vhodné pro ty, kteří chtějí zmírnit alkoholovou příchuť. Před podáváním se maso osolí.
3
Kvůli belgickému původu jídla jsou vhodnou přílohou třeba hranolky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Avignonský Rumpsteak s cibulí

Avignonský Rumpsteak s cibulí

Rumpsteak na česnekovém másle do 10 min.

Rumpsteak na česnekovém másle do 10…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • ljllmzqvw | 3. 11. 2013 02:49

    cp4ajG <a href="http://zduuwubmggly.com/">zduuwubmggly</a>, [url=http://abrmpqfvvzag.com/]abrmpqfvvzag[/url], [link=http://mkthtsmimrli.com/]mkthtsmimrli[/link], http://kqpzqjrhvlxp.com/

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Hovězí
Maso Hovězí Oběd Večeře Restování Belgie Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brandy Cibule Hovězí roštěná Máslo Pepř celý Pepř mletý Šlehačka Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kokosové řezy IV.

Kokosové řezy IV.

Pomazánka z cizrny

Pomazánka z cizrny

Hranolky z kapra

Hranolky z kapra

Smetanovo-křenová nebo česneková pochoutka - pomazánka

Smetanovo-křenová nebo česneková…

Báječné tuňákové placičky s ricottou

Báječné tuňákové placičky s ricottou

Medovník z Počernic

Medovník z Počernic

Blesková rýže kari podle Lidušky

Blesková rýže kari podle Lidušky

Smažené čínské nudle s kuřecím masem a zeleninou

Smažené čínské nudle s kuřecím masem…

Bramborovo-dýňová kaše s bylinkami

Bramborovo-dýňová kaše s bylinkami

Doporučujeme

70 minut
Holandský řízek a šťouchané brambory

Holandský řízek a šťouchané brambory

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

50 minut
Rychlý borůvkový koláč

Rychlý borůvkový koláč

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

44
Domácí rybízová marmeláda
Domácí rybízová marmeláda
32
Cuketovo-brokolicový krém
Cuketovo-brokolicový krém
27
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
25
Angreštový kompot
Angreštový kompot
23
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí zavařeninu, kompot i čatní
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí…
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept Jiřiny Bohdalové, Laďky Něrgešové nebo Haliny Pawlowské
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept…
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční znojemský lák
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční…
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit, zavařit, a recepty na rybízové koláče a další moučníky
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit,…
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6 chutných receptů
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6…
AHA.cz Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Blesk pro ženy Jeden z posledních večírků ve Varech: Kdo odhalil víc, než bylo třeba?

Jeden z posledních večírků ve Varech: Kdo odhalil víc, než bylo třeba?

Ženy.cz Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Blesk.cz Misska Tomanová ukázala své »hnízdo«: Bydlím v kuchyni!

Misska Tomanová ukázala své »hnízdo«: Bydlím v kuchyni!

SportRevue.cz FOTO: 41 fotbalových děv, Které jsme mohli vidět v roce 2014 na mistrovství světa v Brazílii

FOTO: 41 fotbalových děv, Které jsme mohli vidět v roce 2014 na mistrovství světa v Brazílii

Maminka.cz Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Blesk Horoskopy Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

  • Recepty.cz
  • Ardenský flambovaný Rumpsteak
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact